Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

BILDER får DM kommer!  Timmen är sen

och jag är trött.....

CIMG2861.JPG

Stallet i höstsolen

CIMG2865.JPG

Träden börjar skifta färg....

 

v 40,  oktober  2011

DM i Katrineholm....

Vinst i DM och i klassen!!  :-)  MsvB4 och 67,82 % ! Duktiga Bonsay!

Toppen kul och super avslutning på ett tävlingsårs som varit kalasbra! Oj vad han har utvecklats!! 

I dagens start så hade vi starttid 19,18, det innebar framridning utomhus i lampans sken!  Tur man har en van "lantishäst" som lärt sig gå i lampsken med skuggor och allt!   Självklart börjad det dugga sista 15 min också så vi var lätt blöta är vi kom in på collectingringen.

Programmet kändes bra även om vi tappade kontakten i bland men i det det stora hela så var vi "tillsammans" vilket kändes väldigt skönt som sista start för året!

Nu ska vi gå in i "vinterträning" för att stärka oss och befästa inför nästa säsongs MsvA och St:George!

Någon vilopaus blir det under värsta vinterperioden också och med den en lite "vet-check" som jag tycker man ska passa på att göra då.

Grattis säger vi till 2:an i DM - min klubbkompis Lina Älegård  :-)

Träningar....

har varit intensivt på träningfronten.

Therese på Nådhammar tränar på och nu mot en snar tävlingsdebut!

Mycket jobb har vi lagt ner på detta lite speciella sto och nu börjar vi närma oss en start! 

Ida och hennes valpiga 5-åring gör stora steg framåt och det känns som vi har hittat ett arbetssätt som passar dem.

Fia o Lancelot fr Uppsala kom och red och bodde kvar 2 dagar.

Givande pass och de går framåt med stormsteg! Tänk så mycket han utvecklats på dessa 8 månader Fia har äg honom.  Fd ägaren Lotta kom och hälsade på och hon var mycket nöjd med Lancelots nya hem.

En ny elev, Nadine, kom och tränade för första gången. Ett amitiöst ekipage med en jättefin skäck!  Det ska bli kul att följa dem.

Klara och Big börjar svetsa sig samman för att debutera i LA om några veckor.

Ny häst!

Min elev Tuula i Storvik har hittat ny häst!  En fin Silvano avkomma som jag tror passar henne som handen i hansken!  Ska bli spännande att träffa dem på nästa träning!

Tuula har letat ett tag och delgett mig filmer via youtube - sen har jag hissat och dissat och tillslut så fastnade vi både för denna häst.

Rätt storlek och prisklas för Tuula. Sen att den är fint "svart" gör ju inte saken sämre!   Nu väntar en tid av att lära känna varandra och sen så sakta bygga upp kondition, styrka och bärighet!

Ingen Bergsten....

blev det för Bonsay tog o trampade av sig sin baksko dagen före.

Denna hov har/är ett visst bekymmer då den har en vågrät spricka pga av tidigare slag/trampskada som dessutom innehållit visst hålrum. Nu tog "halva hovväggen"  och följde med skon av....... så jag var MYCKET bekymrad över detta och såg båda plastad hov och flera problem framför mig.
MEN - man har ju en skicklig hovslagare som smidde en specialsko "bara så där" och vips var skon på hoven och men lugnade ord av Fredrik så kunde jag andas ut.  Fredrik Forsberg - BeHovet - en hovslagare att räkna med! Kommer i tid, är trevlig och social och kan förklara för en på vettigt sätt gör att man som kund blir toppen  nöjd!

Silver....

Var ett tag sen jag skrev något om honom. Han lever livets glada pensionärsdagar. Norna rider 2 dagar i veckan varav oftast en som lektion för mig.  De trava och skuttar cavalettis vilket han tycker är toppen kul!

Moa rider ca 2 dagar i veckan men där blir det  mest skogsturer tillammans med Fifi som då får gå på långpromenad.

Anders går med Moa o Silver och jag o Fifi efter. Det blir en jättemysig familjegrej. Häromkvällen var det i lampans sken med fullt med reflexer då höstmörkret gjort sig påmind!

Silver tyckte det var väldigt spännande med Moas pannlampa......

Stegtävling....

Vi har sk stegtävling på jobbet som innebär att man har en stegräknare på sig och sen är det bara att rapportera sin steg per dag på en websida.  Om man gör annan motionsaktivitet där man inte kan ha räknaren på sig får man omvandla tiden till steg.

Oj vad steg det blir - bara en vanlig morgon innan jag tagit mig till jobbet har jag fått i hop en ansenlig summa.

Lägg sen till ridning av 2 hästar och en massa spring "hit o dit" till hagar och i stall..........och en tur med vovven....

Jag blir lätt ifrågasatt på trovärdigheten på jobbet......... en vanlig dag ligger jag på runt 20-25000 steg.   De tycker inte ridningen ska räknas  men då erbjuder jag dem att komma å rida Big en stund - kan ha dem i lina - så får vi se hur länge de orkar (och kan gå sen....).  Skämt å sido jag blir förvånad själv hur mycket man rör sig!  Bara i vanliga vardagen!

Det triggar mina kollegor :-)

Hur som så är man ändå långt i från de som ligger i topp från andra lag - de måste jobba som brevbärare el dylikt - där klan snittstegen vara uppåt  50000/dag.

Zumbadans.....

förrutom alla steg i vardagen så har jag och Moa börjat på Zumbadans sen någon vecka tillbaka!  Roligt att göra något tillsammans och jag som gillar att dansa så funkar denna träning jättebra.  Jag har ju min nervskada i vänsterben som gör att det är svårt att göra för avancerade grejer (förrutom gå o rida!) så jag är glad att detta känns bra!

För er som inte vet vad det är se här:

http://www.youtube.com/watch?v=qsSrq3HBa7A

MEN vi har verkligen inte denna outfit!!!

Konferensresor....

står för dörren.  Först Sandhamn i 2 dagar veckan som kommer och till nästa helg bär det av till Barcelona (åter onsdag v 42).

Uppdatering av hemsidan blir därför lite eftersatt......

Vi hörs igen efter v 42.

.

Hej så länge,

Maggan

-

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation