Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

CIMG3299.JPG

Körsbärsträdet i blom!

CIMG3300.JPG

Till o med Gullan vill vara ute!

Elliot myser i gräset bakom.

CIMG3303.JPG

Hästarna i skritten......

CIMG3304.JPG

......medan vi har AfterWork på "Brunnen"....

CIMG3313.JPG

Härligt vy från verandan!

CIMG3317.JPG

Bonsay o Silver tittar intresserat på Anders

när ha slår stolp.....

 

v 19  Maj 2012

Oj redan mitten av maj.....

det var rackarns vad tiden rullar på!  Vill dra i handbromsen nu så det går lite långsammare..........

Hästarna går ju redan på grönt, inte så kraftigt utan så där lagomt som passar våra hästar.  Vi har stängt av lite mera och har nu 4 st lagomt stora hagar med mumsigt gräs i som vi kan växla mellan vilket är toppen.

Härligt med våren och nu även lite mera värme!  Det växer så det knakar i naturen! 

Bonsays vecka....

har innehållit en kvällsträning hos Tinne.  Vilket innebar att både Moa och Anders kunde åka med.  Moa hann träffa Lucas (Tinne o Jannes son) en stund och fast det är tämligen sporadiskt har de alltid lika kul ihop.

För Anders del var det bra att vara med o se en träning och snappa upp det Tinne säger för att sen kunna hjälpa mig lite hemma.  Även om han inte kan rida (nåja tar sig fram i alla gångarter men det är ju inte detsamma som att kunna rida, eller hur ) så har han ett bra öga och vet hur saker ska se ut, vilket hjälper mig mycket då han kan var min "spegel" på backen.

Bonsay jobbade på bra och vi fick till riktigt bra trav i etapper.  Många övergångar blir det...... (trav, skritt, trav, nästan skritt, trav osv osv) och jäklar vad det kan bli fin siluett o aktivitet emellanåt.  Styrkan saknas men även tekniken men när det mer o mer kommer på plats så befästs också denna trav!  Och det blir en helt superkänsla i uppförsbacke o helt självbärig!!  För att nästa sekund ha pyst i hop......

Men bara att jobba på - Rom bygdes inte på en dag.....

Fick även till en träning för min kompletteringstränare Pia Fälth. Hon kommer hem till mig vilket är en lyx utan like!   Tinne och Pias instruktioner går väl hand i hand och det ger mig en bra bas att stå på!

Att Pia desstuom är domare blir bara plus i kanten.....

Med Tinnes tävlingskalender så blir det lätt veckor  utan träning och då är det toppen att slippa stå "tränarlös".  Samt så klart att Pia o jag är klubbkompisar och emellanåt lyckas pricka in samma tävlingar vilket alltid är trevligt.

Övrigt i veckan med Bonsay var att vi på söndagen åkte till Brolöten och fam Brolin  för att rida i deras ridhus. Nästa tävling är nämligen där och jag passade på att få miljöträna lite i förväg.  Tack snälla Emelie med familj att vi fick komma och "våldgästa".

Bonsay var lite spänd (läs ofocuserad)  men jag fick till det och kom till ridning. Inte helt som skarptläge då det inte var några andra som red samtidigt (som det är på framridning) men  ändå en nyttig situation att reda ut.

Har också fått min Kürmusik!  Så den har jag ridit igenom till och det  behövs lite finjustering i programmet och mera träning att rida till musiken vilket inte är helt lätt i vardagsträningen.

Men som vanligt är min käre man  uppfinningsrik så jag tror vi kan lösa det med högtalare vi har hemma så att vi kan brassa på hemma på vår egen ridbana.  Nu har jag ridit med öronsnäcka så jag hör musiken, men även Bonsay behöver träna.....

Skarptläge blir det på Gnestas tävlingar 29/6--1/7!

OS- London...

För Tinne för ni har väl inte missat att hon nu är uttagen till sitt 6:e OS?  Vilken bedrift!!

Få se, kommer jag i håg alla år o hästar:   1992 Caprice, 1996 Caprice,  2000 Cezar,  2004 Just Mickey (? var det han?), 2008 Solos Carex,  2012 "Anton" som det ser ut just nu - annars är finns ju även Favourit startklar....

Patrik Kittel var väl lika given han - också han med två hästar!

Övriga plaster så gissar jag på Minna som nr 3 och  Rosie som nr 4 och reserv.  Vad tror ni?

http://www3.ridsport.se/Tavling/Dressyr/Nyheter/2012/05/ForstaryttarnaklaraforOS/

Big då....

jo han tar sig!  Helt fräsch på lina på böjda spår när jag checkar av.

Men jag skyndar långsamt så jag rider i alla gångarter men bara raka spår förutom väl avbalanserade hörnpasseringar.  Och han är så glad o samarbetsvillig!   Jäklar vilken energi den gamle hästen har!  Han bara "går o går".....  Tänk vad knepigt det kan vara med en lurig hälta,  vi hade inte prognosen klar för oss och heller inte konvalecensen. Nu är vi i mitten av maj och han är på G igen.   Ska bli intressant att se vad återbesöket hos veterinär  den 23/5 ger!

Eja, kusinen,  blev så glad av att rida så hon kom tillbaka denna helg och red ett pass till.  Hon har problem med sin rygg men det funkar ändå att rida verkar det som, bara ridningen inte är så avancerad.

Så det passar ju Big perfekt, en ryttare som behöver pusta ofta och som travar honom i fin form o balans!  Galoppen blir för stötig för Eja så den tar jag hand om.

Många morötter fick han så nu längtar han tills TantMorot kommer igen  :-)  Vilket hon får göra när hon vill och trots 7 mil enkel resa så tror jag hon snart är här igen.

Eja och jag har delat häst förut, för en 20 år sen....... Hon var medryttare på min Banco när jag flyttade till StorStan  (Stockholm)......  Det var tider det  :-)

Träningar.....

ja det rullar på och jag tycker alla går framåt på ett eller annat sätt.

Bl a  Anna och valacken Charlie får till det så fint på träning, tänk om det får till det på samma sätt på tävling. Inte helt lätt att lyckas med det men skam den som ger sig!

En elev som kommit tillbaka när våren kom är Frida med sitt sto Frigga.

De har utvecklats bra över vintern och vi kan lägga träningen och målen på en helt annan nivå än förra året.  Frigga har mognat och känns mycket mera vuxen och samarbetsvillig!  Ett Michelino sto är inte alltid lätt att ha att göra med........men nu tyckts pappans påbrå ha lagt sig....   Säsongdebut i  MsvC gav fina procent så nu är det på gång!

Nästa vecka.....

väntar lite av varje:

*Kompisar från Linköping (ons-tors)

* Träning Jonsberg (torsdagkväll)

*GaRk Styrelse Kick-Off  (fred-lörd)

* Elev från Uppsala  (lörd-sönd)

* Coacha Div 1 LagFinal (söndag).

*........åsså allt det vanliga så klart.... (Jobba, rida, läxor, städa, tvätta, laga mat  osv osv....)

Så det är inte ofta man frågar sig - "Vad ska vi göra i dag?".

Men det är själv valt och vi "Lever vår dröm" - viket vi hoppas flera gör!

Ha det bra.

Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation