Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

CIMG2071.JPG

Fifi heter jag!  Jag ska bo här nu :-)

CIMG2042.JPG

Jag kan sitta vackert......

CIMG2044.JPG

Mitt i "smeten".....

CIMG2061.JPG

Trött Fifi efter kalaset.....

CIMG2075.JPG

Elin och Bonsay...

CIMG2084.JPG

Oj, det börjar snö.....och mörkt hann det bli!

CIMG2089-2.JPG

Tjoho!!  Här kommer friskusarna!

Big-i-snoen.JPG

Glad och lycklig Big!

Så var vi "med hund" - lyckan är fullkomlig här på Ekdal!

Vecka 50, december 2010

Välkommen Fifi....

I fredags kom hon då, vår kära lilla nya familjemedlem, Hett efterlängtad!  Så jättekul att detta gått i lås.

Läs gärna på www. hittehund.se och deras blogg.

När vi hämtade henne blev hon så glad och verkade verkligen känna igen oss!  Det  värmde oss alla.

Hela helgen har gått jättebra. Fifi är glad och sprallig och nyfiken.

På lördagens barnkalas var hon i centrum och tog det med bravur. Hon älskade all uppmärksamhet! Mitt bland alla barn skulle hon helst vara.

I stallet är hon nyfiken på hästarna och rör sig redan rätt så vant.

Katterna är lite lagomt glada men det har bara gått några dagar och med lite tid så kommer de att acceptera varandra. Vi tar de succesivt så de hinner vänja sig.

Nu ser vi fram emot ett jullov där vi får lära känna Fifi mera.

Träning för Liane......

I tisdags åkte vi med Bonsay till Liane Wachtmaister.  Det blev ett lyckat pass där jag fick bra hjälp. Tar ett tag att lära känna varandra. Jag vet ju så väl som tränare att det tar ett tag att känna av en ny elev. Och som ny elev vet jag också att det tar ett tag att veta hur instruktionerna funkar.

Men hon satte huvudet på spiken direkt med vad vi ska träna på och vad som är våra svagheter och styrka. Dvs han ska stärkas, göras kvickare i aktionen, rakrikta för bytena och kunna gå korta steg och långa steg samt ta alla halvhalter. Lätt som en plätt  :-)   Så nu tränar vi vidare hemma och åker åter i mellandagarna hade jag tänkt.

Liane hade ett bra ridhus med många saker att titta på: dressyrstaket på kortsidan, blommor i hörnen (plast) plancher på väggarna, bord med duk i ett hörn...... ja allt sånt där om dyker upp när man tävlar.

Super att tr'äna på för Bonsay!

BiggeBus....

Jobbar på jättefint!  Jag höjer ribban och han gör mer och mer rörelser.  Han känns väldigt fin!!  Så himla kul.

Och han känns glad, vilket är underbart.  Se den härliga bilden här in till! 

Passar på att rida i snön på åkrarna och han får bra styrekträning av det. Man får passa sig bara att det inte blir för mycket.

Tänk på det om ni rider i snön, det tar mycket på framför allt bakknäna sägs det.

Elin....

dax för praktikhelg igen. Dock utan häst denna gång. Och tur var väl det med all snö som kom!  Hade inte varit så kul att köra för dem

Nu blev det en väldigt bra träningshelg ändå. Elin har ridit både Bonsay och Big. På lördagen efter mig men på söndagen tog hon Big själv direkt.

Elin ska ju rida hästarna när vi åker till USA i februari så tillfället var bra.

Bonsay var inte helt lätt men Elin gör det ändå bra. Är inte lätt att sitt upp och rida en ny häst "bara så där". Dessutom en häst om kräver rätt mycket teknisk ridning då han är så mjuk och rörlig och man måste ha bra balans själv och inte fastna i nått.

Men det gick helt OK och med mera träning så kommer det att gå galant när jag är borta.

Big däremot passade Elin som handen i handsken! Och han gillade henne!  Elin sken som en sol när hon fick prova på byten i varje och andra svårigheter.  Hon skrattade också gott då det blev lite fel här och där och Big gissade vilt vad hon ville!

Så himla perfekt att ha en sån här häst att lära sig på!!

Som Elin sa: en sån här häst hade jag velat ha.

Vilken tur att hon kan komma till mig och rida då :-)

Och hur man får rida hos mig!  Ute i kylan i snön!  Se våra "galna" bilder.  Här vilar inga ledsamheter och man får inte vara gnällig av sig!  Elin kommer när som helst att lära sig klä på sig ordentligt. Om inte annat för att slippa höra mitt tjat; har du mössa, har du varma handskar, har du långkalsonge?!?!  Fryser du?!?

Sandra.....

är bättre och har varit i stallet så mycket hon har kunnat.  Hon är frustrerad över att vara skadad.  Men nu är det som det är och jag är glad att det slutade som det gjorde för dem båda.

Sandra är jätteduktig fotograf!  Följde med mig ner till åkern och tog lite bilder.  Visst är den fin här intill!?

Snön i massor.....

har vi alla fått och man är undrande när det ska sluta.....

Följer SMHI och i varje fall över jul ska kylan och snön fortsätta.

Men som sagt, jag föredrar detta framför lera och regn!

Barnkalas....

Moa fyller 9 år in nästa vecka och i lördags var det dax för kalas för alla kompisar!  Blev korvgrillning i skogen, tipspromenad och sen hem för att äta tårta. Lyckat och full rulle!  2 timmar är väldigt lagomt.... :-)

Julbord....

jag var bjuden av min syster bolag, MyController, på julbord. Detta år på Fjäderholmarna i Stockholm. Väldigt gott och trevligt! Upplagt i små portionern där man lätt kunde ta. Jag tycker annars att det lätt blir så "geggigt" och oaptitligt med julbord och är ingen "fan" av det. Men detta kan jag rekommendera. Varmrätterna stod de och delade ut vilket var väldigt trevligt.

Efter julbordet hamnade vi på en klubb som heter Ambassadör (typ nått sånt) och det var "dunka dunka" så det förslog och "lantisen (jag) fick mitt mått av storstadsliv och flärd fylld till råge så det räcker ett bra tag framöver. Roligt att studera det hippa folket ibland...... Vid 01,30 uppträde "September" med "Microfonkåt"  ioch det var fullt drag. Efter det så var jag mer än nöjd och vi tog oss hemmåt.  Tänk vad man förändras, från att ha varit värsta partypinglan (jag igen) till att tycka det är väldigt skönt att vara hemma i lugnet på Ekdal.....

Födelsedag och julen för dörren....

21/12 fyller Moa och huset blir fullt av uppvaktare.   Och därefter julafton.........

Vi firar i år i Tyresö hos Stina och Hasse. Det ska bli jättetrevligt. Och tack och lov för vår investering av foderautomater! :-)

Vi hörs igen!

Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation