Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

 Aktuellt

CIMG1568.JPG

Anders och Bonsay skrittar fram.....

616722.JPG

En fin bild på Bonsay från förra veckans

tävling.

Läs veckobsrevet från vecka 33 >>

Läs veckobrevet från vecka 32 >>

  

Läs veckobrevet från vecka 31 >>

Läs veckobrevet från vecka 30 >>

Läs veckobrevet från vecka 29 >>

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

En vecka med mycket som hänt.......

Vecka 35, september 2010

Bonsay över 70 %!

Så var det dax för tävling igen. En LB:3 igen och vi lyckades denna gång ta oss över 70% (70,9%)!  Fick jättefin kritik  "Mycket trevligt helhetsintryck - bärigheten på helt rätt väg med härligt tryck i bakdelen - dock ngt sviktande i stadigheten på tygeln. Mjukt och harmoniskt".

Och så är det, han sitter inte ihop mellan hand och skänkel hela tiden som jag nämnt tidigare. Utan det behövs mycket mera styrka hos honom för att klara det. Men det är väldigt roligt att han går hem hos domarna. När jag väl får honom starkare så kommer  det bli kalas.   Man får komma i håg att han i januari/februari var mera som en gänglig 4-åring än den 6 åring han är. Så han har verkligen gått framåt med raket fart!.

Han har väldigt lätt för sig och rent "krumilurmässigt" så tränar vi på MsvB nivå (byten, skolor, samling osv) men tävlingsmässigt räcker det med LB-LA.

Det bästa med denna start var att han inte var det minsta tittig! Det var framridning utomhus och sen tävlingsmomentet inomhus vilket han klarade av galant.

I veckan inför denna start så var vi till Vallstanäs i UpplandsVäsby och programtränade för Vibeke Weiner. Red då en LA3 och fick drygt 66 %, Han klarade miljön väldigt bra och det är verkligen ett ställe  att miljöträna på! Med motorvägen in på knutarna och en massa annat att titta på kan vi inte annat säga än att det gick jättebra. Övning ger färdighet!  Lastningen går numera som på räls, så det är ett överspelat kapitel, tack och lov!

Nu blir det ingen tävling förrens i slutet av september för Bonsay.

I veckan som kommer blir det programträning för Birgitta Bergsten. Det ska bli roligt att se vad hon säger om oss.  Fortsättning följer.......

Bigliks vecka..... 

Big fick denna vecka följa med till Tinne. Jag ville stämma av inför Örebro och det blev ett bra pass. Tinne tycker absolut att jag kan åka och rida de klasser jag tänkt (SB1:an och Intermed 2).  Så jag har siktet inställt på det.

Han har känts lite trött och motig emellanåt men i slutet av veckan har han tänt i och det börjar kännas mer rätt.

Ett tecken på att han mår bra är att han drar ett varv, eller två, i hagen när man släpper ut honom. Inte helt nyttigt kanske men det är hans sätt att via att livet är toppen! 

Så nu ska jag ta tag i och klippa honom och sen förbereda oss inför start.

Jag ser det som väldigt bra erfarenhet att rida dessa klasser. Jag är väl medveten om att hans kapacietet inte r'äcker till som den "6" häst han är, men sätter jag alla moment så kan det ticka in en och annan 7:a också.  För erfarenheten att ha ridit klasserna är så otroligt bra att ha med sig till nästa häst........

När man väl har provat att ridit dessa klasser så har man en väldig respekt för de som rider i toppen! Och framför allt i svåra miljöer, typ Globen (dax att köpa biljetter förresten.....!)

För övrigt för Big så var Nette och red. Big skötte sig och gjorde henne glad.

I bland är det bra att få rida när man haft en hektiskt dag på jobbet!

Elevrapport.....

Anna och Knaster.....

tog brons i DM Gävleborg!   Grattis i massor!!  All slit lönar sig till slut!

Anette och Mardoc.....

har kvalat till MsvB!  Dessutom både lördag och söndag med kvalprocent!  Bra jobbat!

Mariann.....

har fått hem sin nya häst!   Det funkar jättebra och jag ser fram emot att se dem på nästa träningshelg om 2 veckor!

Nästa träning i Storvik är  18-19 september, kontakt person Lena Sundvik, 073-9573268.

Gården.....

Vi har beslutat oss för att investera i en skrittmaskin! Stort steg men ett bra beslut. Den kommer att vara till stor nytta för oss!

"Sanitetsrummet" är nu klinkat och klart och det blev jättefint! Han är så himla duktig min kära man!

Alla foderautomater i stallet är nu i drift. Så nu får hästarna mat mera utspritt över dygnet.:

De får morgon hö 05,30, kraftfoder 06.15. Klockan 06,45 kommer jag och byter täcken och gör den klara för utsläpp (ca kl 8)  och då får de mera hö i hagen. Klockan 12 går lunchgrinden upp och det blir mera hö.  Kl 16,30 tar Anders in och då är det hö och kraft.

När jag är klar i stallet (ca 21) får de lite hö och sen kl 21,30 blir det mera kraftfoder samt sista hö kl 22.30.  Lite mat ofta =   toppen!

På helgerna har vi senare lagt alltihop så det blir lite sovmorgon.......

Syster med familj på besök......

På fredagen kom min syster Birgitta med familj. Det blev en trevlig fredagskväll med god mat och vin. Barnen (Moas kusiner Rikard och Johan ) lekte och hade superkul. Somnade framåt midnatt gjorde dom.

 

Vi hörs igen!

Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation