Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

CIMG3057.JPG

Nyårspromenad!

CIMG3060.JPG

Fika!

CIMG3061.JPG

Solen kan göra det mesta vackert!

CIMG3064.JPG

Här la sig tallen - tack "Dagmar".

Big-Gnesta-2-2011.JPG

Big och min sista tävling!  St:George på

Visbohammar, Gnesta.

Bonsay-nov-2011-2.jpg

Bonsay och jag på TantKalas

Bild-framsida-2.JPG

Vår Älskade Pappa Sture!

Inget blir sig likt utan dig......

 

v 52,  December 2011

Årets sista vecka.....

har då passert!  Och vad gjorde vi då?

Jo Anders låg sjuk hela vecka, i en envis förkylning. Trist och tråkigt för honom.......och så typiskt!

Jag jobbade hemifrån och Moa hängde med kompis eller tog det lugnt.

Det blir mycket slappande med bok eller en bra film för oss alla, och det är väl precis som det ska vara så här i jul- och nyårstider!

Nyårsafton inledde vi med en härlig promenad skogen!  Det var kallt och solen sken!  Fika hade vi med så klart så det blev en mysig tur. Fiffi skuttade glatt på och även hon uppskattade fika stunden.

Nyårsaftonskvällen firade vi hos Anette och Lasse i Länna Bruk. En god middag (älgkalv) och trevligt sällskap!  Perfekt Nyårsafton för vår smak :-)

Jag körde så framåt 02.00 var vi hemma igen och då visade termometern -10 grader! 

Ridningen.....

Banan var några dagar toppen fin och då tror man ju det ska vara så för evigt - men så regnar det (igen!) och graderna på termomentern visar pluss o minus om vartannat så banan blir därefter..... ena stunden bassäng och andra stunden skridskobana......

Men vi ger oss inte utan jobbar med den och är det bra uppehåll och inte för kallt så går det att hålla den ridbar.  Vi har införskaffat oss en bättre saltspridare som ska komma när som helst. Den kommer förhoppningsvis att göra så att det går lättare att få ut saltet och att det blir mindre svinn.

Sista gången hos Tinne blev ett pass med en trött Bonsay som hade sirap i bakbenen. Så typiskt när man vill ha ett "toppen pass". Men så där blir det i bland och jag fick bra hjälp med att ändå komma till ridning.   När bakbenen inte bär och skjuter på som de ska så åker näsan in och han "krullar i hop sig".  Massa halvhalter och övergångar är medicinen......... svårt och "tjatigt" och inte helt igenom problemet det passet men 2 dagar senare med bara skritt och chans att återhämta sig så var återigen sakerna på plats! Och han var jättefin att rida.

Det blir ju sådana där "dippar" i bland men det är alltid lika svårt att läsa när det är "dax"  och kanske en sån dag göra något annat alt vila helt.   Denna dag var efter "Dagmars" framfart och det blåste rätt rejält när jag åkte så jag var tveksam om jag skulle ge mig iväg.  Med facit i hand skulle jag nog ha stannat hemma. Trafiken hem var vedervärdig och det tog nästa 1 timme x-tra att ta sig hem!  Nu håller jag mig från Stockholms vägar till  efter 15/3 när Tinne är åter igen!

Håller alla tummar för henne "over there" och att det blir lika lyckad tävlingssäsong som sist! Blir spännande att följa!

Apråpå "Dagmar"  - vi fick en tall fälld av henne!  Vi har sagt länge att vi måste ta ner den då den stod olyckligt till - men det är löst nu! Tur hade vi att den inte la sig över  vare sig staket eller stall.......

Klara och Big....

.........hann jag hjälpa här hemma när banan var toppen.

De gjorde ett bra pass och red igenom MsvC2 som de ska debutera i Katrineholm om en månad.  En del att finslipa på så klart men ändå på god väg. 

Det blir ett stort steg för Klara att debutera och jag såg på startlistan att konkurrensen kommer att vara tuff. Många som vill kvala in sina hästar och ett helt gäng med duktiga ryttare är anmälda.  MEN man rider för sin egen skull och man får ha ett rimligt mål vilket jag tycker är att göra en bra "runda" med bra kommunikation  och känsla!    Det ska jag försöka förmedla till Klara och hennes grooms!

Sammanfattning över 2011:

Jaha, ska jag försöka göra en sammanfattning då? 

Tittade vad jag skrev efter 2010 i veckobrevet

Inför 2011 hade jag punktat dessa:

*Gården kommer vi att fortsätta utveckla.....

- Ja det har vi verkligen gjort!  Många bitar har fallti på plats!

Skrittmaskinen är en överlägsen investering och jag är superglad att vi vågade sats på den. Mer om vad vi gjort på gården kan ni läsa här: Pågående projekt

* Bonsay kommer förhoppningsvis att fortsätta utvecklas och målet är 7-årschampionatet

- Oj vilken utveckling!  Vi nådde inte hela vägen fram till 7-årschampionatet men det var nog inte riktigt realistiskt att han skulle utvecklas SÅ fort!   Han har verkligen gjort en raketkarriär och jag är så glad att få rida och utveckla denna häst! Kvalade sig in i klasserna med rask takt och alla MsvB starter var med mycket bra procent och det blev flera placeringar och vinster:  Tävlingssäsong och resultat

DM mästare i Sörmland fick vi stoltsera med :-)

* Big hoppas vi fortsätter att vara frisk och kommer ut på tävlingsbanorna igen - med mig eller med Elin som rider honom så fint.

- Ja, han kom igen, om än inte i den nivå han var innan olyckan (v 36 2010).  Styrkan och smidigheten kom aldrig upp i "svår klass nivå" igen. Som 18-åring har han i stället fått axla uppgiften som utleasad läromästare och det har han gjort med bravur.  I juli gjorde vi vår sista start tillsammans han och jag, MsvA och ST:George på Visbohammar i Gnesta. Sorgligt men ett klokt beslut av mig och det känns helt rätt i tiden!  Oj så många fantastiska år vi har haft!

Som läromästare har han först haft Elin och hennes månder i sadeln. Elin var ju praktikant hos mig under ht-2010 och vt-2011 (Realgymnasiet) och hon lärde sig massor och hade en mycket lyckad tävlingssäsong: Tävlingssäsong och resultat

Därefter Klara  som har en bra utveckling från ponny på LC-LA nivå till att nu vara på väg att debutera i Msv C på Big.

De inledde sin tävlingskarriär i LB (Big gjorde 2:a starten  i LB i sin karriär) Det ska bli spännande att se vad min 19-åring under 2012 kan ge som läromästare!

*Sen hoppas jag innerligt att vi alla får vara friska och vi slipper oro och sjukdom i familjen! Både på oss 2-benta men även våra 4-benta familjemedlemmar!

-Ja, som ni vet gick min Pappa bort 18/10 och det är oerhört tomt och en stor saknad efter honom. Det blir sig aldrig likt igen men något man måste leva med och med den stora familj jag har så går det så bra det kan för oss alla. 

De 4-benta har tack o lov varit friska allihopa!

Sen måste jag omnämna att jag är mycket stolt över att sjösatt "TantKalaset" www.tantkalaset.se

Har ju grunnat på detta i flera år och 2011 var det så dax att komma till skott!  Med Tinne som vår tränare och mentor kan det inte bli bättre!

Ett bra gäng på 8 st blev vi och med uppmärksamhet i tidningen Ridsport i höstas hade vi inte kunnat få bättre PR. Så några sponsorer har vi knutit till oss.  Nu ser vi framemot 2012 och de träningstillfällen vi ska ha!  Kön att få vara med är lång......

Tränaråret då?

Jo jag är jättenöjd!  Jag har ökat min omsättning och elevunderlag  med dryga 30 % vilket känns jättebra och helt i linje med den budget vi har på gården.

Ny elever strömmar till  och flera weekendkurser blev det i somras.

Bra repotage i SN (SörmlandsNytt) blev fint PR för oss!

Mycket stolt över alla mina elever!  Flera har nått sina uppsatta mål:  Anna med Knaster att får rida i hatt (debut MsvA),  Frida och Frigga att kvala till MsvB, Tuula att hitta ny häst, Elin att få vinna en MsvB, Therese att komma till god ridning i alla gångarter osv osv.  

Bra kämpat alla! Och det ska bli roligt att följa er under 2012!

Sen måste jag också nämna att vi trivs så otroligt bra här i Gnesta!  Vi kunde inte ha hittat "hem" bättre!  

Inför 2012 vad förväntar jag mig då? Här kommer några punkter:

*  Att vi alla får vara friska - 2-benta som 4-benta!

*  Att Bonsay fortsätter utvecklas som jag har tänkt.  Tävlingssäsongen är tänkt till MsvA och St:George med en viss närhet till att vara upp i Intermediere 1 på senhösten. I varje fall på träning.

* Big att han på sitt 19:e levnadsår kan få fortsätta vara den läromästare han är så perfekt för. Och fortsätta med mig "för nöjes skull" emellanåt. Att få rida honom i alla svåra rörelser men nu mera under lek är jätteroligt. Samt att ta mysiga turer i skogen!  Det är vi värda han och jag efter alla år på tävlingsbanorna!

* Att jag fortsätter ha glöden och ångan uppe för att utveckla mina elever!  Från "ax till limpa" att få följa en elevs utveckling är lönen för det engagemang man lägger ner.

Fler punkter än så ska man nog inte ha....... :-)

God Fortsättning på Er Alla och vi hörs igen nästa vecka!  Får vi se vad årets vecka 1 har haft med sig!

Ha det bra,

Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation