Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

Inga bilder tagna denna vecka så

vi tar några till från semestern....

USA-FEB2011-076.JPG

Disney slottet

USA-FEB2011-077.JPG

Kolla in bakom Moa o Lucas....

USA-FEB2011-182.JPG

Lucas, Anders o Moa i vågorna!

USA-FEB2011-220.JPG

Tur vi slapp bada med sådana här!

Vecka 9,  februari 2011

Tillbaka i livet på gården.......

Borta bra men hemma bäst? Jo så är det nog, men denna gång så var semestern helt fantastiskt och vi kommer länge att gotta oss åt dessa minnen!  Känns som man inte riktigt vill släppa taget om känslan över att ha varit där. Tidsomställningen har gjort att det tog ett tag innan vi kom in i rätt sovtider igen.  Jag är normalt morgonpigg och nu med USA-tid i kroppen var jag suptertrött när klockan ringde vilket inte känns helt OK för min del.  Men det börjar bli bättre nu när det gått en vecka....

Elin gör sin månadspraktik hos oss....

hela mars vilket är roligt för oss. Vi har gjort upp ridschema för hästarna och även tittat på tävlingar framöver.  Gör man ett grovt schema har man något att vila sig mot även om inget är hugget i sten så självklart kan man ändra sig.

Bonsay....

har gått en veckas pass och han känns riktigt fin och det har gjort honom gott att fått tagit det lugnt i 14 dagar. Har varvat veckan med ridhus besök och promenader.   Nu siktar vi in oss på tävling i mitten av mars.

Big....

har ju inte vilat när vi varit borta utan blivit riden av Elin hela perioden, vilket hon gjort med bravur! 

Vi har i veckan varit till ridhus och Elin har ridit igenom MsvC:2 programmet en gång och det gick riktigt bra. Lite kvar att träna på med helt klart på rätt väg. Debuten närmar sig!

Moa har kommit i gång och rida och gör detta på Big! De är så söta tillsammans! Hon har ridit efter Elin när vi varit i ridhuset.  Big tar sin uppgift på största allvar och är så snäll mot Moa. Riktigt duktig är hon och klarar att trava själv runt 4-kanten samt t o m galoppera en sväng.

Kanske hon är så pass tuff nu att hon vågar sig upp på Silver.

Konstigt egentligen att hon väljer Big (som är en hel del nummer för stor för henne), men han har ju varit med i hennes liv hela tiden och hon är väldigt trygg med honom. Silver är minst lika snäll, och bättre i storlek, men det tar ett tag att mogna för Moa......

På söndagen kom en gammal kompis, Frida, och hälsade på. Hon hjälpte oss klippa Big (som har svårt att stå still....). Frida kan/får sedera så det blev i ett lätt drogat tillstånd som han fick sin päls avklippt. Så nu är han snygg inför tävlingsdebuten med Elin!

Är så glad att han återhämtat sig från den eländiga hösten och han börjar återigen att se ut i kroppen som han gjorde innan olyckan!  Tack till nån högre makt att detta blev bra igen!

Silver...

är nu på G igen. Elin rider honom och tränar även på att longera vilket hon ska göra på sin examen.  Silver är nöjd att få göra nått!

Snön och vintern......

ja, det vill liksom inte riktigt ge sig.....

Fast vi hade en jättefin helg med sol och nästan lite varmt. Om snön smälter, ja det vette katten, inget man ser, men det borde ju göra det....

Söndagen hade Elin o jag en fin tur i solen med Big och Silver. Jag fick ta Silver vilket var roligt.  Han är för söt den lille gentlemannen.

Hästarna ute längre när det är fint väder och de står och solar sig vilket ser jättemysigt ut. De längtar nog också efter våren....

Mera gäster.....

På lördagen var Anette och Lasse här på middag. Alltid lika roligt när vi ses.

Tänk, så många vänner man fått genom sitt hästintresse!  Anette lärde jag känna när hon mailade mig och frågade om hästar till salu.

Det här var 2006 och sen dess har vi haft kontakt. När vi sen flyttade och vi fick betydligt närmare varandra så har kontakten blivit tätare vilket är mycket trevligt tycker vi :-)

Tinne...

det fortsätter att gå bra..... :-) 

http://www.hastmagasinet.se/newsItem.aspx?id=43310&a=Loxahatchee Online: Tre segrar för Tinne

Skola igen och Storvik träning....

Nästa vecka börjar skolan för Moa igen. Till helgen är det träning i Storvik.  Full rulle som vanligt!

Ska även bli skönt att komma hem och träffa mamma och pappa, vi längtar efter er!

Vi hörs igen!

Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation