Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

mag-sommarbilder-011.JPG

Delfinshow

mag-sommarbilder-023.JPG

Utsikt från Safrituren

mag-sommarbilder-034.JPG

Fifi hälsar på en stor hund på Eriksberg.

Tinne är med och klappar :-)

mag-sommarbilder-038.JPG

Anette och Vibeke på läktaren - 2 av medlemmarna i "Tantkalaset" som har sin första omgång 31/8-1/9!

mag-sommarbilder-037.JPG

Dressyrtävlingar kan vara tröttsamt......

 v 30, juli 2011

Träning, middagar och stalltvätt.....

ja veckan har innehållit lite av varje!

Måndagen var vi till Kolmården och ägnade eftermiddagen där. Delfinshowen är höjdpunkten för Moa (och oss) men även nya Safariparken är riktigt bra. Fräscht i parken och vi valde en dag med lagomt med besökare.

Tisdag var det dax för Tinneträning och denna gång med efterföljade middag då vi stannade kvar och fick umgås med familjerna. Bonsay fick låna en box under tiden. Barnen badade och hade det superkul, blev en "delfinshow" så klart :-)

Moa sov kvar så jag fick hämta henne dagen efter vilket då innebar att jag kunde passa på och titta på de träningar Tinne hade på eftermiddagen vilket var givande.

Hur gick Bonsay då? Jo det gick jättebra, Tinne tycker jag fått upp honom mera i formen och attt han ser starkare ut. Jag har lagt in mera focus på piruettarbetet och den övning jag gör med växlande sluta/öppna som förberedande för att vända tyckte hon passade bra.

Det känns just nu inte helt omöjligt att kunna starta MsvA längre fram i höst! Piruetterna har varit det som känts mest avlägset men nu har bitarna börjat falla på plats och det känns inte allt för svårt.

Serierna är lättare och där är det mera focus på att förbättra rakriktningen mer än att räkna rätt.

Bonsay är som vanligt väldigt ambitiös och har lätt att lära sig och det som är mest utslagsgivande är att styrkan för MsvA inte alltid räcker till, men det är på god väg!

Är nästan lite förvånad hur snabbt det kan gå när det väl börjar falla på plats. Roligt och spännande att vara på väg uppåt i klasserna.

Till helgen åker vi på meeting i Gyttorp. Blir nyttigt för honom att gå flera dagar och på olika banor (blir både inomhus och ute). För det är ju det som han också måste lära sig - att gå överallt och inte bli rädd och fly..... Jag vet fortfarande inte hur han ska reagera när jag rider in på banan men jag försöker ha en plan som ska passa så han ska känna sig trygg.

Klasserna är MsvC1 och 2 samt MsvB4. Känns som det är sista starterna i MsvC sen har vi tagit "examen" i de klasserna. Jag har inget intresse att ligga kvar i klasserna och "harva" utan vill utvecklas "uppåt". Är "Tre Små Gummorcup" i MsvC vilket innebär att man kan gå till final på söndagen och blir det så, så kommer han att gå två klasser på söndagen. Mot min princip men känns han bra så får det bli så - om vi går till final vill säga.......

Big....

har växlat mellan mig och Klara. Jag tycker att han känns fin och det känns bra att rida efter Klara. Är altlid en omställning för hästen att få ny ryttare men Klara verkar passa Big bra. Det går bättre o bättre för varje gång och kommunikationsmissarna blir färre och färre.

När jag rider honom så tänker jag lite extra på vad jag gör för att kunna förmedla det i ord. Mycket sitter ju i ryggmärgen på en och inte alltid helt lätt att förklara i ord!

Vi har börjat titta lite på program och då LB3 som jag tror kan vara ett bra program att träna på och debutera i.

Gäller att hitta en lagom nivå för Klara. För även om Big kan så krävs det 2 för att dansa :-)

Stalltvätt.....

blev det i veckan och det tog oss en dag att skura igenom hela stallet.

Är glada att vi valt så bra material i stallet som är lättskött och som håller sig fräscht. För hur det än är, så är hästar väldigt bra på att lorta ner och lyckas göra märken här och där......

Elever....

har det varit några i veckan. Dels Birgitta och hennes friservalack jag pratade om. Träningen gick bra och det är som vanligt focus på grundridningen.

Susanne och "Tage" kom 2 gånger denna vecka och det känns som att vi hittar ett arbetssätt som passar.

Eriksberg.....

och dess fina Sommartävlingar" var vi på hela fredagen.

Tinne och "Tim" vann Intermed 2 och de var jättefina på banan.

Tim påminner lite om Cezar som Tinne red för nått år sen. Dagen efter vann de GP också vilket inte förvånade mig. Tänk nu har hon 3 hästar på GP-nivå! Läs mer här:

http://www.tidningenridsport.se/Article.aspx?m=45207&a=727703

Küren startade de inte och istället så vann Jill med Heaven vilket var x-tra roligt då Heaven varit så sjuk. Träffade Jill på tävlingarna i Mariefred då hon berättade hur eländigt det varit och hur tacksam hon var att hon var tillbaka å tävlingsbanorna. Läs mera här:

http://www.tidningenridsport.se/Article.aspx?m=45207&a=728136

Min kompis Vibeke var där och red 5-års Breeders på sin Mirakel.

De har inte varit ute på jättelänge så det var lite spänt och nervöst men jag tycker ändå att det presterade jättebra. Nu väntar flera kvalförsök och det kommer att bli mindre spänt nu när de är på G igen.

Roligt att se fina hästar och bra ridningen samt att träffa en massa bekanta!

Vi stannade kvar på fredagskvällen och åt middag på tävingsplatsen. Blev en rolig kväll med många skratt. Moa och Lucas lekte massor och hade jättekul. Fifi uppför sig exemplariskt som dressytävlingshund :-)

Söndagskvällen..

var vi bjudna till familjen Bäckström på sushi :-) Mamma Eva är en hejare på att göra sushi - lätt i klass med proffsen på stan!

Framåt 22,30 gav vi oss hemåt då det på måndagen stundade debut på nya jobbet!

Vi hörs igen!

Maggan

-

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation