Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

TantKalaset.jpg

Bonsay o jag får instruktioner av Tinne.

Tanterna tittar på.....

CIMG2926.JPG

Traktorn i arbete....

CIMG2927.JPG

Blir nog bra det här.....

CIMG2925.JPG

Stallet i höstskrud.....

CIMG2924.JPG

Belysning till skritten och hösttunga skyar....

 

v 45,  November  2011

TantKalas...

veckan har focuserats på TantKalaset! Roligt att träffa alla igen och vi hade 2 mycket givande dagar. Både rent träningsmässigt men även socialt och man åkte hem "påfylld" av inspiration dels som tränare men så klart mest med egna övningar för mig och Bonsay.

Denna gång så la vi tid på att introducera "St:George-Saxen" för honom.

Den innebär att man ska från hörnbokstaven rida vänster sluta in till X, sen byta och därefter höger sluta ut till hörnbokstaven och där byta galopp.

Vi delade upp det i etapper och först red jag bara vänster sluta in till X och sen rakt fram. Därefter blev byggde vi på med bytet vid X och sen höger öppna. Öppnan därför att vi lätt "välter" in i högerslutan och får baken före och det blir inte bra. Så jag fick i stort bara träna på att rida öppna efter bytet.  Att sen koppla på slutan kommer inte att vara så svårt när väl rakriktningen sitter och han är "på hjälperna".

Red även övningen från andra hållet så klart. Dessvärre ligger den från vänster till höger vilket just nu är vårt "svåra" varv.

Bonsay var som vanligt samarbetsvillig och det känns som att framförallt traven har utvecklats mycket. Han har jättefin balans emellanåt och travar då "för miljoner" som en av "Tanterna" sa.

Däremellan tappar vi balansen och då blir det lite vingligt o gängligt igen.....

Fick till några ökningar som verkligen var hur häftiga som helst att rida i - bara att "åka med" och så fin i balans och påskjut!!  Det är dom små ögonblicken man suktar efter......

I galopparbetet gjorde vi även byten med focus på att få dem raka samt att vi lekte lite med byten i varje. Vi lyckades göra flera "byt/byt tillbaka" och även några flera.  Han har hajat vad han ska göra vilket känns väldigt positivt för framtiden!

Att byta i vartannat känns rätt säkert nu och kommer nog att bli hans paradnummer när vi kommer ut i de klasserna. Bara dom blir raka.....

Roligt som sagt att träffa alla igen och även se hur de har utvecklat sina hästar. Verkligen kul!

Nu ser vi fram emot nästa TantKalas som blir på Lövsta 8/12.

Tinne är super som tränare - ingen nyhet för mig  - men några är nya "Tinne-elever" i och med TantKalaset och de är alla så nöjda och tycker det känns fantastiskt med hennes engagemang!

På kvällen fick vi även lite feedback från SM:et och allt där omkring. Roligt!  Samt lite insyn i hur det kommer att vara att åka till Florida igen!

Alltid lika roligt att höra och att få en inblick i tävlingsvärlden på högsta Elitnivå!

Roligt även att min elev Malin och hennes "Tanter" kom och tittade. De har ju startat ett mini tantkalas efter inspiration av oss.

På hemsidan www.tantkalaset.se kommer det att finnas bilder och lite referat från träningen.

Big....

Jag har ridit honom en del denna vecka och han är verkligen bra riden av Klara!  Bara små saker jag  justerar. Han är så pigg o fräsch och en riktig arbetsmyra! Bra för mig att få rida piaffe/passage och byten i varje. Big gör det lekande lätt (när man inte ska göra det på tävlingsbanan) och det är superkul att sitta och "leka".   Kan ju kosta på mig det nu när det inte är "blodigt allvar" längre i min ridning på  honom. Den för Bonsay stå för.....

Söndagen hjälpte jag Klara och  nu har hon avancerat upp till att få rida på kandaret.   Hon gör det jättebra och de är verkligen fina tillsammans!

Det går med "raketfart" för Klara att avancera i sin ridning och det är "lätt" med en så bra läromästare!

Vi har nu som plan att debutera MsvC i januari när Katrineholm har sina vintertävlingar.

Hagarna....och lite ljus....

Vi köpte hem Paddex och nu ligger det i vinterhagarna! Känns toppen och vi hoppas nu att detta ska funka. Skönt att få bort leran och vi hoppas det inte blir alltför knöligt när det sen fryser..

Belysning till skrittmaskinen är nu på plats så det blir bra till  de mörka kvällarna vi nu har ett tag framöver.....

Så man kan nyttja maskinen när man kommer hem från Stockholm och är trött.....

Inför nästa vecka....

får vi samla oss då det är begravning för Pappa fredag 18/11.

Känns både "bra" och jobbigt.  Det är ju livets gång och man måste fortsätta leva sitt liv.

Men i bland så känner jag en enorm saknad att jag aldrig får träffa Pappa igen. Så det är lite "berg o dalbana" just nu med alla känslor.

Inför begravningen har vi haft en hel del praktiskt att ta tag i, bl a satt i hop vilken musik vi ska ha och jag tror vi har fått till det.  Blir så fint och lättsamt som det kan bli med bl a "Håll mitt Hjärta" (Björn Skift) och "Vår sista dans" (Benny Andersson).   Det hade Pappa gillat.

 

Ta hand om er i höstmörkret,

Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation