Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

Maggans-9-15-maj-2011-022.JPG

Blev inga bilder tagna på Gripen så  det

får bli detta.

Maggans-9-15-maj-2011-001.JPG

Fullt med tränare på Strömsholm

Maggans-9-15-maj-2011-004.JPG

Suddig bild på Adelinde......

Maggans-9-15-maj-2011-017.JPG

Moa och Silver i fin halt  :-)

Maggans-9-15-maj-2011-014.JPG

Fia och Lancelot

Maggans-9-15-maj-2011-006.JPG

Lilla Gullan på spaning

Vecka 19,  maj 2011

Fredagskvälls tävling.......

MsvC:2 på Gripen en fredagskväll, ja varför inte?  Det var riktigt behagligt att tävla en fredagskväll - även om det var fredag den 13:e!

Denna gång blev vi 5:e placerade på 64,22%. Ett kval till och en erfarenhet rikare.

Bonsay var allt annat än avspänd! När jag satte upp kom det en liten häftig regnskur "på tvären" som gick över lika fort som den kom. Men Bonsay blev av någon anledning störd och "hoppade" runt.  Det var hopp o studs hela vägen till framridningen. Väl där så satte jag honom snabbt i jobb för att få honom att koncentrera sig. Detta gjorde han riktigt bra och trots att han "kastade" sig lite då och nu så var han däremellan riktigt, riktigt fin.

Det var collectingring denna gång så vi begav oss dit i tid. In i ridhuset ville han inte gå utan tog o balanserade lite på sina bakben innan vi med Anders hjälp kom in. Väl därinne så var det staket, blommor och allt möjligt att hetsa upp sig över. Vilket han gjorde genom att kasta sig och små resa sig.  Nåväl, vi kom i gång igen om han kändes rätt avspänd. In på banan sen när det var vår tur och allt kändes bra ända fram till några meter före kortsidan, då var det samma visa igen. Jag tänkte, ja ja, vi får väl bli utblåsta då och gå på halva banan för han ska banne mig gå här inne.   Turligt nog hann jag få honom i skritt förbi innan vi fick start signal och sen var det bara till att rida. Uppridningen vinglig och svår men han gick och gjorde det sen på hela banan hela programmet! Inleder med idel 6:or för att ju mer han slappnade av gå över till 7:or!  Därav slut procenten trots trasslig start.

Varför blir det så här då? Ja nu är ju inte jag typen som tror att hästar tänker "nu ska jag dumma mig" osv osv utan han har en snabb flyktinstinkt och  när det dyker upp saker som han inte hinner  tänka till vad det är så blir det så här.   Han är ung och relativt oerfaren. Jag tänker behålla mitt lugn och med tydlig instruktion visa honom att världen inte är farlig!  Jag har fått så  mycket bera förtroende av honom sen vi började tävla tillsammans så med tiden kommer detta att lösa sig.  

Tänkte när jag satt där och försökte övertyga honom att det var OK att gå förbi att jag måste införskaffa plastblommor och sätta på vårt staket! Så nu ska här letas efter billiga blommar! Nån som vet vart man hittar dem?

Nu är det lugnt på tävlingsfronten för Bonsay till sista helgen i maj då vi rider div 1 i Katrineholm. 

Tinneträningen....

innan denna tävling var på tisdagen som vanligt. Vi hade ett superpass där "allt" bara stämde!  Red på utebanan i +25  för att miljöträna  och han var verkligen med mig hela tiden. Fick till bra övergångar och byten och fick äntligen visa den trav jag trott och känt är rätt vilket jag nu fick kvitto av Tinne att den är.   Man får sån kick av sånna här pass! :-)

Vet att det kommer dalar, men det är på topparna man "surfar"!

Big....

fick ta det lugnt några dagar efter tävlingarna. Sen har jag gjort 3 st toppen pass med honom där sista dagen var ett pass i min smak.

Nästa vecka ska vi åka till Anna Hebys för att stämma av formen. Får vi se hur det känns och vad hon säger.

Tränarkurs på Strömsholm...

Adelinde Corneliessen, Parzivals ryttare.

Vi fick höra hennes "My way to succes" - väldigt inspirerade och roligt att höra.   Fick även se henne rida en häst samt ha trängar för några ekipage.   Inget nytt under solen men även det en energikick!

Fick sällskap i bilen av Pia Fält och vi hade massor att babbla om.

Känner varandra ytligt sen man tävlat på samma ställen och fick nu chans att lära känna varandra mera. Vi bor ju inte så långt ifrån varandra så vi kommer nog att ses. Jag tänker passa på att åka till Pia och bl a programträna.

Träningar.....

Fia från Uppsala har varit här på 2 dagars och tränat och bott kvar.

Hon har ny häst, Lancelot, som det var jättekul att få se!

Vi hittade snabbt en bra träningsmetodik till honom och nu får Fia träna själv i några veckor innan hon kommer åter i mitten av juni.

Klara och nya hästen Haron kämpar på för att lära känna varandra.  Att gå från ponny till häst är bara det en omställning och sen lära känna en ny individ tar sin lilla tid. Men det är på gång!

Norna har tränat på Silver och vi har bl a pratat om takten i de olika gångarterarna och vitsen med att vara tydlig för hästen vilken väg man tänker rida.  Det tar sig :-)

Frida och Frigga kom åter efter ett längre upphåll. De har tränat på bra under denna tid och jag kunde nu komma med ytterligare tips att ta sig fram på i vägen mot slutmålet! 

Moa och Silver....

har varit på skogspromenader och på söndagen blev det träning på banan.  Moa är lite spänd sen hon åkte av men det släppte när jag började "skoja" till det med att säga djurnamn för ridbanans bokstäver. Så det blev "Musen till Råttan" - "Späckhuggaren till Flodhästen". På detta sätt försvann hennes spändhet och hon red som en liten "Prinsessa"   :-)

Grattis!

...till Anette och Mardoc för 2:a placering i MsvB:4

...till Karin och Britta för vinst i LB och plac i LA

så roligt att det går bra för er!

Vi hörs igen!

Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation