Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

maggansbilder-mobil-032.JPG

Prisutdelning MsvB4

maggansbilder-mobil-036.JPG

Big samlar sig i transporten......

 v 26, juni 2011

Tävlingshelg i Gnesta.........

Oj vilken helg!  Båda hästarna har varit superduktiga!

Lördagen:

Bonsay debuterade MsvB:4 och blev 5:e placerad  av 31 st på  dryga 66,3 %!

Big gick sen MsvA:1 med 64.03 % och blev oplacerad 11:a av 31 st.

Söndagen:

Bonsay MsvC:2 (inomhus)  på 66,44% och blev oplacerad 11:a av 27 st.

Big gick St:George 64.29 % och oplacerad 9.a av 23 st.

Hur kändes det då?

Lördagen var det tropiskt varmt med nära 30 grader varmt! Phu - men hästarna klarade det riktigt bra. Big var den som var påverkad mest men han ställe som vanligt upp och kämpade på.

Söndagen bjöd på mera drägligt ridväder med moln och uppehåll från "allt" dvs både sol o regn!

Bonsay debuterade som sagt och gjorde det med bravur! Vår duktiga 7-åring! Han klarade MsvB4 programmet jättebra och vi fick en väldigt bra (och rättivs) bedömning. Programmet gick utomhus och det passade honom denna gång. Jättefina byten (8:a) och bra galopp program. Travprogrammet är "svagare" men på gång det med. Bättre generellt i formen.

Söndagen var det dax för MsvC2 igen och detta gick inomhus. Lite tittigt blev det å några missar pga det. Men i det stora hela ett bra program. Känslan var helt ok och det känns att han blir mer o mer ridbar på banan.

Känns dock som att MsvC är vi klara med nu - nästa helg blir det bara MsvB klasser i Mariefred.   Som vanligt så siktar jag uppåt - hela tiden!Kul att ha första kvalet klart mot MsvA (som vi ska rida nästa år)!

Big - min hjälte!  Ringrostigt till viss den men så mycket rutin och samspelta! Jag kan alla knappar och han kan sin uppgift på banan.

Lite underlagskänslig (det släppte lite här o där för honom) men så ridbar ändå.   Vi fick bra bedömning och de var väldigt jämna på oss. En domare skrev "Nyanserad ridning på  häst i trevlig form. Tydliga skillnader. Ger intryck av harmoni och god uppmärksamhet"

Superkul och ett väldigt bra avslut då jag inte har någon framtida tävling inplanerad utan tänker nog pensionera honom från tävlandet.  Bara ta ut honom om andan faller på (troligen till våra hemma tävlingar i oktober). Jag känner att vi är nöjda nu Big och jag och mitt focus kommer att ligga på Bonsay vad det gäller tävlandet. Dock ska Big vara i gång och vi ska träna och ha roligt tillsammans. Han är perfekt att träna teknik ridningen på!  Att hålla i gång sitt "byta i varje" och piaffa och passaga :-)

Fullt hus.......

har vi haft i helgen!  Sofie med Rozzini kom och stallade upp hos oss. Denna gång var Sofies mamma Ninni med också.  De inkvarterade sig i gästrummet i källaren.

Dessutom kom min elev Anna Hansen  med Mamma Lena och bodde hos oss. De fick sova i gästhuset medans hästen Knaster stod uppstallad på Visbohammar.

Sofie och Rozzini har inte tävlat på över ett år och red nu 2 godkända program i MsvA och George.

Vi skämtade om våra gamla hästar och sa att det var "Antikrundan" som var ute :-)

Rozzini ser jättefräsch ut och rids väldigt bra av Sofie. Så roligt att se dem igen!

Anna och Knaster har det blivit "ketchupeffekten" för. Först ingenting och sen allt!

Jag har tränat Anna sen 2004,  först på ponny och sen på läromästaren Knaster som de köpte för några år sen.

Anna har sen utvecklats jätte bra med Knaster och efter en tids kämpande att klara kvalgränsen till MsvB så kommer allt slag i slag!

Debut i MsvB4  i lördags och ett resultat på 64,56 % och oplacerad  13:e av  31st.  En jättefin ritt där de var väl värd alla poäng. Bytena och skolorna är deras bravurnummer!

Anna lätt i chock och jag väldigt nöjd som tränare!  Stora övertalningen satte in direkt och efter mycket om och men så bytte hon klass till MsvB5!  Träna på programmet på kvällen och start kl 8 på söndagmorgon. Resultat: 64,89 % och oplacerad 5:a av 16 st!!

Anna annu mer i chock men SÅ nöjd när allt ramlat in i hennes medvetande!

Nu "kör vi" och höjer målet mot det där drömmålet hon har : fracken och hatten!  Knaster är 19 år, fräsch och har gått högre klasser än så. Passa på och lära sig medans järnet är varmt!

Hur blir det så här då --  jo idogt tränande men också en mental inställning.  Man måste våga tro på sig själv och visa upp det hästen är bra på och dölja det som är mindre bra. Så är det för oss alla och när man väl kan koppla av och nästan rida som hemma då lossnar det på banan!

Stort Grattis Anna! Tillslut blir det utdelning!!

Lördagskvällen hann vi med en sen grillning hemma hos oss! Många skratt blev det och för sent i säng - men vill man så orkar man!

Veckan i övrigt .....

Ja vad har hänt, ja bl a träning hos Tinne på tisdagen. Fick bra hjälp inför tävlingen och en genomkörare av MsvB4 programmet.

Anders var med och tittade och kunde på så sätt stamma av med vad han hjälper mig med hemma. Toppenbra.

Nu åker Tinne till Falsterbo och sen Aschen så det kommer bli några veckor utan träning. Håller en tumme för dem!

Sen har eleven Julia från Hofors varit här i 3 dagar och tränat med sin häst.  Det blev 3 jättebra pass i sadeln och ett på töm!  Hittade flera knappar och Julia fick bra "verktyg" och läxa med sig hem!

Moa har haft kompis här från Uppsala och de hade SPA med Silver en kväll. Schampo överallt och mitt detta en lycklig Silver!

Varma dagar och varma nätter - bad och kvälldopp! Svensk sommar är härligt!

Inför nästa helg....

Dax för Mariefreds trevliga sommartävlingar.  Blir MsvB2, MsvB3 och MsvB4 för Bonsay. 3 dagar i rad.  Ska vi se om han ork för det.

Laddningen i veckan hoppas jag blir bra!

Håll en tumme!

Vi hörs igen!

Maggan

-

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation