Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

CIMG3298.JPG

Äntligen musöron på björkarna!

CIMG3291.JPG

Å lunch ute!

CIMG3295.JPG

Tar på krafterna att äta gräs.....

 

v 17-18  April/Maj 2012

Två intensiva veckor.....

har det varit och det blev inte tid till att skriva något veckobrev för vecka 17.......så det får bli en resume över 2 veckor av "Livet på Ekdal" - och allt däromkring.

Tävlingsrapport fr Gnesta tävlingen....

ja det var ju våra egna hemmatävlingar på Visbohammars Gård som var nationell på lördagen och regional med div 1 på söndagen.

Jag hade varit till Tinne på tisdagen och ridit ett jättebra pass där jag finsplipade på rörelserna ur programmet.  Fick rätt bra snurr på honom som jag sen hade samma känsla av resten av veckan.

Själva tävlingsdagen så fick jag likväl lite samma känsla av att han blir stressad på framridningen och lite rädd för de andra hästarna. Inte som i Grums men inte helt komfortabel med situationen, vare sig Bonsay eller jag....... 

Så även denna gång fick jag gå in på tävlingsbanan med en häst som inte var helt på mina hjälper och absolut inte "framför skänkeln".  Detta resulterade i lite missar och spändhet framför allt i galoppen. Travdelen var helt ok men i galoppen hände där han bl a kastade sig i ett hörn och det blev inga poäng för den rörelsen.....

Nåväl, drygt 62 % ändå och det är helt ok på nationell tävling med tuff konkurrens.   

Protokoll o mina siffor hittar ni här (klicka på resultatet):

http://online.equipe.com/sv/class_sections/44571/results

Nu måste jag försöka hitta ett sätt att rida honom på framridningen. Nästa start är på Brolöten i MsvA och jag funderar på att rida fram hemma för att förhoppningsvis få honom mera avspänd.

Tänk, alltid är det nått att jobba med, antingen tittig på banan, eller en rörselse som krånglar, eller ens egna nerver......

Och just mig själv denna start var jag inte så nöjd med efteråt, jag kände mig lite splittrad av att ha vissa åtagande på tävlingen och kände att jag nog inte hade focus på helt rätt ställe..... får tänka över detta inför våra sommartävlingar.  Då måste jag kunna koncentrera mig lite mera på min ritt........

Gnestas Div 1-lag....

som jag är lagledare för gjorde en bra insats och kom 2:a även denna gång!   Superkul!

Nästa gång är det Final och nu laddar vi för att nå toppen totalt!

Stort Grattis till alla GaRK-are som presterade bra på våra tävlingar. Vi hade ryttare i alla klasser från LB till Intermed 1B!   Det är bredd på klubben!

Träning i Storvik....

Direkt efter denna tävlingshelg så var det av till Storvik och träning i 2 dagar.  Fulla grupper som vanligt och det är som vanligt alltid kul att komma dit.

Det blev många tävlingsavstämningar och även uppsatta mål framöver.  Alltid intressant att höra hur man tänker och vad man har för mål.  Jag tror det är viktigt att man sätter upp mål som man sen får revidera.  Så att man har något att jobba mot och har focus i sin träning.  Annars är det lätt att man tappar tråden.....

Träning i Gnesta....

rullar på det med!  Veckoträningarna är inarbetade nu och det känns mycket bra att kunna följa eleverna och se dem utvecklas.

Samma sak här att sätta upp mål och stämma av hur det går!

Generellt roligt att få feedback tillbaka från mina elevers tävlingar och resultat. Inte alltid en rosett utan kanske bara att just nå den där procenten men siktat in sig på.......!  Är man målmedveten och jobbar på så når man sina MÅL! 

Big......

ja han är en kämpe, kommer i gång mer och mer!  Och han är SÅ nöjd när jag jobbar honom. Vi går mycket långsamt fram men har nu kommit så långt att vi kan trava och galoppera lite rakt fram längs fyrkanten.

Känns egentligen som att jag skulle kunna "gasa på" och rida som vanligt men jag tänker låta det ta lite tid och förhoppningsvis behålla honom fräsch.  Känns bra att själv ha honom i träning då jag kan varje milllimeter av honom och känner direkt om allt är som det ska.

Kanske är det melodin för att få i gång honom igen?

Och då till vad?  Ja, att jag kan göra roliga rörelser med honom, att Moa och Anders kan rida.  Och att mina elever har möjlighet att sitta upp och känna på hur  t ex ett byte kan kännas.......Just byten är väldigt enkelt på honom så jag sa häromdagen till Anders att om du bara skulle lyckas sitta kvar i galoppen och inte tappa balansen så kan du "vifta på lite" med benen å göra serier :-)

Kanske ett mål för Anders? 

Grönt gräs.....

har kommit upp i "försommar" hagarna så en kväll bestämde vi oss för att släppa ut den för att kunna skifta hagar.

Å som vanligt var det "rodeo" och en lätt nervös ägare som ser sin dyrgrip rusa runt!!  Förstår den för det måste kännas helt fantastiskt att få byta hage men jag är alltid lika nervös och orolig att nått ska hända!  Kolla här:

http://www.youtube.com/watch?v=e5Y_nOZ-2OI

Nu har lugnet lagt sig och de är nöjda i sina hagar utan att inleda med att rusa runt!  Phu!

Kusin besök....

blev det denna första helg i maj.  Min kusin Eja kom och levde lantliv med oss!

Hon t o m kom upp och red lite på Big. Det var drygt 4 år sen sist (pga ryggskada)  och det gick hur bra som helt. Big uppförde sig och Eja sken som en sol :-)

Vi had en lugn och skön helg med diverse gårdsgöra (städade vinterhagarna, planterade blommor osv)  och självklart en bra middag på lördagskvällen!  Mums :-)

Moa hade 2 kompisar som sov kvar så det var full rulle hela helgen för dem.  Fantasin att hitta på saker är det inget fel på.....

Ha det bra.

Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation