Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

CIMG3260.JPG

Premiärtur för mig att köra.....

CIMG3263.JPG

Ann och Clöver  - i fint sponsor täcke

från Hööks.

CIMG3268.JPG

Bonsay nöjd i sin box på Högdalens Gård

CIMG3278.JPG

Sponsor väst....

CIMG3276.JPG

Loggan på ländtäcket....

Bonsay-TantKalas-april-2012.JPG

Bonsay o jag efter avslutat pass i fint

sponsor schabrak från Hööks ......

CIMG3273.JPG

....och hemma i hagen igen - nyrullad!

CIMG3275.JPG

Jag har tråååååkigt!!!!

 

v 15,  April 2012

TantKalas för hela slanten och en hästfri helg på Kolmården.....

Börjar med veckans stora händelse - TantKalaset!

Denna gång på Högdalens Gård i Tyresö (www.hogdalensgard.se)

Jättefin anläggning med perfekt boende och uppstallning.

Nära till "allt" och smidigt att sköta all markservice till häst och ryttare.

Denna gång valde vi att åka till en restaurang och äta på kvällen  vilket var trevligt avbrott i vardagen. Blev SjöBoden i Tyresö som serverade superb fisk. Mums sa vi! 

Superkul att träffa alla igen, att se hur hästarna utvecklats sen sist och framförallt fylla på sitt inspirationsbehov!   Att ha tid att sitta bredvid och träna sitt tränaröga och hänga med i Tinnes  instruktioner!  Kan inte bli bättre! :-)

Vi är ju sponsrade av  bl a Hööks och Gelas Ridshop. Denna gång fick vi fina västar från Hööks med TantKalas loggan på ryggen och respektive namn på framsidan och Hööks logga.

Av Gelas fick vi fina ländtäcken med vår logga samt Gelas så klart!

Toppen och vi Tackar Stort för detta!  Uppskattat!

Jag premiär körde lastbilen själv och jag säger - wwwiiiiiii!!!  Så

lycklig att detta blivit sant!  Himla smidigt att köra och i den täta trafiken på Essingeleden och förbi Globen kändes allt tryggt och säkert. Inte alls som det kan kännas med släp och alla "dårar" som kör när!

Att sen Bonsay dessutom står som ett ljus och är helt lugn är också väldigt, väldigt skönt!  Desstuom spar man in körtid då man kan stå på lite mera än med släp!  Å jag är ju alltid i tidsnöd (kanske lite för hektiskt liv....? nejdå - själv valt!)

Träningen då?    Jo, det gick toppen!  Lite orolig för att Bonsay  skulle vara för trött efter Grums helgen men icke - han jobbade på jättebra.

Första passet red jag på träns och vi la mest focus på vanligt hederligt lösgörande arbete.   Bra hjälp som vanligt och bra att även stämma av detta jobb.

Dag 2 tog jag kandaret och vi red lite mera rörelser även om vi även denna dag inte la "supertryck" på honom.   Allt börjar känns mer och mera "färdigt" för de klasser han ska tävla i år  så det är himla kul! 

Vi trampade också och det var ju ett tag sen så det  blev lite att börja om från början, men han var snabbt inne i det han skulle göra.  Det är verkligen på "bebis" stadiet och jag är lite orolig för att detta ska bli svårt att lära honom men Tinne är helt lugn och tycker han är "fullt normal"  och är övertygad om att han kommer lära sig piaffa.  Så det känns tryggt - hon har ju lite erfarenhet.........  :-)

Är nog mest piloten som oroar sig i onödan .....  :-)

Nu ser vi framemot nästa gång som förhoppningsvis blir i juni.  Det ska bara hittas ett ledigt datum i Tinnes kalender!

Nu håller vi alla tummarna för hennes VärldsCup Final!

Övrigt i veckan....

ja förutom jobbat på BankID  (tisdag och fredag) så har jag haft träningar både på Kvägeröd och Jonsberg.

Nu börjar jag känna ekipagen och kan sätta fingret mer och mer på hur vi ska träna vidare.   Roligt att se att de gör framsteg och att mina instruktioner faller på plats.

Massage och kiropraktor....

Lollo Persson från Lejas Massage 

(http://leja.dinstudio.se/)

var här och masserade både Big och Bonsay.   Big var jättefin i muskelaturen trots att han nu stått still på box och hagbox i mer än 2 veckor.  Han uppskattar massagen nått enormt och det är för roligt att se honom tala om var det är skönt och jätteskönt.......

Bonsay var också fin och hade bara ytterst lite spänningar vilket var skönt med tanke på att han gått rätt ordentligt sista tiden!

Så tummen upp till hästarna!

Själv tog jag ett besök hos kiropraktorn då jag har värk lite här och där bl a i armbågarna.   Blev lite tillrättad här och där och fick order om att ta det lugnt, i varje fall i 24 timmar.  :-)

Sofie, som kiropraktorn heter, är själv ryttare så hon vet vad innebär att rida vilket jag tycker är bra för då förstår de bättre när man pratar om sits och hållning och snedhet osv.

Big....

ja han får GuldStjärna för hans tålamod att hålla sig lugn!  Jag pysslar extra mycket med honom för att hålla honom på bra humör.....

Nästa vecka är det dax för återbesök och jag tror han är betydligt bättre så det kommer nog att bli dax för lite större hage.  Ser ljust ut tycker jag :-)

Återkommer i ärendet.....

Familjehelg på Kolmården....

vilket blev toppen!   Incheckning på Vildmarkshotellet, SPA behandling och äventyrsbad!  Till och med vädret var med oss!  Solen strålande från en klarblå himmel, helt fantastiskt!

När vi åkte hemifrån på morgonen så hade det kommit snö!! Men ju närmare Kolmården vi kom destå mera vår blev det.    Med ett rum mot Bråviken blev det en härlig stund i solen  på balkongen.

Härlig middag på kvällen  och familjemys!

Söndagen heldag i parken bland alla djuren och så klart, dagens höjdpunkt: Delfinshowen!

1000-tack till Sandra som tar hand om hästarna så bra medans vi är borta!  Hon tillbringade hela söndagen i stallet och hästarna fick SPA de med  -  framför allt Big uppskattade "badet".

Leverans av transporten...

blev det samtidigt - vi möttes upp i Norrköping och överlämnade vårt fina släp.  Säljer till en vän som ska överraska frugan - har inte hört reaktionen än men det borde ha blivit lyckat!!  Eller vad tror ni....!?!?

PS:  ST:George ritten från Grums finns här:

http://www.youtube.com/watch?v=fPW8YTqdWRw

Ha det bra.

Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation