Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

CIMG2872.JPG

Klara o Big tidig morgon i Nyköping!

CIMG2881.JPG

Norna och Silver i LB programmet.

CIMG2869-2.JPG

Fifi i höstsolen!

 

v 43,  oktober  2011

Livet rullar på - trots allt...

för vad har man för val?!?  Det känns vissa dagar riktigt bra och andra väldigt tungt.  Det är mycket praktiskt att ta tag i, bl a kring begravningen.

Jag har fördjupat mig i musiken och sitter och lyssnar medans jag jobbar.  Presenterat för mamma och vi börjar hitta formen.

Så allt sånt "pyssel" gör att man hittar styrka och man vill att det ska bli en hedrande begravning för Pappa.

Var hem igen i helgen och nu var Moa och Anders med vilket var väldigt skönt. Vi kunde umgås och rå om varandra.

Tack till Alla Ni som hört av er med tröstande ord! Det värmer!

En kompis sa:

"Även fast vi har blivit vuxna, så är vi ju fortfarande våra föräldrars barn! De har ju alltid funnit där för allt från att fråga om pannkaksrecept till rådgivare i stora beslut i livet. Vi har inte alltid gjort som de har rått oss till - men de har i alla fall funnits där för att fråga. Livet går självklart vidare, om än med stor saknad.!

Dom orden tycker jag säger mycket!

Hästarna då?

Ja det blev dryga veckans viloperiod för Bonsay vilket inte var planerat men som fick bli som det blev.

Anders hade honom i skrittmaskinen så mycket det gick men det räcker inte rent stimulans mässigt för honom så det var en Bonsay som var mycket nöjd att få börja jobba igen!  Trots att vi tar bort all kraft så har han mycket energi och blir uttråkad direkt när han inte får jobba!

Börjar alltid med att lina första passet så han får "gasa ur sig".

Dagarna efter sen så joggar jag i gång och lägger mycket focus på lösgörande och lydnad.

Torsdagen blev det dax för besök hos Tinne och det var ju ett tag sen av olika anledningar.  Hon tycker det är roligt att vi haft en så lyckad säsong och att han gått så jämnt i alla starter.

Nu går vi in i en träningsperiod där man kan bortse från tävlingsmomentet och lägga focus på det som vi ska klara av nästa säsong, bl a pirutterna och mera styrka!!

Jag har hängt upp mig lite på piruettarbetet och tycker det är svårt. Känns som jag krånglar till det emellanåt. Fick bra hjälp av Tinne kring detta och det var inte så tokigt det jag gör. Så egentligen är det lite dåligt självförtroende i jobbet när man sitter där på ryggen som är största orsaken.  Så med hennes kloka ord så ska jag försöka jobba vidare!  Styrkan kommer mer och mer och det är till att återupprepa övningar samt micropauser som är "nyckeln".

Nu tränar vi på och ses igen på nästa TantKalas som är 9-10/11!

Se www.tantkalaset.se

Ang TantKalas så fick jag höra på senaste träningen i Storvik att konceptet "fröat av sig" - det har startats ett TantKalas i Årsunda med deltagare på LB nivå!  Toppenkul!!!

Börjat sammaställa några av Bonsays filmer från tävlingar i år och har lagt ut debute i MsvB:4.  Titta under "Filmer på mina hästar".

Flera kommer, bara jag har tid.......

Big och Klara....

Har fått  klara sig en hel del själv när det varit rörigt för mig.

Men jag har försökt hjälpa till när jag hunnit och jag kan konstatera att Klara tränar på bra och lär sig mer och mer.

Jag åkte med dem till Nyköping där det debuterade LA3 på 63,5 % och en 6:e plats av 15 startande. Jättebra debut med tanke på att Klara aldrig ridit LA på stor häst.

De har även hunnit med KM för Gnestas och då red de LA4 på dryga 61 %.  Jag var inte med då utan de fick åka i väg själv. Jag är fullt trygg med att de är ute och åker med min "prins" även om jag alltid tycker det är lika skönt när de är hemma igen!  Visst kontrollbehov har jag.....

1000-tack till Familjen Bäckström som ställer upp och hjälper oss nu när det blir flera vändor hem till Torsåker

Träningar....

blev det i Storvik en dag när jag var hemma. Söndagen ställde jag in för att frigöra tid för familjen och mamma.

Roligt gäng som vanligt och alla hade tränat på bra. Även om dagen blir lång så känns det aldrig "segt" utan det finns alltid nått att brinna för i varje ekipage.

Roligt med ponnyeleverna som gått från klarhet till klarhet på tävlingsbanorna, framförallt i hoppning!  Som jag alltid sagt, bra med lösgjord och lydig häst för att ta sig över hindren!

Min träningar är "vanlig hederligt markarbete" och benämna det dressyr det gör vi först när vi börjar komma upp i MsvB/George nivå!

Roligt att även få se Tuulas nya häst som jag via länkar på youtube har hjälpt henne att köpa!  Den var ännu finare i verkligeheten och är en häst om passar Tuula väldigt bra!  Ska bli jätteroligt att följa dem framöver!  Nu väntar en period av "lära känna" varandra!

Träningarna här hemma rullar på, några nya tillkommer och för övrigt är jag glad över den milda väderlek vi har som gör att vi kan fortsätta träna här hemma på Ekdal!

Aktivitet på Ekdal....

Söndag 23/10 hade vi en rolig aktivietet här på Ekdal i samarbete med en liten ridskola här i närheten.  Eleverna därifrån kom till oss och fick "tävla" i LC o LB som jag dömde.  Det var många nervösa tjejer och en kille som kom och red sitt program!  Men alla tyckte det var roligt och lärorikt!  Därefter så hoppade de en liten banan hemma hos sig och även nån form av tur på en åker.  Samt fys-test och teori.

Norna och Silver hängde med på detta och det var en mycket glad Silver som tog uppgiften på största allvar!

Härligt med "tävlingsmoment" på en nivå där lek och skoj stod i centrum!

Nästa vecka.....

åker Anders och jag på en kortweend till Berlin. Resan är inbokad sen länge och efter mycket velande har vi ändå bestämt att åka.

Det blir en bra energiboost hoppas vi!

Ha det bra,

Maggan

-

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation