Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

aug-2011-066.JPG

Tinne i tränartagen!

aug-2011-067.JPG

Vibeke, Anette och Sofie = 3 Tanter

aug-2011-069.JPG

Filmkameran på G!

Anette o Marren gör sig redo

aug-2011-077.JPG

Prisutdelning MsvB:4

aug-2011-079.JPG

Kolla mig sa Bonsay....

aug-2011-074.JPG

Hästskötaren som fick pris!!  :-)

aug-2011-061.JPG

Klara och Big!

 

v 35, aug/sept 2011

Tantkalas och Tävling.....

mycket denna vecka! Vi börjar med TantKalaset:

Jättelyckat och mycket inspirerade blev det! Alla var nöjda och hade något med sig hem att träna på. Lite tråkigt för Vibeke som fått ett större problem med sin fina Mirakel då hon visar ovilja mot handen och har ett fel i munnen som kommer och går och tyvärr som poppad detta upp x-tra under kursen. Så nu blir det ATG i veckan.....

För oss övriga flöt det tack o lov på utan några medicinska avvikelser!

Väldigt givade att ha tid att sitta och titta och lyssna ordentligt.

God mat och många skratt kring middagen på kvällen där vi denna gång tog en ordentlig presentation av oss själva och t o m berättade något som inte var känt sen tidigare. T ex berättade Tinne hur hennes hästkarriär började......

För min och Bonsays del blev det bra med två dagar på varandra och i en annan miljö än Lövsta. Han skötte sig utmärkt. Första passet blev det intensivt galopp arbete och det tog rätt ordentligt på honom för när vi kom till traven så var han rätt trött i bakbenen......

Dag 2 la vi därför focus mera på traven och då bar han sig bättre.

Vi tränade delar ur MsvA och jag fick både ris och ros för hur jag lyckades matcha honom.  Man blir grymt irriterad när hon säger "där är det du som slarvar"  och väldigt glad när hon säger "superbra ridet".

Så det växlar. precis som det ska. 

Filmat blev det också och det är väldigt bra att titta på efteråt för det är alltid nått man inte uppfattat och även bra att se hur det ser ut för känsla och synupplevelsen är inte alltid densamma.....

Tidningen Ridsport var där och gjorde repotage så håll ett öga på kommande nummer så finns det ett repotage om oss!

Hemsidan är nu uppe www.tantkalaset.se och där kommer det att komma bilder från träningen samt att du kan läsa om vilka som deltog.

Nästa tillfälle blir 9-10/11 och vill man är man välkommen att komma och följa träningarna från läktaren.

Tävling -  MsvB4 i Stjärnholm....

blev det på lördagen och Bonsay skötte sig med den äran då det var en väldigt stökig tävlingsplats. Tämligen stark trafikerad väg, järnväg där det passerade godståg samt några hästar som stökade rätt rejält på parkeringen som låg alldeles bredvid tävlingsbanan.

Men Bonsay klarade allt detta med bravur och jag är så stolt över honom!  Dryga 68 % och en 2:a plats!

Jag tyckte först det var bra betalt för den ritten men när jag titta på videon så förstod jag bättre!  Bra det här med video så man kan stämma av synintryck och känsla!  För jag hade ingen bra känsla framför allt i travdelen men i galoppen kändes det bättre, vi kom i gång mer och mer. Så återigen, det gäller att inte sluta rida fastän det känns dåligt......

Anette och Mardoc var också där och gjorde en helt Ok ritt. Anette var inte nöjd med känslan hon heller och för hennes del vat det stökigt vid urlastningen då godståget passerade just då och "Marren" fick spelet vilket sen satt i hela ritten.  Dryga 63 % och en 5:e plac blev det i varje.

Frida och Frigga var på samma tävling och de red även klassen före som var en MsvC1, dryga 65 % fick de där! Tänk vilken utveckling sen i vintras! Bravo!

I MsvB4 (som är nytt för dem) hade de oturen att rida precis när en hysterisk häst med lika hysterisk ägare for runt på parkeringen och dessutom började longera hej vilt bredvid tävlingsbanan!  Frigga blev så klart livrädd på banan och programmet sprack!

Väldig otur!!   Men man får lägga det bakom sig och glädjas över det fina resultatet i första klassen!

Anders fick pris...

Som klassens bästa hästskötare!!  Gissa om han var nöjd!

Bra initiativ av arrangören!  Mera sånt!!

Mera i veckan....

Klara och Big trimmar inför deras gemensamma debut i LB nästa helg! Ska bli intressant att se hur de kan kommunicera på banan!

Håll en tumme :-)

Frida och Frigga var här och trimmade inför helgen start (som du kan läsa om ovan).  De har verkligen utvecklats och är jätteduktiga!

Väldigt roligt ekipage att följa utvecklingen på. Anette Holm och jag har ett samarbete på detta ekipage och det funkar jättebra. Så det är aldrig fel att ta hjälp från flera håll bara man har bra kommunikation!

Vi hörs igen!

Maggan

-

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation