Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

maggansbilder-mobil-052.JPG

Mina "grooms"!

maggansbilder-mobil-056.JPG

Bonsay får en välförtjänt dusch efter tävlingen!

 v 27, juli 2011

Bonsays fantastiska helg i Mariefred.........

Liten blir stor!  Eller vad ska man säga?!   Vår fina Bonsay har gått från klarhet till klarhet:

Fredag:  MsvB:2 - 64,18 %, 8 plac

Lördag: MsvB:3 - 69,72 %,  5 plac

Söndag: MsvB:4 - 67,17 % 5 plac

Toppen duktig!  Kvalad och klart till MsvA som jag enl plan ska starta nästa år och då måste han vara kvalad. I år som 7-åring får han starta ändå men jag tänker inte ta ut honom förrens det känns moget för det.

Hur kändes det då? Fredagen inleddes lite trevade med en något spänd Bonsay som innan start kastade sig för domarbord och annat. Fick "till det" innan startsignal och sen gick han hela banan men är något spänd och blir inte helt mellan hand och skänkel.  Men jag var ändå rätt nöjd med känslan och tyckte vi fick till det rätt bra med kommunikationen.

Lördagen var mycket bättre då han var mera avspänd.  Fick jättefin kritik av domaren som skrev: "Trevlig häst med god takt och stor pontential. blir lite osäkert stundtals men har en härlig positivitet och fint engagemang". Det blir man glad av :-)

Söndagen med sin "kvalklass" kändes om möjligt ännu bättre ridmässigt. Bonsay var mera avspänd och fin i formen o mellan hand och skänkel. Tappar poäng i travskolorna där han inte är tillräckligt stark ännu. Byte "sitter som en smäcke" och han är fin på hjälpen.

Jätteglad för båda dessa helger och en häst som är super att tävla och som "växer" ju mer han går!

Nu får han lite ledigt i några dagar och ska bara gå i skritten. Sen blir det lite lugn ridning ett tag för att sen sikta in oss på meeting första helgen i augusti.

Vann 2 klasser gjorde min kompis Ann Hammarlund på sin fina häst Clöver (samma morfar som Bonsay, dvs Maraton).  Ann är så duktig på att visa upp sina hästar och det var jättekul att få se dem in aktion. Det inspirerar mig!

Var generellt sett tufft startfält i alla klasser så det känns extra bra att vi har kunnat hävda oss så bra i sammanhanget!

Tack till alla som har "gillat" oss via Facebook!  :-)

Big....

har efter förra helgens tävling tagit det lite lugnt. Gått i skritten och sen varit på skogspromenader tillsammans med Silver och Anders. Vi får rida på gärdet där bonden tagit hö och det gillar Big.

Ska ta det lugnt i en vecka till och gå i skritten och varva med lugn ridning. Tror det är bra att lägga in en "aktiv vila" för honom emellanåt.

Funderar på att kolla upp honom på Brunmåla mest för säkerhetsskull. En ren rutincheck. Ska ringa och höra vad det säger på måndag.

Semestertider och gården....

nu går även jag på semester från "stadsjobbet".  Ska bli skönt attt vara hemma på gården och små pyssla. Några elever kommer och tränar o ska bo kvar så tränarjobbet tar inte semester. Men det är inget jag har nått emot, sommaren är till för att träna och utvecklas.

Projekten på gården fortsätter som de ska, snart är det dax för att lägga på hela tältduken till Anders "maskinhall".

Som det är planerat så är det nästa helg det ska ske!

Tror jag håller hästarna en bit ifrån.....

Kellys häst Al Capone bor hos oss denna vecka när Kelly med familj är i Falsterbo.  Vi hann även med ett träningspass innan Kelly åkte.

En fin 6-åring som har en fin sida och passar Kelly.

Linda och Zid var också hit och tränade en kväll. Det var grundridning och rakriktning som var focus.  De utvecklas fint och tänk vad det har hänt på ett år!

Sommar och sol och bad har vi hunnit med - vi har nära till Långsjön som blir varm snabbt så att till o med jag vågar mig i!

Anders var med 2 dagar och körde hö med bonden vi köper vårt hö av.  Toppen att man kan  hjälpa varandra på ett  bra sätt. Vi har jättebra grannar och det finns alltid en hjälpande hand!

Nu är timmen sen och jag ska krama kudden.........

Vi hörs igen!

Maggan

-

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation