Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

haest-mars2011-010.JPG

Elins fräsiga strumpor!  Turstrumpor??

haest-mars2011-013.JPG

Vattenpoolo??  Den här framridningsbanan

skippade vi!

haest-mars2011-015.JPG

Vi snurrade runt på 20x20 i stället - Big

klarade det med sin rutin.

haest-mars2011-019.JPG

Prisutdelning!  :-)

haest-mars2011-022.JPG

Tack för bra samarbete säger Big!

haest-mars2011-002.JPG

Moa o Silver på väg ut på promenad.....

haest-mars2011-034.JPG

....och i ridhuset!

haest-mars2011-031.JPG

Moa borstar Fiffi i vårsolen!

Vecka 11,  mars 2011

En  händelserik vecka.......

Först och främst ett stort GRATTIS till Elin och Biglik som placerade sig 5:a i MsvC:2 i helgen. Procenten blev 63,3 % och det var en jättebra debut!  Framförallt då förhållandena inte  var dom bäst!   Framridningen var obefintlig (se bilden här bredvid) om man inte valda att ge sig ut i blötan vill säga. Så det blev till att snurra på 20x20 vilket inte är en optimal framridning.

Vi visste allt detta innan vi åkte hemifrån så vi hade "förvärmt" hemma på Borgs innan. En sådan värmning sitter i ca 4 timmar men tiden var svår att planera då de valt att inte ha fasta starttider.

Vår planering av starttid höll skapligt men viss förskjutning.  Det var många hästar som reagerade i ridhuset och det var en hel hög som inte ens kom runt banan. Det är en naturbruksskola och det finns grisar......vet inte om det kan ha nått med det hela att göra. För det var ovanligt många som gick under sin kapacitet.

Så det var verklingen inte ett upplägg som man kan säga var det bästa men trots detta så lotsade Elin runt Big jättefint!  Super bra jobbat! Och första kvalet mot MsvB är avklarat dessutom!

Bonsay han fick stanna hemma, han hade inte klarat denna typ av framridning så jag valde att stryka mig. Jag vill ge honom bra förutsättningar för att uppleva tävlingsmoment som något positivt och vi har många tävlingar framför sig!

Fasta starttider - eller inte.....

Apråpå avsaknande av fasta starttider på denna tävling så hoppas jag att det ska införas permanent från i varje fall regional nivå att man ska ha det. För jag ser det som en klar fördel att ha det. Men vet när man ska starta och kan planera sin ritt. Jag kanske är bortskämd från alla år med Big i svår klass där det altlid är fasta starttider.  Jag hoppas nu att det kommer att vara fasta starttider mer o mer även på klasser i lätt klass!   Vill ni påverka så maila Lena Svensson på Ridsportförbundet.   För hur det än är, visst är det väl för oss tävlande som en tävling arrangeras för och inte för arrangören......?!?

Systemstöd finns ju i o m TDB och Equipe.  Så fram för fasta starttider!

Ridpassen i veckan....

har varit med focus på tävlingen och Elin och Big har  jobbat på bra.

Tanken är att matcha mot MsvB under denna vår.

Bonsay har gjort fina pass han med. Han känns starkare och mera "vuxen" än förrut och på lördagen klämde vi i med 5 byten i vart 3:e som var på hjälpen, hyfsat raka och ridbara!  Wow vilken känsla!  :-)

Nästa vecka ska Elin och Big till Tinne och träna på tisdagen.

Jag ska dit torsdag med Bonsay. Ska bli jättekul att få höra vad hon tycker om oss!

Silver och Moa...

Nu har Moa kommit i gång ordentligt vilket är jättekul. I avvaktan på att banan ska komma fram blir det skritt turer i skogen samt att

vi varit till Borgs för första gången. Moa red ett fint pass där och de är så söta i hop. Silver tyckte det var spännande att komma ifrån gården och var lite spänd att lasta först, men sen gick det bra.

Med och provred var också Norna med sin mamma Gun. Tanken är att Norna ska hjäpa till att rida Silver 2 gånger i veckan.  Det kommer att bli jättebra och Silver var stolt som en tupp när han hade full attention av små tjejerna!

Tränarkurs på Strömsholm....

har jag hunnit med denna vecka också!  Var med Lussan och Elisabeth Lundholm. Temat denna gång var "galopp".  Vi fick se flera ekipage och många olika  typer av galopp.  Alltså i bärighet, steglängd osv. Olika hästar galopperar olika - så klart.

Piruett arbete och bytena var så klart i focus och det var mycket inspirerade.  Lussans linje och tänk känner jag så väl igen i från Tinne, vilket känns väldigt skönt att man har så starkt i "ryggmärgen"!

Övernattning på Tottska Villan och en jättetrevlig middag. Som vanligt blev det sent, man har mycket att prata om...... .:-)

Våren....

hoppas jag nu är på väg och att veckans snö var det sista för denna säsong! 

Sol i helgen har känts väldigt bra!  Elin och jag hade en härligt tur längs grusvägarna på söndagen!  Big trampade snällt på och Bonsay höll sig på "mattan"! 

Alla njuter av solen -  stora som små, 2 benta som 4 benta..... :-)

Vi hörs igen!

Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation