Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

CIMG2002.JPG

Å vad man kan!  (för lite godis...)

CIMG2010.JPG

På promenad i kylan!

CIMG2012.JPG

Vad händer där?

CIMG2009.JPG

Äntligen fick vi plogen till 4-hjulingen

CIMG2016.JPG

Fifi kollar in Big! Spännande - och lite läskigt...

CIMG2014.JPG

Vilken pulkabacke!

CIMG2013.JPG

Lunchhö - mums!

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

Hej då till Tinne, vovve på besök och glada hästar......

Vecka 49, december 2010

Först och främst....

Hintade ju om att vi skulle en ny familjemedlem med yvig svans och fyra små tassar...... i helgen kom hon och hälsade på, Fifi!  Till allas våra stora glädje!  Fifi är en omplaceringshund via www.hittehund.se. Hon är 2,5 år  och av blandrasen Coton de Tuleár/Shihtzu/Pudel. 

Fifi fick lämna sin förra familj pga allergi.   Det var med stor förväntning Moa väckte oss kl 7 på lördagsmorgonen för att åka och hämta Fifi i Haninge.  Allt har sen gått jättebra och vi är så glada över att hittat Fifi. Nu hoppas vi att allt går i lås, att vi blir godkända som nya ägare och at Fifi kan flytta hem till oss för gott!  Fortsättning följer.......

Hej då till Tinne......

Sista träningen i tisdags innan vårt 3 månader långa uppehåll.  Kändes som en examensdag, man ville hinna gå igenom allt......

Tinne red Bonsay och det var med stolthet jag tittade på på vår vackra häst när hon jobbade honom. Fick bra tips om bytena och hon lyckades göra ett gäng i vartannat!  Vingligt och krokigt var det, men han bytte i vartannat och fattade vad han skulle göra! Duktiga Bonsay!

Fick beröm för att han var mjuk, fin och lydig att rida :-)

Jag ska nu fortsätta på i samma anda och framförallt stärka honom. Han är snabb på att lära sig "krumilurerna" men det ska till mera styrka för att klara av dem.

Nu får träningaran för Liane ta vid och det tycket Tinne var ett bra alternativ.  Ska dit i nästa vecka, rapport kommer!

Hej då till Tinne och vi ser båda fram emot att ses i Florida i februari!!

Tänk att vi ska dit, känns nästan overkligt.....

Övrigt i veckan så har vi lyckats rida på åkern i snön, 2 pass! Härligt när det funkar och han inte är som en "bomb" Bombsay........

BiggeBus....

Den gamle herren han mår som en prins känns det som! Väldigt pigg o glad att rida! Och kung i hagen där han basar över Silver.....fast på ett väldigt snällt sätt.

Jag höjer kraven lite sakt och jobbar på lite mer o mer. Men det får ta tid och gå långsamt, så man inte förhastar sig.  Känns verkligen som att han kommer att komma tillbaka helskinnad ur detta!  God Jul!

Känner mig så fånigt lycklig när jag får jobba honom igen. Får en härlig känsla att sitta där och rida, snön gnistrar och under sig har man en glad och positiv häst som bara frågar: vad ska jag göra nu?

Lycka :-)

Sandra....

har lyckats stuka handleden!  Stackarn!  Var ute och gick i backen med Bonsay när en lös (!!!) hund kom utfarandes ur skogen! Så klart blev Bonsay rädd (och Sandra) och drog som en avlöning hem till stallet och Sandra for i backen.  Turligt nog gick det inte värre!! Så nu måste hon vara hemma och kurerar sig ett tag. Krya på dig hälsar vi alla!

Stallet.....

tog och julstädade lite och torkade rent överallt. Det är fasiken vad de är duktiga på att slabba ner.....  Både Big och Bonsay. Det är bara Silver som sköter sig :-)

Julpytade lite så nu är det fint och stämningsfullt.

Höleverans....

av Peter Lööf igen. 170 bal blev hemkörda. Så perfeket att kunna ha denna lösning. Havrelevarns också då Big nu börjat få havre igen (han har stått på Rehab under sin konvalecens).

Snöhantering och ridbanan

Till slut fick vi vårt "plogpaket" till 4-hjulingen! Så nu går det jättebra att skotta överallt!

Ridbanan framförallt. Vi har verklingen lyckats, hade den plan innan det frös och sen sparat lagomt med snö som jag nu rider på. Det går alldeles utmärkt.  Så länge det inte blir mildväder......

Julgodis....

Systerdottern Anna åkte med ut till Ekdal efter jobbet i fredags.

Hon agerade stallpiga till mig och borstade alla hästarna medans jag skötte stallet.  Hon tycker det är mysigt att komma ut och pyssla med alla djuren.

Lördagen gjorde vi marsipangodis till julen. Det blev alla möjliga, och omöjliga, varianter. 

Grattis....

till min elev Patricia Lüdke som klarat sin C-tränarexamen! Jag har varit mentor för Patricia och det är jättekul att hon nu blivit godkänd! Så Gävleborg, nu har ni en bra C-tränare i regionen!

Sol och snö och kylan....

måste ju kommentera vädret som vanligt,  solen skiner och snöngnistrar!  Kan det bli bättre? Kylan vänjer man sig vid!

Jag följer SMHI´s prognoser flitigt och det är ingen förändring i sikte (dvs mildare med slask o blask). Det vankas förhoppningsvis en VIT jul!

Funderar dock på att köpa fodrade ridbyxor......det räcker inte med långkalsonger. Och termobraller funkar inte att sitta och jobba seriös i.

Händerna har jag hittat ett par handskar som funkar rätt bra, men jag letar fortfarande efter det optimal......

Vi hörs igen!

Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation