Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

 Aktuellt

 prisutdelning-2.jpg

Prisutdelning på Eriksberg med slottsfrun.

prisutdelning-1.jpg

En 3:e placering i SvårB:1 på Eriksberg.

nojd-big.jpg

En nöjd Big!

liten-zoo.jpg

Familjen har varit på djurparksbesök.

Läs veckobrevet från vecka 29 >>

Läs veckobrevet från vecka 28 >>

Läs veckobrevet från vecka 27 >>

Läs veckobrevet från vecka 26 >>

Åter till startsidan >>

Plötsligt händer det!

Vecka 30 Juli 2010

... Inte en lottvinst men en fin 3:e placering i SvårB:1 på Eriksberg för Biglik!

Vilket för oss kändes som en mindre lottovinst! Jätteroligt och ganska oväntat.

"Gammelgubben" höll ordning på benen och ryttaren tungan rätt i munnen och trots att det kändes som Big sa "gäsp - en dag på jobbet och jag tror bestämt det är en j...la måndag - phu måste jag jobba idag......?" så lyckades vi tillsammans få våra poäng ändå.

Jag samlade mig och red varje del i programmet stilla bedjande med viskande röst till Big att orka ta sig igenom programmet (domarna hör dåligt....). Vilket han alltså gjorde!

Men jag var inte alls överens med poängen med den känsla jag haft. Så det visar på att man ska bita i hop och rida även om känslan inte är på topp och rida varje del i programmet. Det är verkligen inte lätt det här att prestera tillsammans med en häst. Både han och jag ska vara på topp.

Nu släpper jag tankarna att det inte var en superkänsla och gläds väldigt mycket åt vår placering och är glad i min kämpe som gjorde en "bra dag på jobbet" trots att han inte var på topp! Vår rutin och samspelthet gjorde nog sitt ;-) Tack Anders för bra support på framridningen!

Bra tävlingsplats

Eriksbergs Sommardressyr är en av de bästa tävlingsplatser vi har varit på. Välordnat och bra genomtänkt för oss ryttare och hästar. Det var 3:e gången vi var här.

Det finns något till alla. Allt i från kaninhoppning till plöjning med häst. Samt div olika försäljare med intressant utbud. Värt ett besök vare sig man tävlar eller inte.

Läs mer om Eriksbergsdressyren >>

Nu ska Big ta det lite lugnt (inte så mycket tävlingstänk) och jag ska fundera över om vi ska anmäla oss till Örebro i september och rida Intermediere 2 och SB1:an.

Vi får se.....man kanske ska passa på när man har en fräsch häst som går dom klasserna?

Besök av Sofie

I veckan fick vi besök av Sofie från Uppsala. Sofie och jag har tävlat mycket tillsammans, bl a 3 st LagSM. Hennes häst heter Rozzini och om dem kan du läsa på Sofies blogg >>

Sofie och jag trivs väldigt bra tillsammans (trots att det skiljer 20 år....) och kan ventilera allt som rör sig i hästvärlden! Sofie jobbar dessutom hos min syster Stina på Mycontroller  så emellanåt blir det jobbsnack också. Vi är ju i samma bransch.

Det blev en tur i skogen med Big och Silver. Sofie tycket det var väldigt roligt att rida den lille charmknutten. En perfekt läromästare! Japp - vi vet :-)

Sofie hjälpte mig finslipa formen på Big inför Eriksberg. Jättebra med feedback till mig! Tack Sofie!

Veckans Lövsta besök

Sen fick vi en supertur till Lövsta med Bonsay. Han gick jättejättebra och vi blir mer och mer samspelta och jag tjatar hela tiden vilken tur vi hade som hittade varandra.

Jag fick bra hjälp av Tinne som vanligt och vi pratade om vilka starter jag ska göra. Det kommer att bli några LA3 och därefter LA6 och MsvC2 för att försöka klara kvalgränsen till MsvB. För att sen jobba på mot 7-års championatet nästa år. En bra plan som känns toppen att jobba med.

Vi hade även denna gång turen att få se Lövstas hästar tränas, denna gång av Jennie. Roligt att se henne träna och hur övningarna läggs upp. Bra för mitt tränaröga att "träna" och försöka tänka före vad Tinne kommer att säga. Det var även några andra externa elever där som var kul att se.

Alltid lika inspirerande att vara på Lövsta. Ni som inte hittat hemsidan, www.lovstastuteri.com

Vad händer på gården?

På gården har Anders kopplat in vattenkopparna i vinterhagarna. Skönt att veta att det alltid finns vatten även på vintern. Sen har han grävt lite till och gjort ett bra jobb med ridbanan så att nu är den tipptopp och klarar alla regnskyar som kommer. Härligt med bra dränering!

En Wascator tvättmaskin har inhandlats så nu kan jag äntligen tvätta alla täcken själv!

Bra leverantör

Peter Lööf, vår foderleverantör, kom med jättefint hö samt havre. Så nu är förråden fyllda!

Gäster på Ekdal

Gäster har vi haft, dels Moas kompis Annas familj som kom och lämnade kvar Anna för en veckas "Ekdal-Kollo" samt min syster Stina med familj. Alltid roligt att få besök!

Små utflykter

Familjelivet har rört sig kring djurkparksbesök (Parken-zoo), tur med ånglok i Mariefred, middag i Nyköping på grek restaurang samt lunch i SkottvångsGruva. Samt bad hos grannarna i deras pool - Tack Åke och AnnaGreta.

Det är härligt med spontanutflykter så här i semestertider!

Vädret - ja regn har vi fått i massor, men solen har också titta fram. Så helt enkelt vanligt "sommarväder".

Hälsningar

Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation