Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

APRIL-001.JPG

Vecka 13,  mars/april 2011

Jag har mest haft dejt med Iprenmannen......... :-(

Fy sån eländig förkylning!  Hostat natterna igenom och tillslut blev det läkarbesök som konstaterade luftrörskatarr. Ett virus och så klart ingen pencillin, som man gärna vill ha för man tror man ska bil frisk i ett naft då. Nehej, vila och ta det lugnt var ordinationen. Inte helt lätt för mig men faktiskt har jag inte haft så mycket ork....

Hemma från jobbet månd-tisdag och sen började jag lite smått hemifrån på onsdagen. Torsdag och fredag blev det sen Stockholm och ja, det gick men inte var jag i full speed direkt. Flera till på jobbet är sjuk så det är nån "BankID" influensa vi har.

Skönt när det väl blev helg!

Vad har vi lyckats gjort då denna vecka?

Ja hästarna har sprungit en hel del på lina. Nått att ta till när man inte har så mycket ork själv.

Onsdagen åkte vi dock till Tinne efter att jag jobbat halva dagen.

Jag red så mycket jag orkade, vilket inte var så länge, och sen tömkörde Tinne honom och vi började så smått att trampa honom.

Han var riktigt duktig, även om han inte riktigt fattar vad han ska göra.

..... till helgen.....

mådde jag i varje fall bättre för att kunna rida mera seriöst.

Big kändes fin efter Elins tid med honom. Lite smått att jobba med som förhoppningsvis gör att det blir ännu lättare för Elin när hon kommer i nästa vecka. Det är programridning på onsdag för Pia Fält och då ska Big o Elin få domarhjälp inför kommande säsong.

Bonsay ska ev också gå, om vi får ihop logostiken med att köra till det ridhus programridningen är i. Jag måste jobba i Stockholm onsdag så det kommer att bli ont om tid. Och då för Elin o Big gå först.

Bonsay i helgen fick gå ett pass hemma och sen ett pass i ridhuset på Visbohammar.  Han är i en piggehetsfas just nu och rätt svår att kommunicera med. Han har inte tid att koncentrera sig.

Så jag får nog se över foderstaten lite igen.

Nåväl, nått som var väldigt roligt var att bytena funkande så väldigt bra, och jag börjad leka med att göra i vartannat - och vips det funkade! Flera gånger och inte hur svajigt som helst.

Sen kunde jag inte låta bli att prova byt/byt tillbaka och tammetusan han fixade det!!   Inte bra en gång utan flera. Så att lära sig byta i varje kommer inte att vara nått problem

Det som tar tid är att koncentrerar sig - hela passet! Och stärka upp sig.....

Tur jag är en envis rackare!  För så här är det att utbilda hästar :-)

Moa och Silver.....

Moa har kommit i gång riktigt bra nu. Så det har varvats med turer i skogen med pappa som trygghet vid Silver  och jag o Fifi på efterkälken.  Vi har hittat en bra runda som är lagom för oss alla. Och Fifi gillar skarpt dessa promenader!

Däremellan har det blivt några pass på banan och en kväll fick Silver löshoppa. Det var superkul tyckte han! De gamla takterna sitter i!

Silver kommer att få en till liten ryttare som Norna som ska rida honom 2 dagar i veckan. Det blir bra och  Silver trivs som fisken i vattnet :-)

Ny praktikant i några veckor

Från nästa vecka kommer en ny bekantskap  som ska praktisera hos oss i några veckor: Kelly från Realgymnasiet. 

Välkommen säger vi!

Nästa vecka....

hoppas jag var i  full gång igen för i slutet av veckan är det träning i Storvik igen!  Och då måste jag vara på hugget!

Till sist - Grattis Klara och Love....

som fick en 4:e placering i LA i helgen!  Bra jobbat!

....och våren i antågande....

med vårflod och ömsom sol ömsom regn!

Eleverna börjar komma till Ekdal och träna igen - det är ju ett säkert vårtecken! 

Vi hörs igen!

Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation