Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

Maggan-201106-028.JPG

Pappa med på tävling som supporter!

andersiphone2-023.JPG

Framridningen!

andersiphone2-028.JPG

Smultron från vårt smultronställe!

Vecka 24,  juni 2011

Bonsays MsvB debut.....

jaha, så var de gjord, debuten i MsvB:3 och det blev en ritt med viss förbryllning för mig och mina nära.

Bonsay skötte sig jättefint, var inte nämnvärt spänd. Var mest på framridningen han kastade sig och tyckte märken i sarjen osv var läskigt. 

Väl på tävlingsbanan så var han mera koncentrerad och vi tog oss igenom programmet, satte alla byten utom ett där han först kastade sig (för en lucka i sarjen) och sen bytte, rent men skuttigt så klart.  Formen mycket stadigare och mer i lodplan.  Jaha vad gav det för % då? Jo, 59,58%...... inte riktigt vad min känsla sa.  Det var till att trampa runt i  "6-träsket" och inte nån variation.

Så hur ska man tolka det då? Det kanske är för tidigt att gå ut i MsvB?  Har vi fel i att vi tycker han är klar för det?  Eller var det bara en domare som inte "gillade oss"?  Bonsay rör sig mjukt och är nästan "för mjuk" emellanåt vilket av denna domare uppfattades som att han var för oenergisk i sina bakben. Tidigare har men skrivit "inte riktigt stark än" osv. Fast visst det har varit i MsvC och det är ju skillnad på steget upp i MsvB.

Hur som helst, så tittade jag på videon  hemma, var nöjd med det jag såg. Mest nöjd med bytena och att formen var så mycket bättre. Sen ser jag att han inte spårar riktigt, fattade på dubbla spår, ryggade 5 i stället för 4:a. Just detta har jag inte fått en enda kommentar om. Är glad att vi alltid videofilmar så jag själv kan jämnföra min känsla med hur det såg ut. Även sånna gånger vi fått höga poäng så är det ändå lika viktigt att stämma av sin känsla mot synupplevelsen.

Nåväl, jag tänker hålla min plan och starta i Gnesta och sen Mariefred, så får vi se vad dessa starter kommer att ge.  Jag är ändå säker på att han är klar för MsvB.

Big...

Emma "skolas in" på Big och har varit här och ridit 2 gånger i veckan.

Det känns jättebra och de verkar trivas i hop.

Big och jag har varvat arbete i töm, travat regnig grusväg till att tagit oss igenom MsvA:1 programmet.  

Förrutom detta så går Big i stort sett varje dag i skrittmaskinen vilket han verkar uppskatta. Han lunkar på där i "trans" och ser rätt nöjd ut.

Blir bra för hans mage och han är riktigt fin i sina ben.

Söndagen regnade det hela dagen men jag tycket inte det var så farligt på morgonen så jag skippade regntäckena, det är ju ändå sommar.

När vi sen tog in dem så frös Big!! Stackarn!  Han gillar inte att bli kall! Så han hade så bråttom in och var nöjd att få duscha varmt å få täcke på sig!

Skrittmaskinen och gården....

 Skrittmaskinen är toppen - Big går som sagt nästan varje dag, Bonsay är nästan uppe i samma frekvens.  Silver var det tänkt att han skulle hänga på Big MEN ponny som han är så går han och drar benen efter sig och får grinden i rumpan hela tiden och även en bit upp på ryggen om man inte står och passar dem hela tiden!  Så han får inte godkänt i att gå i skrittmaskin!  Men han lär sig väl......

Anders har jobbat på och gjort klart vägen till skrittmaskinen och sommarhagarna så nu är den lätt att gå på och man blir inte lerig om fötterna när det regnat!

Anders byter jobb och detta innebär att ha gjorde sista dagen i torsdags och är nu ledig fram till 1/8!  Toppen skönt för honom!

Skolavslutning och sommarlov....

Moa slutade årskurs 3 i tisdags och på skolavslutningen spelade hon trumpet (!).   Hon har världens bästa och mest engagerade muskilärare och det är så kul att se hur han får barnen att spela och sjunga.

Mina föräldrar kom ner till avslutningen och stannar i 1 1/2 vecka! Härligt att umgås och roligt att det blir så många dagar!

Moa har nu sommarlov ända till 23 augusti - superskönt för henne!

Tänk, sommarlov -det skulle vara skönt :-)

Vi tycker ju att vi har hittat ett smultronställe - och tänk vad smultron det växer här!! Vi plockar och äter och plockar och äter!

Elevrapporter:

Linda och Zid som tränade för mig förra sommaren kom och tränade igen i veckan. De bor ju i Uppsala över vintern och tränar då för Mads H.  Det var jättekul att se dem igen och hur de har utvecklats. Zid är nu 5 år och en jättefin häst som är väldigt spänstig och fin att se på.  De har haf tlite otur med skador men är nu på gång igen.

Å sen har jag fått SMSrapporter från tävlingar:

Anna och Knaster har äntligen klarat sitt sista kval till MsvB!!  Grattis!!

Man ska aldrig ge sig!  Blev dessutom en 3:e plats med 66 %.

Marianne och Visa fick en 4:e placering i  LB på 64,14%

Elsa och Albin fick en 2:a plac i LC:1 på 69 % och en vinst i LB:1 på 66%!!

Stort Grattis till er!!

Vi hörs igen!

Maggan

-

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation