Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

Bilder kommer!

tekniken är inte med oss!

 v 31, juli/augusti 2011

Meeting i Gyttorp, Nora.....

Vilken duktig Bonsay vi har!

Klarade miljön med tältstall, synintryck och allmänt många saker att bli rädd för hur bra som helst!  Åt och drack bra och uppförde sig som en fullfjädrad tävlingshäst!  Toppen!

Tävlingsmässigt gick det toppen, vi inledde med att vinna MsvC1 på dryga 70 %, därefter 2:a i MsvC2 på dryga 67 % och "bara" 3 p till vinst.

Första ritten inomhus där han klarde miljön bra. Andra ritten utomhus där det var rätt tittigt och en bana som blev lite gropig och ojämn.

Nöjd med båda ritterna men det finns så mycket mera att få till!  Men så rolig att rida på banan!

De 10 bästa gick till final och vi hade totalt sett högst genomsnitts procent.

Finalen gick på utebanan och det var under de sämsta förhållandena, det öste ner!!! Allt skvätte och plaska och det var tyglar som gled och en banan som var allt annat än trevlig att rida på.

Men som Bonsay kämpade! Tungt var det och visst han sjönk i formen men behåll ändå sin bärighet.  Trots min och min "publiks" åsikt om en bra ritt så blev det "bara"  66 % och en  5:e plats.  Lite förvånande men som vanligt, det är domaren  som dömmer. Hon tyckte det rann i väg och gav poäng därefter.  Har tittat på videon o analyserat det och kan inte riktigt förstå vad hon såg. Men det är inget att hänga läpp för, Bonsay har många år framför sig och viktigare uppgifter än en final i MsvC!

Final i Msv C är det på ett annat sätt också, jag har nu tagit "examen" i den klassen och vi kommer inte att starta på den nivån i fortsättningen. Jag har inte något nöje i att ligga kvar i klasserna utan vill uppåt!!

I detta regn så kunde vi i varje fall konstatara att Bonsay klarar paraplyer galant -brydde sig inte! 

Några timmar senare gjorde jag något mot min princip, jag startade en klass till. Tycker det blir för drygt för hästen att gå 2 klasser när man börjar komma upp i samlade gångarter. Men när jag anmälde vill jag ha chanser att kvala till MsvA, inte visste jag då att det redan skulle vara avklarat på de 2 första starterna!

Nåväl, MsvB4 gick inomhus så vi torkade grejerna, bytte ridbrallor och fick i Bonsay (och mig) lite mat och några timmar senare så var det dax!

Jag blev nästan förvånad över hur fräsch och "på" han kändes!  Det blev några kommunikationsmissar här och där och några klantiga pilotfel, dryga 64 % och  5:e plats. Och ett kval till!

Blev en jättetrevlig helg där även mina föräldrar kom och hejade på!

Vi bodde bra precis bredvid tävlingsplatsen vilket alltid är toppen!

Men var också min kompis Lotta Bogård med sitt fina sto Wienna (syrra till Fias Lancelot).  De red "lilla cupen" där de totalt slutade 3:a.

Kul att ses och roligt att se Lottaas häst som jag hört så mycket om.

Nu ska Bonsay få återhämta sig några dagar och sen är det lättare arbete ett tag.

Nästa tävling i början av september.

Blir Tinne i nästa vecka då jag vill passa på innan hon åker till EM.

Övrigt i veckan....

ja sista semesterveckan innan jobb i stan igen!

Några lektioner och sen så tog jag tag i och målade staketet kring ridbanan! Så nu är det rött och fint!

Fam Bäckström tog hand om stallet när vi var i väg och Klara red Big själv över helgen.  Det går bättre och bättre och nyttigt att rida själv när jag inte är där och kommer med "lösningen".

Till helgen dax för träning i Storvik - fulla grupper som vanligt, så det gäller att ha laddat inspirationslådan!

Vi hörs igen!

Maggan

-

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation