Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

CIMG1851.JPG

Världens bäst hästskötareoch äkta man!

Brrrr.....kallt!

CIMG1849.JPG

Världen bästa supporter och älskade dotter!

CIMG1854.JPG

Elin och Adrienne rider så det "ryker"!

CIMG1820.JPG

Härlig utsikt för mig!  Åter på Bigs rygg!

CIMG1824.JPG

Silver kommer snällt därefter.

CIMG1821.JPG

Vart ska vi rida? Till Katrineholm en Ny-

köping?  :-)

CIMG1827.JPG

Nöjd Big suger på tungan efter tidturen!

CIMG1816.JPG

Bonsay leker kurragömma....

CIMG1846.JPG

Elin och Silver tränar. Ser ni hjärtat?

CIMG1862.JPG

Moa och Alvin!

CIMG1867.JPG

Slöa katter......

CIMG1832.JPG

Inte många eklöv kvar nu......

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

Toppen vecka med goda besked för Big och en vinst för Bonsay!

Vecka 44, november 2010

Positivt återbesök hos veterinären!

Big åter till Brunmåla kliniken och har var mycket bättre!  UA på böjprov (för att vara snart 18 år) och ser allmänt mycket bättre ut.  Reagerar fortfarande till viss del på palption av ligamenten så Axel valde att lägga en behanling till.  Big blir ett annorlunda fall då det inte är så vanligt att de reagerar så vid palption men vi har kommit fram till att det har tryckt utifrån, från skydden som åkte ner, rötter, stenar osv när han låg där i träsket.

Nu ska han fortsätta sättas igång enl de strikta linje jag har.  Återbesöke 3/12.

Jag kommer dessutom fortsätta med Biolightbehandlingar som Lollo Persson ger.

Big go o glad och nöjd!  Så skönt! Kvar dock i sin lilla hage men det verkar han inte dissa helt.

Bonsay avslutade säsongen med vinst i LA:3, 70,65%!

En jätterolig avslutning så klart!  Så nu har vi tagit "examen" i LA3 också!  Nästa säsong riktar vi in oss på kvalklasserna till medelsvår.

Veckan har flutit på bra träningsmässigt.

Tisdagen till Tinne där jag som vanligt fick bra hjälp.  Hon tycker vi håller en bra linje med lagomt mycket krav och en bra plan för vintern.

Jag måste komma i håg att han har gått fort framåt och att han måste få tid till att återhämta sig mentalt. Vi har många år framför oss!

Genrepet inför tävlingen satte han mig på prov igen. Jag var för stressad och hade för bråttom att komma till ridhuset och det gick undan in hanteringen, nått som inte funkar på Bonsay. Då kryper alla nerver på utsidan och han blir inte lätta att få kontakt med. Jag måste lära mig detta att han behöver lugn och ro och att man är övertydlig med honom!  Suck.....man lär sig....

Nåväl, passet blev svårt och jag var absolut inte nöjd och det var nära att jag hade strukit oss, men Elin var ju med och skulle också åka så då kunde jag ju inte gärna banga......

Och tur var väl det!!   För väl på plats på tävlingsplatsen och framför allt på tävlingsbanan så visar Bonsay alla sina kvalitéer!   Det verkar vara så att jag har en häst som gillar att visa upp sig på banan för han blir som bäst när visselpipan till startsignalen har visslat!

Fick jättefin kritik och många superlativ - det är nästan så man har svårt att tro att det är ens egen häst som får sån respons från domarna!

Bådar gott inför framtiden......

Det var en kylslagen tillställning med starttid 07,58 för min del!  1000-tack till min kära man och dotter som ställer upp på att åka från stallet 05,45....... Puss på er!

Nu ska vi focusera på bytena och skolorna över vintera. Varvat med återhämtning och eftertanke.

En rolig episod i veckan var när Bonsay gnäggade till mig i hagen, och jag inte såg honom! Var katten var hästen?  Han hade "gömt" sig bakom enbusken....... Kolla bilden.....ser ni honom?

Elin här på praktik och träningsvecka.....

Elin kom ju som sagt i slutet av förra veckan.  Vi har jobbat på bra med Adrienne och tävlingen gick jättebra även för dem. Dryga 65 % och en häst som funkade på banan. Lite småmisar och missförstånd men en väldigt bra grundplåt för framtiden!

Jag har ridit Adrienne en stund av passen och det har hjälpt Elin samt att jag har fått känna på hur hon känns och jämnföra om det stämmer med vad jag ser från backen.  Vilket det gjordeo och jag kunde ge ytterligare tips på hur de ska jobba.

Nu ser vi fram emot nästa "träningscamp" !

Elin mamma Gunilla och pappa Bosse kom på lördagen. Med var vovven Alvin till Moas stora glädje (ja det tjatas om hund varje dag....).

Sent om sider blev det lördagsmiddag och en trevlig stund därefter med videotittning på Elins gamla hästar.

Härliga skrittturer.....

har vi haft i en härlig höstsol!  Big så nöjd med detta.  Se vår bilder!

Kolla också in hans "vana" att suga på tungan efter ridpasset. Har han gjort i alla år. Gulligt - eller hur?!

Silver jobbat på....

Silver har fått gå på skrittpromenader med Big och även trimmat på banan med Elin. Han är ju för söt!

Klippt honom har vi gjort. Ursnäll så klart!  Fick beställning av Moa om hjärta på ena sidan och ett "S" på andra.  Hmmmm, det var lättare sagt än gjort. "S" gick åt pipan och blev bortklippt, men ett hjärta fick vi till.....

Gården....

Denna vecka har vi focuserat på att salta banan inför den kyla som SMHI hade utlovat. Den kom och vi verkar ha lyckats för banan är ridbar än så länge. Det underlättar i vardagsarbetet så klart.

Träningar....

Klara och Love kom och tränade inför KM. De debuterade i LA på dryga 60 %.  Grattis!

Jag var till Nådhammar och hjälpte Therése som denna gång satte upp Carro på sin 3-åring.  Framsteg har de gjort och de är på rätt väg för en häst i den åldern.

Hade även Annika på Castor, deras lipizzanerhingst.  Castor fanns med som unghingst på den tiden min gamla Banco var med i farten på Svenska Lipizzanerföreningens utsällningar. I bland är världen liten.

Frida kom med sin Frigga och även sin ponny som jag just nu tappat namnet på....(sorry Frida).

Bra pass på båda två blev det och Frida fick läxa med sig hem.

Träningar i Storvik....

är det dax för igen. Åker hem fredag- söndag nästa helg.  Ska passa på att vara hos mina föräldrar lite och det ryktas om pepperkaksbak!

Höstlovsveckan...

kom och gick..... Moa hade superkul med sina kusiner här på gården. Sen åkte de med mormor o morfar hem till Torsåker.  Så Moa fick ha några härliga ledig dagar där!

Sandra sjuk...

i veckan men nu är hon kry igen och i morgon kommer hon igen! Hon hade hästabstinens sa hon :-)

Själv har jag äntigen efter en veckas "gallakänning" fått ordning på magen igen. Trots operationen i våras så spökar den emellan åt.  Jag måste tänka på vad jag äter........

Vi hörs igen!

Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation