Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

CIMG3209.JPG

hmmm..... lite suddigt.....

CIMG3208.JPG

men visst kan ni anan dem......

CIMG3212.JPG'

sen tog de till långa benet o sprang till

skogs!

 

v 12,  Mars 2012

När man får oväntat besök.....(å de ville inte ha Gevaliakaffe....)

kan man väl lugnt säga när Anders på söndagsmorgonen upptäckte älgko med kalv smygandes runt ridbanan!  Undrar om de tänkte ta sig en repa...... 

Med tanke på att hästarna emellanåt tycker det är mycket spännande med vad som händer i skogen så kanske vi har publik oftare än vi tror....

Tyvärr ingen vidare kamera men ni kan nog urskilja "SkogensDrottning" med prinsessa (el kanske prins....)

Influensa sviter....

Anders och Moa har ju båda haft flunsan som jag skrivit om. För min del så har den yppat sig så att jag varit hängig och rätt seg under en längre tid.  Till slut kapitulerade jag och tog och stannade i sängen några dagar och  till viss del hjälpte nog det.  Att man tar igen sig lite.....

Är ju inte riktigt min grej och så länge man inte har feber.....så är man ju inte sjuk?!?

Hur som helst så efter programträningen för Svalling så "gav jag upp" och kurerarde mig ordentligt! Vilket nog var bra för framåt fredag eftermiddag så var jag mycket bättre :-)

Nu hoppas jag vara åter i en form med mera energi!

Svalling programträningen....

som var på tisdagseftermiddagen preppade jag med Ipren och tog mig igenom MsvA:1 inför Gustaf Svallings kritiska blick (internationell domare för er som undrar).  Det gick jättebra och jag fick otroligt goda vitsord om Bonsay!  "Med en så otroligt vacker häst med så goda förutsättningar får du se till att rida bra!"  Häpp!!  Ha-ha ingen press på ryttaren där inte  :-)

Men det är ju helt sant - jag har materialet nu gäller bara att förvalta det...... och det triggar mig att träna och tillsammans med Bonsay bli bättre ryttare!

Fick bra hjälp med framförallt bytena som är för "platta" och måste bli mera uppåt framåt. Inget nytt under solen, det är ju det vi jobbar på och som bitvis går bra och sen däremellan så blir det platta mediokra byten........

Procenten blev drygt 63 % och då gjorde jag ändå  bl a två dassiga piruetter (att det ska va SÅ svårt!) så det finns massor att hämta upp oss på!

Film blev det så ska försöka få ut det på Youtube till nästa vecka......

"Lyx"  att nu både haft Birgitta Bergstens och Svallings kritiska ögon på sig på så kort tid.  Så nu är det bara att kavla upp armarna och träna på och leverera....!  

Klara och Big....

laddar inför start i Mariefred och debut i MsvC nästa helg.  Debut för Klara alltså  :-)

Det ser riktigt bra ut för dem och ska bli intressant att se hur det går i skarpt läge.  Träning är en sak - tävling nått annat.

Men Klara har väldigt bra focus på tävling vad jag sett hittills så det kommer nog gå bra.  Håll en tumma för dem  :-)

Div 1....

och laget för Gnesta Ridklubb som jag är lagledare för ska rida första omgången på samma tävling i  Mariefred. 2 ekipage i MsvB:4 och 2 st i MsvC:2.   Sen räknas poängen ihop.

Ska bli roligt att coacha dem!  Håll en tumme här med .-)

Gården....

var ett tag sen jag skrev vad som händer på gården.  Kan berätta att vi nu har larm på både stall och hus och uthus!  Väldigt skönt att veta att bl a sadelkammaren är larmad och förhoppningsvis avskräckade för ev oinbjudna gäster (som inte är en älg....).

Sen så pågår div trädfälling runt gården. Anders har rockat loss på det och det gallras friskt vilket gör att det blir mycket mera öppet och "städat" kring gårdsbilden.  Hästarna mumsar tacksam på grenar från gran och tall :-)

Hovslagare och friskvård...

Dax för nya skor  till de 3 fyrbenta och som vanligt gör Fredrik från Behovet ett bra jobb!

Lollo Persson, Lejas Massage,  har också varit här och Bonsay får sin massage och allmänna  omvårdnad för att må på topp!  Mysigt ska Bonsay och friskvård tänker matte (man kanske borde ha lite själv också.....?!)

Träning i Storvik.....

lyckades jag bli tillräckligt pigg för att genomföra i helgen, 11 st på lördagen och 10 st på söndagen så 21 lektioner senare är jag gärna tyst en stund :-)

Superbra och motiverade elever som gör sina läxor bra.  Så roligt att följa dem och se hur de utvecklas.  Tummen upp för er alla!

Nu blir det ett litet "hopp" fram till 30/4-1/5 innan jag kommer nästa gång så träna på nu lika bra så ses vi då  :-)

Veckoträningar på Jonsberg ....

kommer att rulla i gång och det känns kul att få följa även Gnesta ekipge på dressyrens slingriga väg  :-)

Tinne på tisdag i nästa vecka.....

wwwwiiiiiii  - äntligen  :-)

Rapport kommer i nästa vecka hur det gick........

Ha det bra,

Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation