Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

mars-2011-292.JPG

Äntligen!! En ridbar utebana!  :-)

mars-2011-297.JPG

Fräsch18-åring på töm!

mars-2011-295.JPG

Bonsay njuter i vårsolen!

mars-2011-296.JPG

Silver likaså - som dessutom väldigt gärna

rullar sig och blir riktigt lortig......

Vecka 12,  mars 2011

Födelsedag för Big, två vändor till Tinne, översvämning, Elin hem igen och däckad av förkylning.......

jaha, en händelsrik vecka som vanligt......

Började veckan med träning för Liane för Bonsay. Ett jättebra pass där vi lade focus på galopparbetet och dess kvalite. Att jobbar fram piruettgaloppen utan att vända. Att stärka honom helt enkelt.

Bytena sitter fint nu och är nu dax att sätta mera kvalite i dem med.  Känns skönt att vara över den puckeln. När han är avspänd travar han riktigt, riktigt bra :-)

Borgs Gård överraskades med smältvatten.....

När vi kom till Borgs för att träna var det väldigt mycket smältvatten på parkering och utanför ridhus och stall. Lite väl mycket tänkte jag.....

Pia höll på för fullt att hitta hjälp för att pumpa och trodde nog att läget var under kontroll. Dock på den tiden jag red så accelerade flödet och när vi lämnade Borg så forsade vattnet in i stallar och ridhus!!  För att helt översämma allt, stallar som ridhus!  Hästarna evakuerades till Visbohammar (som står tomt sen Nina Hoffman flyttade till Tyskland) och ridhuset stängdes!  Allt är nu under kontroll men obrukbart en tid framöver och saneringen är påbörjad!

Detta innebär att vi i stället får åka till Visbohammar och ridhuset där men som tur är har min bana kommit fram och är åter brukbar. Helt otroligt vad fort det går när det vä börja smälta - både på gott o ont!!

Tinne....

2 vändor blev det denna vecka!  Dels med Bonsay men också med Elin och Big!

För Bonsays del blev det ett bra pass, om än något spänt, med bra hjälp och feedback. Tinne tycker vi jobbat på bra över vintern och att vi är på rätt väg. Att han stärkt sig mycket över vintern.  Så jag fick MVG på det jag gjort :-)

Roligt var det också att Ida, hans förra ägare, kom dit och hälsade på. Hon tyckte det var roligt att se honom så klart. Kul att vi kan hålla kontakten tycker jag.

Sofia, min kompis sen länge, kom också och tittade så det var rena rama "fan cluben" på läktaren :-)

Elin och Big då?  Som ett sätt att tacka Elin för all hjälp under vår Florida resa så tyckte jag att bl a en lektion för Tinne skulle bli bra.  Big spatserade med spänstiga steg in i ridhuset ungefär för att säga "jag är här nu!" 

Det blev ett jättebra pass för dem där Elin fick lite x-tra tips om galopprytmen, byten och att lossa honon. Tinne tyckte Big såg jättefräsch ut (om än något rund om magen, men det är OK som gubbe tyckte hon....) och att Elin red honom bra.  Jag tycker det  är väldigt kul att stå bredvid och se någon rida honom riktigt bra!  Har aldrig varit med om det tidigare men Elin hon lyckas med det. Som Anders sa " hon rider honom nästan lika bra som du" :-)

Och med träning och åter träning som kommer nog seriebytena sitta de med - just nu gissar de båda vad det ska vara :-)

Tiden går fort.....

när man har roligt, och vips var Elins månadspraktik över!

Nu åker hon hem för att åter komma ner för bl a programridning.

Big ska upp till henne en vecka sen för att vara där mellan min Storviksträning och tävlingen som är helgen därpå.

Vi kommer att sakna dig här på gården!  :-)  Vem ska nu underhålla oss med vad som sägs på FaceBook? (jag är en obotlig stenåldersmänniska i det fallet - hittar inte tjusningen med Fejan....)

Big fyller år!

26 mars fyllde Big 18 år!!  Många pussar och morötter till honom blev det!  Denna hjälte och häst med stora hjärtat och personligheten. Vår diva och "kung"!

Vi älskar dig så!  Puss!

Jag däckad.....

redan i mitten av veckan kände jag att en eländig förkylning var på gång, och på fredagen var det dax att ge upp och stanna i sängen. Inte helt lätt för en energisk person som jag som har 1000 järn i elden och en massa planer nu när snön försvinner och solen lyser.....suck......

Men det sägs att man blir fortare frisk om man håller sig lugn.....och i detta läge har jag inte orkat annat....

Tyvärr fick jag ställa in besöket av Sofie, Ninni och hästen Biggo.  De skulle komma och träna och vi skulle umgås och titta på USA filmen osv. Nu får vi ta det längre fram i vår.

Vi hörs igen!

Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation