Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

Anders-maj-2011-021.JPG

Bonsay på framridningen

Maggans-maj-2011-029.JPG

Gnestas Div 1 Vinnar-Lag

Maggans-maj-2011-035.JPG

Glad Elin och Big!

Anders-maj-2011-007.JPG

Mor och dotter till häst!

Anders-maj-2011-035.JPG

Fifi med och stänger sommarhage

Maggans-maj-2011-047.JPG

Tjoho sa Big efter helgens tävlingar!

Maggans-maj-2011-064.JPG

Kvällspromenad! 

Vecka 18,  maj 2011

Vilken tävlingshelg!

"Där satt den"!  Bonsays 2:a kval till MsvB!  66,44% i MsvC2 och en 3: plats!  Härligt!  Denna gång på en tämligen avspänd häst som lyssnade på mig och var jättefin att rida. Lite småmissar här och där men inga större fadäser.

Roligt att ha klarat kvalen nu och tanken på att starta MsvB börjar komma in i planeringen. Tänker rida några MsvC till för att verkligen ge Bonsay den rutin han så väl behöver för att slappna av på banan.  Min preliminära plan är att debutera på hemma tävlingarna helgen efter midsommar.

Just det: Gnesta ska ha tävlingar 2-3 juli på Visbohammar, MsvC1, MsvC2, MsvB4, MsvA1 och St:George. Proppen kommer i veckan som kommer......

"Kungen" Big och Elin fortsatte sin lysande karriär.....

med en fin ritt  på lördagen i MsvB:4 och 63,91 % blev procenten och därmed hade de sitt 2:a kval till MsvA. Nu kommer det inte att bli någon start i MsvA då Elins tid hos oss drar sig mot sitt slut. I juni flyttar hon till Göteborg och fortsätter att utbilda sig.

Men jag tycker det visar på kvaltiée både på häst och ryttare (och tränare ?) att på 5 starter har kvalat till MsvB och även MsvA!!

Det är väldigt roligt att få sätta en läromästare i jobb tillsammans med en talangfull ryttare som får en superchans att lära sig!

Vi får se om jag kommer att leasa ut honom igen, det beror på om tillfället uppstår att jag hittar lämplig ryttare. För kemin måste stämma mellan oss alla tre för att det ska lyckas. Vet du någon som är intresserad, hör av dig via mailen. Man vet som sagt aldrig vart det kan leda :-)  Är allt "rätt" så kan personen i fråga ha en roligt tid framför sig!

Elin o Big deltog även i Gnestas div 1-lag som vann igen!  Red i laget gjorde:  Lina Älegård, Emelie Brolin och Johanna Theorén och Elin då.

Final sista helgen i maj.

Söndagen gav vi oss iväg tidigt på morgonen till Ryttis för att rida en MsvB4 igen. Dock blev det lite för många kommunikationsmissar denna dag. B la lite byte i vartannat, nått piruett liknade innan det enkla byte osv osv.  Big hade nog missuppfattat alltihopa och trodde det var en svårare klass!?  Kanske blev han "lurad" från prisutdelningen dagen innan då de "glassade" med byte i varje :-)

Nåväl, det kan inte gå sprikrakt hela tiden. Nu laddar vi om för tävlingshelg igen i slutet av maj.

Upplägget i veckan....

har varit så att jag ridit Big för att han skulle vara i bra form inför Elins tävlingar.  Elin kom på torsdagen och "tog över".  Detta visar också vilket ekipagde dom är som kan bli så samspelta att det funkar att tävla trots att hon inte ridit honom på 1 1/2 vecka!  Bigs grundridning är gedigen :-) och Elin har bra känsla.

Bonsay fick följa med till Anna Hedbys på Ekerö.  Tinne är ju och tävlar  och jag valde då att åka till Anna. Hon har inte sett Bonsay sen i höstas och första spontana kommentaren var "nu har han blivit en dressyrhäst, i höstas var han en unghäst" . Och det stämmer verkligen!

Fick bra hjälp och tips och vi la både focus på travarbetet och bytena. Nyttigt med ny miljö och Bonsay var "vuxen" hela passet.  Jättefin!

Gunilla Åkerman kom också förbi och tittade på vårat program och gav några sista bra råd innan helgen. Tack för det!

Tårta....

Ska man ju bjuda på då man åker av.......är det inte så?

Vem har åkt av då?  Jo, Moa tog sig en lite flygtur från Silver!

Vi red tillsammans på banan och hon jag, "Mor o dotter till häst", kunde det bli bättre? Anders i närheten som "assistent".

Så vill hon galoppera och första galoppen gick fint men sen den andra så blev det missförstånd och det började gå lite väl fort....... tills Moa till slut druttade av i en kurva. Tjong i kartongen rätt under staketet och missade precis stolpen (som tur var!) .   Ledsen och ont lite här o där så klart (hjälm o väst så klart!). Själv hade jag hjärtat i halsgropen och satt hjälplös där jag satt.  Nu har allt slutat lyckligt och Moa har ridit igen men det får nog vänta lite med galoppturer! Hon

Tårtan blev munkar i stället  :-)

Fick mail i från Silvers förra ägare som skrev så här:

"Jag blir så glad när jag läser om hur bra ni trivs tillsammans. Du ska veta att vi följer på hemsidan. Silver kunde inte fått det bättre!"

Det värmer oss lika mycket att veta att de är nöjda med Silvers nya familj!  Vi är så glad i honom allihopa!

Något som jag tycker är supermysigt är våra kvällspromenader med Moa på Silver och Anders bredvid och sen Fifi o jag på efterkälken :-)

Gården...

vi har hunnit dra klart tråden runt stora sommarhagen vilket känns jätteskönt.

Anders jobbar på med tältställningen och inom snar framtid blir det "tältresning"!

Vi har ju "gula leden" ett motionsspår som går förbi vår gård så det passerar en hel del motionärer och det är väldigt roligt att flera stannar och pratar lite och kommenterar hur fint vi gör det.  Att det blir "rejält och verkar genomtänkt" som en äldre dam uttryckte sig.

Veckan som kommer .....

blir lite lugnare för Big men Bonsay ska ladda om för nästa start på Gripen. Blir bl a träning för Tinne.

För Tinne har det gått super med både Favvo och Anton!

www.hastmagasinet.se/newsItem.aspx?id=44455

Superkul!Vi hörs igen!

Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation