Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

CIMG3284.JPG

R.I.P Foppa......

CIMG3286.JPG

Hejdå Foppa.....

CIMG3289.JPG

Ekdal har nu en DjurKyrkogård....

CIMG3280.JPG

Syns jag säger Silver......

 

v 16  April 2012

Inleder veckobrevet med att berätta.....

att vår familjemedlem Foppa har sprungit vidare till hamstrarnas eviga samlar himmel!    Foppa blev drygt 2 år vilket är en hög ålder för en liten hamster.    En rolig liten krabat som roat oss många gånger.

Vet ni hur kul en hamster ser ut när de bär en körsbärstomat till sitt samlarbo?!?  Som en liten clown  :-)

Som alla djur hos oss så måste man så klart ha en anständig begravning och nu har vi inrättat en fin "Djurkyrkogård" här på Ekdal.

Vila i Frid Foppa!

Nåväl, efter några intensiva veckor har det varit en lite lugnare vecka.....

......eller det beror ju på hur man ser det, förutom att jobbat 80 % till BankID så har jag haft träningar, varit till veterinären med Big, fixat en hel del inför våra tävlingar nästa helg, supportat elever på telefon/sms/FB om deras framfart på tävlingsbanorna och gett goda råd inför Klaras hästköp.  Samt lite ekonomisk rådgivning till några av de bolag jag också sköter.......samt självklart fru och mamma  :-)

Och skött stallet och hästarna så klart......

 

Så allt är ju relativt, det har jag förstått när "folk" undrar hur många järn i elden jag har...... :-)

Energi har jag men ibland får få timmar på dygnet........

Nåväl, i min värld så var det en rätt lugn vecka.....

Big....

börjar vi med och det är nu så pass bra med honnom att jag ska sätta igång honom igen!  :-)

Denna gång så är det ju bara jag (Klara har ju sagt upp sitt avtal)  så jag kommer att ta mera tid på mig då han inte ska ut på någon tävlingsbanan och prestera något utan det får bli en längre rehab där vi ska se om min teori kring rehab och friskvård kommer att hålla.

Inleder med uppsutten skritt samt tömköring.  Återbesök om 5 veckor så då får vi se om jag har lyckats! 

Var i varje fall en mycket lycklig Big som fick komma ut i lite större hage!

Och han var mycket nöjd när vi gav oss i väg på första skritt vändan!

Nu ska han få bli en nöjd pensinärshäst här på Ekdal :-)

Bonsay då....

...jo han har fått ta det lite lugnare efter tävling och TantKalas.

Gått i skritten som vanligt och sen har jag joggat lite lätt. Mot slutet av veckan var passen återigen av mera normalt jobb och i veckan som kommer väntar Tinne träning och uppladdning inför våra hemma tävlingar nästa helg.

Träning och tävling....

Som sagt en hel del träningar i veckan och återigen så måste jag få nämna att det är väldigt kul att se att det "tar sig". Alla jobbar på så ambitiöst!

Tävlingar har det varit både för Gnesta elever men också flera Storviks elever då det har varit hemma tävlingar där!

Superkul att se fina prestationer, både i form av placeringar och fina procent men också enskilda uppsatta mål som kanske inte räcker till placering men ändå en mål på vägen!!

Bra jobbat  Alla!!

I övrigt så har jag följt tävlingarna i Lidköping där flera kompisar varit och tävlat.  Equipe är fantastiskt!  Att dessutom kunna klicka in och se protokollen är väldigt bra.

Varför tävlar man.....?

Ja, varför gör man det?  Är det rosetterna som hägrar?  Eller prestationen i sig?  Vad driver oss tävlingsryttare?!?

För min egen del så triggas jag av att ta mig uppåt i klasserna och samtidigt utveckla och utbilda min häst samt att jag själv på vägen utvecklas som ryttare!

Självklart vill jag vinna och få rosetter MEN det är inte mitt huvudsyfte (hur konstigt det än låter)   utan jag vill utvecklas genom att rida svårare klasser och framför allt i hårdare konkurrens!!

Mitt mål är att rida GP - å när jag säger det så menar jag inte i Globen......utan kanske just i Lidköping el liknade tävling.

Med Big kom jag till Intermed 2 - å med Bonsay ska jag baske mig hela vägen!

För mig är en bra prestation i hård konkurrens som kanske innebär en placering "mitt i klassen" mera värd än en rosett på en tävling med lägre standard.

En av mina bästa prestationer som inte alls räckte till nån rosett var när Big och jag red ihop drygt 64 % i ST:George på Djursholms Elit tävling!    Jag är också stolt över vår placering i Svår B:1 på Eriksberg, där "alla red bort sig"  och på så sätt räckte vår felfria ritt till placering.

För Bonsays del så hade han en fantastisk säsong "rosett-mässigt" förra året i MsvB.  En hel del starter i bra konkurrens dessutom.  Och avslut som DM-Mästare för Södermanland.....

MEN det är i år som verkligheten börjar för oss - att hävda oss i MsvA och St:George.  Och jag är supernöjd med hur det börjat, trots att vi inte fått nån placering.  Bonsay  är en häst som har kvaliteér och våra siffror kommer att stiga när vi blivit mer rutinerade........jag har min plan och håller den!

Märkligt?! Inte för mig, för det är så här jag funkar som tävlingsmänniska....... och hade jag inte klättrat i klasserna med Big (utan legat kvar å "plockat rosetter" i MsvB) hade jag aldrig varit den ryttare och tränare jag är i dag.  Erfarenheter som ingen kan ta i från en och som jag så väl behöver nu med Bonsay.

Detta är hur jag tänker och jag hoppas jag kan inspirerar flera att tänka i dessa banor.   Kvalsystem idag gör dessutom att man inte kan gå ut i klasser om man inte är kvalificerade så när man väl här det är det bara att ge sig ut!     Och våga vidga era vyer och tävla i tuffare konkurrens!

Å jäklar vad ödmjuk och imponerad men blir av att se en GP-runda när man nosat på hur svårt det är att rida i närheten av en sån klass.....

Värdscup finalen.....

såg jag självklart!  Både GPSpecialen via SvtPlay samt küren på lördagen!   Vilken lyx att bänka sig i tv-soffan och ha en hel eftermiddag med fina hästar att titta och inspirerars av!!

Hur det gick för vår svenskar vet ni och kan läsa om i alla hästmedier och själv kan jag bara säga att det var "ståpäls"  och "förhöjd puls" när de red!

Framför allt Tinne och Anton klappar mitt hjärta extra hårt för och det var verkligen synd att Anton i GP:n blev så rädd för kameran.  Så skickligt av Tinne att lotsa runt honom!

Küren dagen efter var han lite mera van, men vad sägs om att "spegelvända" programmet för att undvika kameran......

Snacka om att ha simultankapaciteten att tänka om så i sin skalle och lyckas lotsa runt honom! Till musik desstuom....... Världsklass!!

Gården och besök av svärföräldrarna....

Anders föräldrar kom på lördagen och Anders pappa har hjälpt Anders med diverse gårdsgöromål. Köra bort ris från trädfällningarna, ta bort Lövsta loggan från lastbilen.......ja listan kan göras lång.... jobbb finns det alltid  :-)

God middag och en trevlig kväll som Anders, Moa och jag avslutade med långfilm i vår dubbelsäng....... med en snarkande hund i fotänden.......

Ha det bra.

Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation