Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

CIMG1873.JPG

Min "ba(r)n personal....

CIMG1881.JPG

"Skafferi" och torkrum till höger, spolbox och sadelkammare till vänster. Foderrum rakt fram.

CIMG1882.JPG

Sadelhängare, diskho, micro....

CIMG1888.JPG

.....tränshängare, körgjordar¨....

CIMG1886.JPG

...hyllor med "ordning och reda"

CIMG1890.JPG

...torkskåp för täcken och skydd! 

CIMG1893.JPG

Duschen! :-) ....till hästarna...CIMG1903.JPG

....och toa och dusch till oss 2-benta. Bra med x-tra dusch för elever samt andra på besök.  

CIMG1877.JPG

Vi trivs här sa  Bonsay och Big....

CIMG1895.JPG

...och jag med sa Silver (som inte är någon linslus!)

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

Usch november är tungt........

Vecka 46, november 2010

Vi saknar ljuset och det känns som om dygnets 24 timmar inte är 24 timmar....

Det är lika varje år och trots det så blir man alltid lika förvånad över att det  är så tungt.  Man går upp när det är mörkt och det är mörkt när man kommer hem. Pannlampor och andra ljuspunkter får vara ett försök till att göra det drägligare.  Det är svårt att hinna med allt man vill göra. När klockan är 17 så känns allt så"sent"  och som det är dax att lägga sig. En sommardag är det bara tidig eftermiddag.......

Men snart är det december och julen som ändå gör ett avbräck i allt det mörka. Och sen vänder det......

Banarbete och Ba(r)narbete......

Vi  ligger i hårt för att hålla banan så ridbar som möjligt och hittills har vi lyckats ganska bra!  Anders är flitig med 4-hjulingen för att hålla det jämnt och plant och för att få på salten i lagom mängd och fart fick vi ta till åkgräsklipparen (det är nått med att 4-hjulingen inte går så bra så sakta.....)! Moa körde den med efterhängade saltspridare och Anders åkte och sladdade med4-hjulingen!  Vilket banarbet och ba(r)n......

Nu får vi se hur det blir efter sista regn/snö dämpen som kom, om vi lyckas få till det ett tag till. Målet är att ha det plant och utan gropar när (?) snön kommer.    Då kommer vi i varje fall att kunna jogga hästarna de dagar vi inte åker till ridhuset.

Bonsays vecka....

har varit bra rent träningsmässigt.  Vi har varit till Tinne ett pass och hon tycker vi utvecklas hela tiden. Vi pratade om hur jag ska lägga upp de saker som han ska lära sig, dvs jag berättar hur jag tänker och hon godkänner mitt tänk.  Bra tt stämma av nu när hon kommer att vara borta några månader.

Det är dags att prova ut kandaret och se hur han går på det. Vi tror inte det är några som helst problem då han har en så bra mun.

Sen är det dax att bygga på med början till piruettarbetet och ännu mera samling. Skolar och mera gymnastiserad häst - phu det rullar på.

Bytena fortskrider och till vänster går det jättebra. Till höger är det svårare och det känns som jag krånglar till det. Han byter rent men det är inte på min hjälp, och det måste det ju vara för att 

kunna bygga på med bl a serierna. Så vi traggla rätt mycket med det hos Tinne och till slut kom vi på att det var en bra lösning (just nu) att rida höger öppna en bra stund innan bytet, då blev det bra.  Har sen gjort det på mina pass hemma och det har funkat bättre.  Nu hoppas jag vi har  kommit en bit på väg  med det.

För övrigt så är Bonsay ett riktigt busfrö!  Har lyckats 2 gånger att ha sänder sin vattenkopp i hagen, varvid en gång så det stod som en fontän i hagen!

Oj så roligt tycket Bonsay...... Det tyckte inte Anders......

Big glad och pigg.....

Han har fått in BioLight behandling av Lollo och hon tycker han känns väldigt fin. Vi rider på enligt  plan och jag känner mer och mer att faran är över. Att jag faktiskt kommer att få tillbaka min fina häst.   Håll tummarna!

Träning i vecka....

har hunnit med att vara till Nådhammar och haft träning , samt hjälpa Klara och Love som skulle tävla i helgen. På söndagen  kom Frida och Frigga och tränade.   Det känns som att vi har hittat en bra linje som vi kan följa och som känns som den fungerar vilket är bra.

Klara och Love red återigen en godkänd ritt i LA!  Jätteduktigt!  Nu har vi en bra grundplåt inför vårsäsongen.

Fia tittat på häst....

På lördagen mötte vi upp Fia hos min kompis Lotta Bogårdh som har en av sina avkommor till salu. Det är 4-åriga Lancelot.  Jag tror tycke uppstod, i varje fall så till den grad att Fia vill komma och rida igen. 

Samtidigt tittar Fia frenetiskt på nätet och mailar mig anonnser hon hittar, och jag "hissar och dissar" :-)   Finns några till intressanta objekt att titta på. Det får ta lite tid det här att hitta häst, man ska ju förhoppningsvis ha sin nya kamrat i några år.....

IKEA....

På väg hem från Lotta passade vi på att gå in på IKEA. Vi behövde köpa några bra plastlådor som vi ska ha foder i.  Oj, vad folk det var, och Oj vilket liv!  Vi fick nästan panik!  Vi skynda oss därifrån så fort vi kunde och lovade oss själva med att dröja inna vi ska dit igen.   Åter till lugnet och tystnaden på Ekdal!

Undrar om man börjar bli en enstöring......  :-)

Bilder från stallet....

Det är så grått och trist att ta bilder ut nu så jag tog några från stallinteriören istället.  Allt är inte klart men mycket är på plats.

Lite målning här, lite krokar och nån list där.......... ja ni vet, det där och bli "klar" det blir man aldrig.

Känns som vi fått till planlösningen och alla faciliteter bra.  Så skönt att ha torkskåpet där täcken och skydd kan torka. Oj, vad jag har saknat det på alla andra stall vi stått i.

Samt att jag får ha den ordning jag vill ha :-)    Alla är vi olika och nu får jag bestämma själv, vilket är skönt.

Vi hörs igen!

Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation