Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

CIMG1833.JPG

CIMG1835.JPG

Så otroligt dåligt väder i veckan så

det har inte blivit några kort tagna.

Helst vill man ligga så här och lata sig!

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

En vecka med vaccination och tandkoll och oro för min pappa.....

Vecka 45, november 2010

Förra veckan fina väder försvann och kom gjorde snö och sen blask - typsikt novemberväder....

Usch, det är en jobbig årstid tycker jag.  Man har svårt att planera var man ska rida då vädret spelare en spratt.  "Snökaos" i tisdags som ordnade styltor på hästarna och inge vidare rida ute väder.....

Tur man har nära till ett välkomnade ridhus!

Och för att göra det bästas av situationen så eldas det friskt i  vår braskamin på kvällarna - det är hög mysfaktor på det!

Bonsay gjort bra pass och sen fått vaccination och tand koll.

Varit till Borgs 2 gånger i veckan och gjort bra pass. Det första efter tävling var mest focus på "jogging" och lögjordhet.

Nästa pass blev mera jobb och jag lägger nu stor vikt vid bytena som funkar bättre och bättre!  Han är verklingen lättlärd och duktig.

På torsdagen om veterinär Andreas och  vaccinerad Bonsay och Silver samt kollade Bonsays tänder.  Döm av min förvåning när Bonsay tycker det är helt ok med munstege och behandling utan att bli sederad. I bland förstår man sig inte på den hästen......

Så bra var ju det och lite billigare blir det för mattes plånbok.

Dagarna efter vaccinationen har han han tagit det lugnt.  I nästa vecka blir det Tinne igen. Har nu bokat 4 gånger till innan hon åker till USA och Miami med hästarna för att träna och tävla över vintern!  Åter i mars...... så nu får man klara sig själv....

Nja, inte rikitigt - jag har bokat tid för Liane Wachtmaister som får bli komplement under denna tid. Jag har nära till henne och det känns som en bra och praktisk lösning.

Anna Hedbys har jag också men det är för stor process att ta sig till Ekerö med färja och allt. Samt att det tar för lång tid. Men nån gång ska jag nog få till det.

Miami i februari!

Kommer att sakna Tinne-trännigar så klart med det roliga för oss med deras resa är att vi är bjudna dit för att hälsa på!   Så vi har bokat flygbiljetter och kommer att åka 13-23/2!  Känns helt overkligt att vi ska komma i väg på en sån resa! Kommer att bli superkul att se hur de har det och uppleva allt på plats. Samt att vi kommer att kunna hitta på roliga saker med barnen!  :-)

Big bättre och bättre.....

Tänk, jag tycker det syns på hela hans uppsyn med päls och hull och allt att han är på gång igen!  Så skönt!

Biolight o massage av Lollo i veckan och vi kommer att fortsätta med det tills han ska på återbesök på Brunmåla.

Träning i Storvik....

Fulla grupper som vanligt och efter en helg med totalt 22 elever så är man rätt mör i skallen.  Jag blir så engagerad i varje elev och "sitter i hörnet" och rider varje häst....

Kändes som jag nådde fram till alla även om det inte bara är "ros" utan även "ris" i bland. Jag är noga som tränare att hålla den linje jag är lärd och när det sticker i väg från denna linje så fångar jag upp det och försöker få eleven att tänka till vad de gör och varför..... inte alltid helt lätt att rannsaka sig själv.

Det är inte lätt att rida och det är en stor utmaning att lära sig - och det är faschinerande att man aldrig blir fullärd!!  Och man får aldrig glömma att hästen blir till det man gör den till. Det är vi på ryggen som bär ansvaret att vara en tydlig "pilot"! Hästen står aldrig i stallet och tänker "i dag ska jag inte bjuda till alls"......  Sen har vi alla mer eller mindre bra dagar och det måste man också lära sig att läsa av hos både sig själv och sin häst. Kan man det har man kommit en bra bit på väg.....

Nåja, lite tankar från en tränare och ryttare!

Anna Hansen till Jeanna Högberg.....

Min elev Anna kommer att bli dressyrelev hos Jeanna Högberg!

Jätteroligt!  Kommer att vara väldigt utvecklande för Anna. Grattis!

Fia letar häst....

Min kompis Fia letar häst!  Minst 170 med fallenhet för dressyr.

Vet ni någon?  Maila mig!

Hon kommer att åka och titta på några jag har tipsat om, bl a Liselott Bogårds 4-åring Lancelot. Låter som en jättespännande häst! Får vi se om tycke uppstår.

Fia har även kontakt med min tränarkollega Susanne  som har en fin Saigonavkomma.

Oro i familjen....

Min 81-åriga pappa fick uppsöka sjukhus i slutet av veckan då han inte kände sig kry. Man kan inte säga vad det beror på och efter diverse olika prover och MR fick han åka hem. Nu får han vila och det blir vidare utredningar.

Det är inte roligt att ens föräldrar blir äldre, de ska ju alltid finnas där!! Eller hur?!   Tyvärr är det tidens gång och något man måste lära sig leva med.

Så oroliga är vi men förlitar oss på att få bra stöd av den svenska sjukvården.

 

Då detta hände så blev det inget pepparkaksbak för Moa och mormor.

Moa stannade hemma med Anders och de roade sig i stället med att åka åp Monster-truck på Globen. Det var uppskattat.

Sandra åter...

och glad för det är jag!  Sandra är fantastisk med hästarna! Kan inte bli bättre

och dessutom snabb på att ta mina instruktioner. Toppen!

Sandra har i veckan skrittat Big till mig. Vilket har gått jättebra. Så han får gå sin tur i dagsljus.   Samt att hon har jobbat Silver som uppskattar att få vara i gång igen.

Bonsay skrittas för hand i vår backe av Sandra. Sådär kul tycker Bonsay, men nog så nyttigt!

Vi hörs igen!

Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation