Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

 Aktuellt

 stallet-1007.jpg

Vårt nya fina stall.

Trevligt-fikastaelle.JPG

Ett härligt fikaställe så här i värmen.

Läs veckobrevet för vecka 26 >>

Åter till startsidan >>

Vilken värme!

Vecka 27, Juli 2010

Vilken värmen och vilka flygfän det finns!

Man glömmer sånt när det är vinter och kallt, då är det andra "problem".........

Våra "killar" har snabbt bott in sig i nya stallet och i onsdags kom min kompis Vibeke Weiners 4-åriga sto Mirakel på besök. Hon ska stanna i fyra veckor och bara gå och ha det bra. Silver får agera sällskapshäst till henne. Det var mycket spring och oroligt till en början men tillslut kom även hon in i "Ekdals-lugnet" och taggade ner.

Vi släpper ut hästarna tidigt på morgon och sen får de gå in vid lunch för att sedan gå ut igen på kvällen. Det funkar bäst med alla flygfän.

Ridningen denna vecka har varit blandad träning på banan och skogsturer. Bonsay sköter sig superbra och är så fin att rida! Han tyckte det var väldigt spännande att gå på skogspromenad med Big. Allt nytt är väldigt spännande.

Anders och jag har också ridit ut tillsammans med Silver och Big. Silver är verkligen jättebra som läromästare. Moa och hennes kompis Moa fick också rida vilket de tyckte var kul så klart.

Big har jag matchat för start i Svår B:1 på lördagen i Mariefred.

På onsdagen kom Gunilla Åkerman (Intermed 1 domare) förbi och hjälpte mig finsplipa programmet. Bra hjälp och en spark i baken till mig! Big gick superbra i värmen och det var bra att genrepa i värmen, för när det väl var skarpt läge hade vi 30 grader varmt. Det var inte skönt med frack och hatt, men älskar man sin sport så gör man!

Big gick bra och var fin inne på banan. Vi missade 1:a piaffen och med den övergången vilket blev en massa missade poäng. Jag vet inte riktigt vad som hände, det kändes som han för ett kort ögonblick tappade koncentrationen och tittade på In/ut släpp tjejerna. Inte vet jag, men skadan var snabbt gjord och när det händer gäller det att komma igen och rida vidare i programmet. I övrigt så satte vi det mesta men som vanligt finns det alltid nått att göra bättre nästa gång.

Nästa start för Big blir Eriksberg i slutet av juli.

Gunilla hann även se Bonsay och hon blev väldigt förtjust in honom. Så det var kul och det ska bli spännande att komma ut med honom på tävlingsbanorna.

Min plan är att starta LA3 i mitten av augusti. I stallet har vi fixat i sadelkammaren och flyttat in mer av alla saker vi har. Anders har börjat montera kraftfoderautomaterna. Vi har också börjat stänga övre vallen för att få flera hagar, men jordborren gick sönder så vi stötte på patrull...... Fortsättning följer...

För övrigt har det varit kul att via nätet följa starterna på Falsterbo. Det har gått bra för Tinne och Favourit. Så himla kul för henne!

Det ska bli kul att få höra mer när vi åker och tränar nästa gång. Hon är hemma igen vecka 29 om jag fattat rätt. För Carro gick det också bra, hon gick till Final i 7-års med Magi. Likaså för Jennie i 6-års. Tänk, nästa år ska vi baske mig dit! Med eller utan häst, Bonsay blir ju 7 år och vår plan är att han ska gå 7års championatet nästa går. Men det är lååååångt dit :-)

Hälsningar

Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation