Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

Maggan-20110528-038.JPG

Ett lyckat samarbete!

Många blågula blev det.....

Big myser  :-)

Maggan-20110528-025.JPG

Segertäcke i MsvB4:a!

Maggan-20110528-037.JPG

Gnestas segerlag!

Anders-20110525-011.JPG

Bonsay på prisutdelning!

Anders-20110525-017.JPG

Lite snack med klubbkompisen Emelie som vann med 63 %.

Maggan-20110528-005.JPG

Lycklig Silver travar cavaletti!

Maggan-20110528-009.JPG

Elin gillar att rida Silver :-)

Vecka 21,  maj 2011

Vilket avslut.......

Vilket bra avslut för Elin och Big!  Seger i MsvB:4 på 62,87!

Det var deras sista tävling tillsammans och det kunde ju inte sluta bättre! Vilken bra säsong de har haft, jättekul!

Nu kommer Elin att flytta till Göteborg och vi kommer att sakna henne här på gården!  Vi kommer självklart att hålla kontakten!

Dagens ritt i MsvB4 blev en bra final som sagt och vägen dit har varit mer eller mindre spikrak. Men som med alla oss som håller på med denna sport får i bland "dippar" och det har även Elin i Big haft. Dels på Livdragonerna där det blev många kommunikationsmissar och sen på Lejondal i fredags där det hällregnade och de aldrig kom i fas med varandra.

Därför fick vi på lördagen ta ett litet omtag och analysera vad som inte funkat. Jag red Big lie och kunde på så sätt förklara hur jag gör och med detta i "ryggen" så var Elin mera stärkt inför dagen start!

Det är fashinerade med denna sport man utövar, både som tränare och även som ryttare. Det är ett levande djur man ska prestera med och det är alltid en utmaning. Man måste ha ett bra signalsystem för hästen och även vara mentalt förberedd själv. 

Det är väl detta som driver en, att man aldrig blir full lärd och att det ständigt finns nya utmaningar!

För Elin har denna vår varit väldigt utvecklande och lärorik! Det har varit jättekul att följa dem och se henne utvecklas och även för mig som tränare att kunna förmedla till henne alla "knappar" jag så väl vet var dom sitter på Big. Och även se honom acceptera och bli "ett" med henne!

Som sagt - vi kommer att sakna henne!

Bonsay - en fin 2:a plats....

blev det i MsvC:2 på procenten 62,22.   Han gjorde sin första utomhustävling sen i augusti förra året och han var jätteduktig!

Det blåste en del och det fladdrade och lät i plastband vilket så klart fick honom att flyga i luften flera gånger.  Men väl inne på banan fick jag honom med mig rätt så  skapligt, viss bärighet tappar vi, men det är på gång att bli riktigt bra ritter.  Är så stolt över honom hur han utvecklas hela tiden och är så ambitiös!

Gnestas Div-1 lag.....

Bonsay och jag ingick denna gång i laget och till allas glädje så vann vi även denna omgång och även serien totatl!  Toppen!

Red i laget denna omgång gjorde Emelie Brolin, Lina Äregård och Johanna Theorén.

Jättekul att vara med och roligt med så duktiga klubb kamrater!

Låga domarsiffor....

Måste kommentera de låga domarsiffrorna, både i dag och även i fredags.  På nått vis så känns det som att man är väldigt "rädd" för att kvala igenom för många ekipage när det är kvalklasser.

De hamnar orättvist lågt och kommentarena stämmer inte alltid med siffran man får.  Men det blir lika för alla även om det blir rätt trist stämning.

För vår del denna helg så kvalade både Big (till MsvA) och Bonsay (till MsvB) så i det låga "sifferträsket" så var vi glada att komma upp i kvalprocent!

Träningar....

var till Tinne som vanligt och fick en bra avstämning. Bonsay var lite vismigt spänd så där som han kan bli på tävling så det var jättebra att få hjälp av Tinne hur jag ska lösa det. Jag har varit på rätt spår och fick nu lite råg i ryggen.

Träningar här hemma har jag bl a haft för Norna på Silver och även Klara med Haron och det är roligt att se att de båda går framåt.

Egentligen skulle man videofilma emellanåt så de själva kan se hur det utvecklas.  Måste nog ta tag i det......

Silver....

Elin red Silver när hon var här och ett av passen fick han trava cavalettie. Oj så glad ponny!!   På slutet byggde jag upp det som ett litet hinder som han klippte med hull å hår som värsta GrandPrix hästen! Efteråt så såg det ut som han tittade sig runt och sa "såg ni, såg ni  jag hoppade JÄTTEhögt!"   Märks verkligen att han varit en duktig när han var verksam! 

En annan egenhet han har är att varje morgon när han kommer ut i stora gräshagen lägga av i värsta galoppen och rejsa järnet runt hela hagen - lika glad varje dag! Tjoho! Gräs!!

Lite ledighet....

kort vecka framför oss och det ska bli skönt att bli lite ledig!

Ska i och försig  till Storvik och ha träningar lördag o söndag men det blir ändå lite ledighet ändå!  Det ser jag framemot!

Vi hörs igen!

Maggan

-

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation