Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

 Aktuellt

 moa-flytvast.jpg

Flytväst på! Moa till sjöss.

Anders-njuter.jpg

Ett Anders njuter på båtfärd i Stockholm

koppla-av.jpg

Ibland måste man koppla av..... det gjorde vi på en härlig
båttur med min syster Stina och hennes man Hasse.

moa-rattar.jpg

Moa rattar båten!

Läs veckobrevet från vecka 27 >>

Läs veckobrevet från vecka 26 >>

Åter till startsidan >>

Otroligt vilken sommar vi har fått!

Vecka 28 Juli 2010

Värmen håller i sig och flygfäna med den... ja ja, man ska inte klaga, snart är det vinter och kyla igen.

Veckan inleddes med att vi åkte med Bonsay till Borgs Gård för att rida i ridhuset. Det tar bara ca 5 minuter med trailer, så det är en enkel procedur. Bonsay gick raka vägen in i släpet (jag har ett superbra släp) och väl på Borgs skötte han sig superbra!

Det var härligt att komma in i det isolerade ridhuset som var svalt och skönt. Jag gillar verkligen denna häst, han gör alltid sitt bästa och är väldigt rolig att rida. Vilken tur jag hade som hittad honom! Jag har kontakt med förra ägaren Ida som är jätteglad att Bonsay hamnade hos oss. Han har en härlig personlighet han med, precis som Big.

Big har fått ta det lite lugnt efter tävlingen. Jag har varvat skogsturer med jobb på ridbanan. En kväll red vi ut i skogen, Moa på Silver och jag på Big. Anders var med och gick bredvid Silver. Jättemysigt hade vi, trots myggen.

Nette och Big

Nette har varit här och ridit lektion på Big (läs mer om Nette på sidan om mina elever) och gjorde även mig och Bonsay sällskap ut på grusvägarna. Nette trivs jättebra med Big och det är kul att se henne utvecklas på honom. Vad perfekt det är att rida en läromästare!

Nette och hennes man Micke kom och åt middag hos oss en kväll. Med sin stora och fina hund, Kenzo. En jättemysig kväll i sommar Sverige!

Silver sköter sitt uppdrag som sällskapshäst med bravur. Han är verkligen jättehärlig denna ponny och har en stor personlighet han med.

BeHovet

Hovslagare Fredrik Forsberg, BeHovet, har varit här och skott. En jättebra hovslagare som man får bra kontakt med och han gör ett jättebra jobb.

Roligt att höra lite "inside information" från Prinsessbröllopet då Fredrik var med och skodde kortegehästarna. 8 hovslagare på 70 hästar. En tappsko på slottsbacken som de snabbt fick på igen.

Lollo Persson

Massage har Bonsay och Big fått också. Jag har fått kontakt med Lollo Persson som kommer att se över hästarna emellanåt. Jag tycker det är att bra sätt att ha lite extra koll. Lollo kände igenom båda hästarna. Big får beröm för sin fina muskulatur. Det känns jättekul att höra, då vet vi att vi jobbar rätt.

När det gäller Bonsay fick jag bra tips för att stärka upp hans bakdel som är det som man behöver fokusera på. Skritta backar och helst nedför. Så bra att vi har perfekta backar för det. Och så bra att Carro och jag redan gjort det då vi räknat ut att det är ett sätt att jobba honom. Bonsay är också fin i sin muskulatur, vilket så klart är roligt att höra.

Vi fixar vidare på gården

För övrigt på gården så fixar Anders både det ena och andra. Foderautomaterna för kraftfodret är nu installerade och tagna i drift. De fungerar jättebra. Nu väntar vi på att höautomaterna ska levereras...

Vi kroknade på att få ner stolpen till den övre vallen (för hårt i backen) så vi åkte och köpte "vita pinnar" från Granngården och satte upp provisoriskt. Så nu kan de gå på mer bete.

Fia och Fredrik på besök

Besök har vi haft också, bl a Fia och Fredrik och deras dotter Linnea. Det var dem vi delade stall med i Uppsala. Det var roligt att träffas så klart.

Vi har också fått en till "hyresgäst". Det är kaninen Max som ska vara här i en vecka. Det är min kollega Johan och hans familj som äger Max och behövde hjälp när de skulle i väg på semester. Moa tycker det är jättekul med Max och pysslar och sköter om.

Dommarsekreterare

Jag har varit på dressyrtävling också, men denna gång på andra sidan staketet - som dommarsekreterare på Gnesta ridklubbs sommartävlingar.

Jag satte med Anna-Britta Oldén i en MsvA:1. Intressant att se siffrorna och höra hennes kommentarer. Lärorikt och bra feedback på mina frågor som jag hann med att ställa. Man vill ju lära sig mera hur de tänker när de dömer. Bra att ta med sig i tränarrollen.

En härlig kväll i Stockholm

Jag måste också berätta om en härlig kväll i Stockholm. Vi åkte båt med min syster Stina och hennes man Hasse. Vi startade i Karlbergskanalen, åkte via Slussen ut i Djurgårdsbrunnskanalen. Roligt att se Stockholm från vattnet. Vi ankrade upp och badade och åt god mat som man alltid gör med Stina :-) Skönt att slappa och ta det lugnt ett tag.

Bifogar bilder - se och njut av sommar Sverige!

Vad gör man inte...

En tråkig sak som inträffade på söndagen var att på morgonen när jag fodrade, fick jag se att Mirakel var svullen i ansiktet. Ett bett av något slag. Inget syntes på lördagskvällen när vi nattade. Märkligt, eller hur?

Lite feber och allmänt påverkad var hon och ville inte äta hö. Distiktsveterinären kom ut och gav Fenadyn och penicillin. Nu avvaktar vi tills i morgon. Febern har gått ner och hon äter bättre. Visst är det konstigt att hästar lyckas bli sjuka på helger när det kostar skjortan att ta ut veterinär....... Men vad gör man inte får de små (stora) liven.....?!

Elevrapport

Till slut lite elevrapport: Anna med Knaster har varit i Fagersta och tävlat och gjort helt ok starter i värmen. Bra kämpat!

Marianne M letar häst och har stämt av med mig via mail och Youtube. Tänk vad bara det är med tekniken. Någon som vet en trevlig häst till salu? Maila mig i så fall.

Anette Holm bjöd på middag efter vår träning, väldigt trevligt! Mardoc och hon är på rätt väg och snart är det dags för Breeders kval!

Ha en fortsatt bra sommar och vi hörs igen!

Hälsningar

Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation