Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

CIMG1702.JPG

Moa är en bra hjälpreda!

CIMG1699.JPG

Armarna snart på plats

CIMG1703.JPG

Anders pappa med och hjälper till

CIMG1686.JPG

Tussan på musjakt.....vi räddade musen....

CIMG1693.JPG

Höstfärger på Ekdal.....

CIMG1695.JPG

Bonsay under sitt päronträd....några

kan man ju hitta... Mums!

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

Konvalecenser och miljöombyte.....

Vecka 39, september 2010

Bonsay

Bonsay inledde veckan med att ta det lugnt efter tävlingen i Nyköping.

Siktet är nu inställt på Vansbro och uppladdningen börjar så sakta. Har ridit ett pass för Gunilla Åkerman (domare) för att finslipa på programmen.

På väg upp till Vansbro kommer Elin att ansluta med oss så jag får en perfekt "groom"!

Då jag åkte till Dublin över helgen så fick Bonsay flytta till Lövsta i fyra dagar.  Så min resa till Dublin inleddes med att åka med honom till Lövsta, stalla upp i stallet och "pussa hejdå".

Därefter åkte jag till Stockholm och sov hos min syster då vi skulle vara på Arlanda tidigt på morgonen.

Väl hemma igen på måndagskvällen så var det till och hämta hem Bonsay igen efter att vi landat på Arlanda. Han hade "uppgraderat sig" och stod i Favourits box (som inte kommit hem från VM ännu"). Så jag skojade med honom och tyckte han hade kommit upp sig världen!

Det kändes som att han blev glad att träffa mig och mer eller mindre "sprang" in i transporten och var väldigt nöjd att komma hem till Ekdal och Big och Silver igen!

Det var bra att få stämma av med Carro hur hon tycker att han utvecklats. Hon tycker vi är på helt rätt väg och jag fick lite bra tips från henne om hur hon skulle ha jobbat vidare.  1000-tack Carro, du är en klippa!

En rolig händelse var att vi såg att Bonsay gick med näsan som en myrslok i hagen och verkligen "sökte". Fick till slut se att det ramlat ner några få päron från det gamla päronträdet som han så klart mumsar i sig!  Så nu börjar han varje morgon med att söka av området efter ev. fallfrukt! Sen går han till hö.....

Biglik skrittar och skittar......... 

Ja, man skulle varit med i nån sån där "gå tävlingen". Ni vet dom där tävlingarna man ska ha stegräknare på sig. Det pågår en på mitt jobb just nu men jag anmälde mig aldrig.......

Nåväl, det  är trist och tråkigt tycker vi båda två (och Anders) men förhopppningsvis blir det något annat på schemat efter besöket på Brunmåla på onsdag 6/10.

Han är dukigt och sköter sig, men emellanåt kokar det över och då är han väldigt "duktig" på att stå på bakbenen........

Dessvärre gjorde han det så att Anders knäckte till ryggen! Han hade lite ont innan som var på gång att rätt till sig. Så händer detta och han blir väldigt orörlig..... Så det blev besök hos kiropraktorn i Gnesta och stränga förhållningsorder. Så nu har jag även en äkta man som är konvalecent! Dock får han sköta sitt skrittande själv.....

Silver på spa....

Moa hade sin kompis Rebecka på besök en dag och då fick Silver genom gå "total makeover". Det var shampo och lödder så det stod härliga till! Oljade hovar och friserad man. Mitt i allt detta stod en mycket nöjd Silver!  Tyvärr missade jag kameran.....

Gården....

Skrittmaskin växer fram mer och mera! Snart så........!

Dock blir det lite stilje nu när Anders är justerad. Å andra sidan så väntar vi på material för att kunna fortsätta, så väntan hade ändå varit densamma.

Vi ser också över allt på gården, inte bara stallet, vad det gäller el och dess installationer. I november ska Anders gå på "säker gård" kurs som innefattar det mest. Efter det så ska man få rabatt på premien på försäkringen hos LF.   Alltid nått.

Elevrapport:

Klara och Love.....

Denna vecka vill jag ge en eloge till Klara och Love som har utvecklats toppen fint!  Bra jobbat!

Ny elev; Therése på Nådhammar.....

Jag åkte dit och hjälpte Therése med hennes 3 åriga sto efter Don Primero - Eloge.  Mycket grundläggande ridning med en sån ung häst.

Trevligt ekipage som det ska bli roligt att följa

Praktikant nr 2

Jag fick förfrågan från Sandra Holm om hon fick göra sin 3 månaders praktik hos mig. Vi träffades och "tycke uppstod" och Ekdal blev godkänt av Arbetsförmedlingen som praktikplats så nu kommer Sandra att vara hos oss framöver på vardagar . Det kommer att bli jättebra för oss båda!  Välkommen Sandra!

Dublin....

4 dagar i Dublin med många roliga upptåg och skratt!  En energikick att ta med sig hem.

Kan rekommendera ett besök i Dublin om man vill till en liten "stor" stad. 

Vansbro nästa!

Dax att börja funder på packningen........

Och lära sig programmen så man inte rider fel (igen!).

 

Vi hörs igen!

Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation