Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

CIMG1677.JPG

En trevlig liten rosett, plakett och lindor.

Det är alltid välkommet.

CIMG1674.JPG

Nu har Bonsay lärt sig koppla av i

transporten......

CIMG1671.JPG

En betydligt lugnare Bonsay efter avslutad

ritt.

CIMG1672.JPG

Många transporter på rad. Många intryck

för Bonsay.

CIMG1669.JPG

Duktig hjälpreda till mamma som omöjligt

kommer upp utan pall = tantvarning?

CIMG1682.JPG

Jättebra med kamera till transporten så

man ser vad de gör!

CIMG1659.JPG

"Jamen jag får väl stå här då...."

Handtag har vi inte hunnit fixa. Rymmer gör

han inte!

CIMG1665.JPG

"Stadsborna" på grönbete ;-)

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

Ett lyckat slut på veckan .......

Vecka 38, september 2010

Bonsay 65,79 % i LB3......

Vi tävlade i Nyköping och Bonsay skötte sig super!

Fick  fin kritik och procent och en röd rosett med sig hem.

Det var DM i alla disipliner så det var verkligen ett eldprov för Bonsay! Många hästar och mycket adrenaline i luften! En eloge till min kära man som hade det svettigt från transporten till framridningsridhuset. Bonsay var på tårna kan man lugnt säga och piaffade/passagade hela vägen. Krökandens på sin nacken och helt plötsligt minst 180 i manken. Men så väluppfostrad!

Känslan på banan var bra även om jag höll ett väl högt tempo i travdelen. Men det var tung och bitvis djup banan så jag valda att rida på framåt ur det. För att han inte skulle krokna i hop.  I galoppen gick det lättare och där var det idel 7:or. Några 8:or fick vi också bla på samlingsbetyget för hans gångarter. Roligt!

Så nu har vi tagit "examen" i LB och framöver så blir det LA.

Examen i att stå i transporten har han tagit också. Går i och ur hur bra som helst. Står snällt på tävlingsplatsen och har lärt sig att koppla av.  Verkar generellt som att han har förstått sig på det här med att tävla nu!

I veckan inför detta så har jag både tränat för Gunilla Åkerman, dressyrdomare (Intermed 1) och Anna Hedbys.

Av Gunilla fick jag jättebra feedback ur ett domarperspektiv.  Tog oss igenom LA:4 och det gick riktigt bra. Kommer att ta mera hjälp av Gunilla inför vår tripp till Vansbro där vi kommer att rida LA3 och LA4.

Hos Anna tränade vi programdelar och vi diskuterade även det är med vilket grundtempo jag ska ha. Både Anna och Gunilla tycker jag ska ha ett högre tempo i framförallt traven och det håller jag fullständigt med om. Han har kommit så långt att han klarar det och bärigheten blir så mycket bättre.

På slutet av passet gjorde jag dessutom flera fina byten. Gör dem på kvartslinjen och flera i följd. Utan att räkna utan bara på känslan att var och ett ska bli bra. När han får göra flera i följd så blir kvaliten bättre. Duktiga Bonsay!

Så han har vuxit i mycket vår fina Bonsay!

Nu väntar en vecka med blandat arbete och i slutet av veckan kör jag honom till Lövsta. Han ska vara där hos Carro när jag åker till Dublin i 4 dagar med min syster.

Biglik accepterar sitt tråkiga liv..... 

Big är så duktig och har accepterat sin konvalecens. Han får ju bara vara i liten sjukhage och sen skrittas 2 gånger/dag.

Det är inte riktigt det liv som han trivs med men på nått sätt känns det som att han fattar vad som gäller.

Så vi sköter oss strikt och det blir mycket kliandes som kompensation. Big älskar att bli kliad. Lyfter bakbenet som en hund för att man riktigt ska komma åt....... Bra streching......!

Jag (vi) tycker så klart att situationen är urtrist men nu får man bara bita i hop och blicka framåt och bestämma sig för att han ska bli bra.

I lördagskväll satt jag tittade runt på våra bilder i datorn och hamnde på filmer på Big. Bl a från framridningen på Strömsholm förra hösten. Han var så himla fin i en piaff och passage sekvens! Så han måste bara bli bra igen - vill rida så igen  -på honom!

Siktet är nu inställt på delmål 1: den 6/10 och vårt återbesök på Brunmåla kliniken.

Håll alla tummar!

Gården....

Anders har gjutit fundamentet till skrittmaskinen.  Det går framåt och jag ser verklingen fram emot att få nyttja denna skapelse.....

Jag tog tag i att sortera alla täcken. Vid flytten har alla hamnat på en hylla huller om buller. Nu är de snyggt staplade med fleece för sig och tjocka utetäcken för sig.  Ordning och reda, löning på fredag.....

Och oj vad täcken man har, men faktiskt med 3 hästar så går det åt.

Lille Silver....

Jag red vår söta lilla på ponny ordentligt för första gången. Oj, vilken sötnos att sitta på! Så otroligt gullig och "vad ska vi göra nu" inställning!

Jag red då Moa skulle rida efteråt och jag ville rasta av honom lite. Han är pigg vår "pensionär". 

Moa har börjat på en liten ridskola här i trakten, och nu ville hon visa sina kunskaper på Silver.   Vilket hon gjorde med bravur! Superkul att se. Det blir bra att gå och rida i grupp och få vara med sina kompisar.

Elevrapport:

Karin och Brittannia.....

En eloge till Karin och hennes vackra sto som styrde runt på utetävling i hällregn!  Allt var blött.......

I bland undrar man vad man gör.....

De var i Högbo i Sandviken och himlen öppnade sig när det skulle rida. 

Anette och Mardoc.....

Var också i Nyköping och tävlade. De red LA:6 och hade oturen att få ojämna domarsiffor, från 59 till 64........

Men Anette var jättenöjd med sin Mardoc (som har samma morfar som Bonsay) och de ligger stadgit över kvalprocenten  62 i LA6.

Vi åker ihop till Vansbro, så det ska bli jättekul!

Vännerna från "stan"....

Putte och Görel som bor i centrala Stockholm kom på fredagen och åt kräftor med oss. Vi har alltid lika roligt och vi raljerar friskt om  hur de är "stadborna" kontra "bönderna" som då är vi. Så många skratt blir det.

På lördagen gjorde vi en bilvända och kollade in Gnesta med omnejd. Det var så varmt och härligt på lördagen, riktig brittsommar!

Så vi passade på att njuta på verandan.

Dublin nästa!

Som sagt, på torsdag åker jag till Dublin med min syster. Hemma igen måndagkväll. Ska bli väldigt trevligt att åka i väg.  Ska pasas på att lyxa lite och bara lata mig. För även om "borta bra men hemma bäst" gäller för mig (oss) så är det alltid nyttigt att komma bort i bland!

Så nästa veckobrev kommer att bli fördröjt.

 

Vi hörs igen!

Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation