Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

Maggan-20110516-003-2.JPG

Bonsays hemmagym!

Maggan-20110516-009.JPG

Mitt föräldrarhem

Vecka 20,  maj 2011

En vanlig vecka med lite av varje.......

Bonsay har gjort lite av varje, bl a börjat trava cavalletti. Ett litet "hemmagym" :-)   Han tyckte det var superkul och klev spänstigt över när han väl hade vågat sig över första gången......

Nu står cavallettisarna (som min pappa har gjort) framme och kan användas en stund varje pass.  Här ska det bli "knälyft" :-)

Till Tinne på tisdagen och återigen gjorde vi ett superpass!  På utebanan och med diverse "störande" händelser runt omkring.  Red flera delar ur MsvB4 och sen även piruett arbete. Där är han fortfarande svag och har svårt  med kordinationen. Men vi är på god väg!

Big.....

har fått jobba på ordentligt. På fredagen åkte vi till Anna Hedbys på Ekerö för att stämma av formen.  

Det är nästa ett år sedan jag tränade för någon med Big!

Sist någon tittade på oss var när vi var till Tinne för att stämma av formen till

Örebro i september förra året. Som sen inte blev nått pga olyckan........

Nåväl, jättekul att få åka och träna med honom igen och det blev ett jättebra pass!  Hon tycker att han har förbättrat piaffen och passagen och slutorna!  Tänka sig!  Och det stämmer med vad jag själv har känt. Så hon tycker absolut att jag ska tävla honom igen. Fick i läxa att jobba mycket med lösgjordheten, alla grejer det gör han ju. Utan verkligen få honom så smidig som det går med en häst i hans ålder.  Hon är övertygad att det går att utveckla honom mera! Så nu jobbar jag vidare på det och siktar på start i Gnesta i juli.

Elin....

kommer igen i nästa vecka och kommer då att rida Big inför deras sista gemensamma tävling.

Elin tar snart studenten och i veckan fick hon veta att hon fick MVG i sitt projektarbete som hade temat "Från ponnyryttare till Msv-ryttare" (tror jag den hette).  Hon har bl a skrivit om hennes och Bigs utveckling tillsammans.  Supergrattis!  Bra jobbat!

Träning och tävling.....

har varit i Storvik över helgen och alla jobbad på bra! De var i varje fall rejält svettiga när de gick ut därifrån - allihopa :-)

Till Ekdal kom Frida och "Frigga" och genrepade på fredagen inför deras tävling på söndagen.   De gör ett jättebra jobb på träning men på tävling har det låst sig och blir så svårt.

Blev jätteglad när sms:et kom på söndagen att de lyckats rida över 62% i MsvC och därmed klarat ett kval!  Bra jobbat!

Grattis till Karin och Britta som blev 2.a placerad i LB o LA på bra procent!

Bra jobbat också till Elsa och Albin som gjord en bra träning på lördagen och sen tävlade söndagen och blev nöjd med sin start i LB.

Sen måste jag som vanligt nämna Tinnes framfört  i Lingen med "Favvo" och "Anton". Vinst med "Favvo"på lördagen och bra resultat i alla övriga starter. Topppen!

"Hemma"....

i samband med att jag har träningar i Storvik hinner jag som vanligt vara hos mina föräldrar vilket alltid känns bra.  Vi hinner umgås och prata.  Lördagskvällen blev godmat och sen spel med "Finns i sjön" och "Memory". Självklart vann Moa så det stänkte om det! 

Gården....

Anders har gjort ett stort ryck med skrittmaskinen så nu är det nära att den är klar!  Anders föräldrar kom på besök och Anders pappa blev till bra hjälp!

Nu laddar vi för tävlingshelg....

nästa helg där båda hästarna ska tävla i Katrineholm. Bonsay ska gå i Div 1 lagklassen (MsvC2) och Big är reserv till MsvB4.  Nu satsar vi på vinst med laget!

Gnestas tävlingar:

Passar på att tipsa om våra tävlingar 2-3 juli!  Bra klasser och bra tävlingsplats!  Kom och tävla i Gnesta!

Vi hörs igen!

Maggan

-

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation