Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

Maggan-Biglik-(14)-3.JPG

Big i sina glansdagar........(här 16 år)

CIMG3224.JPG

här lätt uttråkad i sin hagbox.......men han kommer nog igen!!

Div-1-laget.jpg

Nöjt div 1 lag!

CIMG3218.JPG

Lite slalomträning....

CIMG3220.JPG

Å hopp!!

CIMG3217.JPG

Linnea o Moa - å en duktig Fiffi  :-)

CIMG3227.JPG

Trädfällar Mannen  :-)

CIMG3223.JPG

Vår lilla men ack så sköna bastu!

CIMG3215.JPG

Studsmattan åkte fram - sen blev det kallt....

 

v 13,  Mars 2012

Tinne, Div 1-laget, halt Big, träningar och Kür......mycket den här veckan.....

men jag tror vi tar och börjar med Big och hans eländiga hälta som kom tillbaka!  Stackars Klara hon snavar på mållinjen hela tiden och lyckas aldrig komma till start!  Och stackars Big så klart som besväras av något som gör att en hälta "kommer och går".

För att börja från börja;  i onsdags när Klara red så kände hon att det inte kändes rätt och mycket riktigt så markerade Big på höger fram.

Jag var på väg hem från jobbet när telefonen ringde och på nått sätt så blev jag inte inte helt förvånad. Känner min häst rätt väl och har de sista dagarna sett att han snubblat ovanligt mycket samt inte helt "nöjd" i blicken.....hm.....

Det slumpade sig att Lollo Persson från Lejas Massage var i stallet för att massera Bonsay så hon blev involverad i Bigs hälta och hon tror som jag att det är nått i hoven  som spökar (fraktur, strålbenshälta, hovböld, ligament.....listan kan göras lång....). 

Jag hade några påsar "butta" hemma som jag gett honom samt att han fått stå i hagboxen.  I dag söndag, har han skrittat 15 min och rakt ut i trav är han ohalt men jag ser när han vänder att han är försiktig av sig.   Samt snubblar.... Men piggare i blicken så Buttan tar nog bort ev smärta..... (vilken amatör veterinär man är......hmm...)

Så i morgon hoppas jag få tag i vår veterinär (som haft semester) och få en tid för att röntga hoven så vi får svart på vitt och kan utgå från det.....

Fortsättning följer.........  håll en tumme att det är nått "enkelt".....

Tinneträningen....

ja hur gick den?!?!  Kändes som "examen" efter vinterns träning på egen hand (nåja med Pia Fälths hjälp samt programträningar)!

Sån tur att vi klarat av det,  för Tinne tyckte han såg fin ut och att vi gjort ett bra jobb i vinter - så det blev nog nästan MVG..... för så klart fanns det ett å annat att få "smisk" för - bl a  min slarviga högerställning, att halvhalterna är för "långsamma" i reaktion av ryttaren, att jag tappar ut högerbogen.....  men också "ros" för att travarbetet utvecklas mycket, att skolarna är mycket bättre, att han nu kan samla och sätta sig i galoppen utan att trassla in benen!  Samt generellt mera vuxen i sin inställning till jobb :-)

Så kul att vara tillbaka i träning på Lövsta igen!  Och med en ljudbok i cd-spelaren i bilen kändes inte ens resan lång (1tim20 min enkel resa)!     Ser redan fram emot nästa veckas träning :-)

Å snart får vi bussen.....då går det att köra på lite mera än 80km/timme...

Div 1 laget för Gnesta Ridklubb...

tog en fin 2:a plats i första omgången!  Bra ridet av allihopa!

Roligt att vara lagledare när man känner att det blir en bra sammanhållning!

Kallt å "jävligt" var det med t o m snö på morgonen så nog var det motigt för alla att hitta tävlingsmotivationen!  Men framåt eftermiddagen sprack det upp och även om det blåste snålt så kändes det lite bättre!

Red gjorde:  Anna Gårdlund, Anngelica Eriksson, Anna Karlegård och Christian Brolin

Nu tränar vi på inför nästa omgång som är på våra hemma tävlingar 29/9.  Får vi se vilka som rider i laget då.....

St:George Küren....

som jag nämnt ska vi ha St:George Kür på våra hemma tävlingar i Gnesta den 30/6.

Självklart måste Bonsay och jag var med på det!  Så jag har snickrat i hop ett program som vi nu har filmat och det är dax att sätta musiken.

Till det tar jag hjälp av Mikael Theorén som kan det här med musik  :-)

Var lite sprattligt i rörelserna men i stort så gick det bra och i dag var det huvudsaken att rörelserna kom på film - några poäng fick jag turligt nog inte   :-)

Valet av artist har Moa valt.....fanns inget att säga till om där, men jag håller med henne!  Vad det blir?

Det får ni komma till Gnesta och se "live"  ;-)

Träningarna i veckan...

har bestått av gänget på Jonsbergs Gård samt en sväng till Nådhammar och Kvägeröd.

Alla jobbar på bra och med den kontinutet vi börjar få till nu så blir träningarna lättare att planera och följa upp.  Bra jobbat!  De berömda "röda tråden" börjar forma sig.

Övrigt....

ja för övrigt så har vi haft en toppen helg med en hel del avkoppling också!  Skön bastu stund på lördagskvällen var skönt efter en kall dag på tävlingsplats.  God middag som kära maken fixar - mums!

Lets Dance började på fredagen  och jag (vi) är lite fans av det så det blev till att bänka sig framför tv.n när det var dax.  Hade jag inte ridit hade jag kanske dansat.......(fast kanske mest hemma i köket... :-) )

Moa har haft kompisen Linnea här hela helgen och de har lekt i massor!   Bl a gjort egna filmer som vi har fått se sen.  Det var allt i från "Nörd-Nytt"  till "Kändis-skvaller".  Vilken fantasi och vilka "dramatjejer"  de är!   Fniss-fniss!!

Sen fick även Fiffi sin dos av stimulans då det blev hemma gjord agility!  Hon bara älskar det och med den superkondis hon har nu har så finns det inget stopp!   Tänk så mycket bättre ork hon har nu än när hon kom till oss för drygt ett år sen.  Livet på landet är toppen!!

Trädfällning....

har Anders fortsatt med och lite nervös blir man när man ser att "stor tallen" ska ner, den som står bredvid stallet!  Men skicklig som han är så fälls den precis där han tänkt sig  (el var det tur?!).  Så bra och snyggt :-)

Det börjar närma sig grindstolpar som ska rama in vår gårdsbild vilket blir superbra.   Så man kanske saktar ner farten lite när man kommer på mountainbikes o dylikt.......

Våren återtog en kylig fas.....

och dessvärre verker påsken bli lika illa vädermässigt.....

Vi åker ju till meteropolen Grums och ska tävla så man får nog packa ner både "vinter och vår" kläder till en själv och Bonsay.

MsvA1 och debut i St:George - så håll en tumme!

Just det - filmen från Svalling programträning - asch den har jag glömt lägg ut  -   får ta tag i de! 

Ha det bra,

Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation