Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

CIMG1792.JPG

Anders klättar i stolpe....

CIMG1795.JPG

Silver och Bonsay tittar på.....

CIMG1799.JPG

Alla löv har ramlat av.

CIMG1811.JPG

Adrienne på besök...

CIMG1804.JPG

Big har fått en egen Shreek....

CIMG1806.JPG

Big vill inte vara med på bild...

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

Sista veckan i oktober.....oj vad tiden går!

Vecka 43, oktober 2010

Solen kom åter :-) ....

Tack och lov så blev det lite mera normal höst igen och med det även den fina höstsolen som kom tillbaka! Jag vill så gärna dra lite på denna vädernivå ett tag till - så att allt flyter på enkelt.

Bonsays vecka.....

inleddes med ett pass i Borgs Ridhus. Han var ganska pigg men kommunicerbar. Red mest lösgörande och lade inte focus så mycket på nya saker.

Tisdagen sen satte han mig verkligen på prov. Vi red hemma på ridbanan och han var allt annat är kommunicerbar! Focus på allt annat och väldigt, väldigt pigg och busig. 6-år, jajjamän!

Fick rida länge och intensivt och det var inte mycket till avspändhet och kommunikation! Han tänder verkligen i så det räcker och blir över! Glad för nya sadeln som gör att jag sitter säkert. För han blir hal som en ål och det känns som "smör på en het potatis"! Jag satt och undrade om detta är som en tusendelskänsla av att sitta på en het Totilas.......

Apråpå det så tycker jag det väldigt synd att ett sånt häftigt ekipage som Edvard Gal och Totilas har splittrats! Man undrar i sitt stilla sinne om han kommer ut på tävlingsbanorna igen och då med vilken ryttare? Vem kommer att kunna rida honom som Edvard? För det var ju ett team.....och en häst är ju inte bara en bil som kan byta förare. Ska bli spännande att följa! Och oj vilka pengar det är inblandat! Man kan nästa inte greppa det!

Nåväl, åter till Bonsay. Onsdagen valde jag att tömköra för att dels se honom från backen men också vila kroppen lite från ryttare. Det var i lampornas sken som gällde och han var riktigt duktigt. Några bockserier blev det men mest höll han sig på backen.

Torsdagen sen var det dax för träning hos Tinne och hon inleder passet med "vad fin och avspänd han ser ut". Varvid jag börjad skratta och berättade om vårat tisdagspass. Hon tipsade då om att när han känns så, sitta av och sen longera och låta honom "tömma ur sig". Så han gör det utan ryttare för att sen kunna vara öppen för kommunikation igen. Så, så får det blir!

Passet hos Tinne var superbra! Han är en dröm att rida när han är koncentrerad och "vuxen". Tränade på skolorna och framför allt slutor i galopp. Jag har svårt för vänsterslutan då han kränger mot vänsterskänkeln och jag hamnar fel i positionen. Bra läxa med mig hem. Ska försöka filma så jag kan lägga ut lite på hemsidan.

Big traskar på .....

jag håller i min linje från förra veckan och han känns bättre och bättre. Lollo varit ute igen och kört en till BioLight sväng. Hon tycker han är avsevärt mycket bättre generellt och är lika spänd som jag på återbesöket på Brunmåla i nästa vecka.

Söndagen klippte vi honom då jag inte står ut med att se honom som "brun björn"! Alltid en lite halvjobbig match att klippa honom då det inte är hans favoritsysslesättning.  Efter mycket om och men så blev han i varje fall klar. Och vips så var bonnhästen borta och vi hade fått tillbaka en fin dressyrlimpa :-)

Moa städade sitt rum (!) och hittade då en Shreek som numera Big har i sitt fönster :-)

Sandra & Silver....

vilket gulligt par dom är :-) Sandra gör ett jättebra jobb med Silver och jag har hunnit hjälpa dem lite med träningen. Sandra har en bra grundsits och rider väldigt mjukt och fint. Fick lite övnningar att ta till sig och i nästa vecka ska vi ta en riktig lektion (nu satt jag på Big och kollade).

Silver fick sig ett höstbad i veckan och som Sandra sa "han verkade så nöjd och tittade på de andra hästarna och sa: Titta på mig nu är jag med i matchen igen". Vi får se om vi ska klippa honom med, börjar se ut som en brunbjörn.

Min Röösli blev såld via Sadelmagasinet!

Jag lämnade ju in min gamla sadel till försäljning och på 1 1/2 vecka var det såld! Kan varmt rekommendera Sadelmagasinet! http://www.sadelmagasinet.se

Skrittmaskinen och ridbanebelysningen........

har det äntligen kommit stolpar till (fel leverans från Schenker och Nordpost strula till det). Så nu har Anders satt fart igen.

På ridbanebelysningen behövdes två lampor bytas, varvid min kära män klättar upp med "stoplskor"  för att byta. Väl uppe i stolpen är den ena lampan trasig.....så det blir till att klättre upp igen när införskaffats.

Elin.... kom på torsdagen...

Hon och Adrienne stannar över höstlovet och vi ska intensivträna samt förhoppningsvis avsluta med tävling i Nyköping den 7/11. Bonsay kommer också att gå då. Dock många med så vi riskar att bli bortlottade.

Elin kom infräsandes på stallplanen 17,15, lastade ur och bytte bil för att 17,30 åka med mig och Bonsay till Tinne :-)

Snabba ryck!

Söndagen sen blev förstas passet jag tittade på dem och det är roligt att se att de utvecklas hela tiden. Verkligen på rätt spår.

Denna gång satte jag även upp och red en stund vilket alltid är nyttigt att känna hur det känns.  Hon reagerade lite på att det var ny ryttare men jag lirkade mig igenom det. Man får inte klämma på "fröken" får då kommer man ingenstans! 

Elin tycket det hjälpte att jag red lite så nu försöker vi få till det i korta sekvenser i veckans pass.

Ny elev....

kom på söndagen för att träna. Det är Frida Hindemo med sitt fina sto "Frigga".  Frida tränar också för Anette Holm och nu har vi utvecklat det med att komplettar med mig. Bilder på Frigga kommer.  Är ni nyfikna på Frida och Frigga  kan följa Fridas blogg här:

http://fhindemo.blogspot.com/

Middag i Stockholm....

Anders och jag på middag - Moa med kusiner.. På fredagen "checkade vi ut" från Ekdal och överlämnde med varmhand ansvaret till Elin. Anders och jag åkte till min syster Stina och hennes Hasse. Middag i Stockholm och övernattning i lägenheten på Drottninggatan. Moa hos Anna, Jenny och Mårten.

Söndagen...

kom Moas yngre kusiner Rikard och Johan samt mina föräldrar. De ska stanna några dagar på höstlovet vilket är jättekul!

Fullt i huset blir det men "finns det hjärterum så finns det stjärterum"!

Vi hörs igen!

Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation