Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

CIMG3351.JPG

Sponsorpåsar från Hööks!

CIMG3353.JPG

"Tant" häng på läktaren - och vår

Tant-Kalas bebis Alex (född på natten efter

vårt första kalas....mamma Malin)

CIMG3355.JPG

Ann och Clöver färdig för i dag!

Bonsay-maj-2012-1.JPG

Bonsay från tävlingen förra helgen!

Sandra Holm fotade så fint!

Bonsay-maj-2012-2.JPG

Vänster sluta....rörlig häst  ;-)

Bonsay-maj-2012-5.JPG

Fina Bonsay!

CIMG3358.JPG

Å Fina Moa poserar..... i ny outfit!

CIMG3366.JPG

Eja o Big myser.....

CIMG3361.JPG

Nya grindar....

CIMG3364.JPG

Sjukhagen nästan komplett.....

CIMG3363.JPG

Larmskylten på plats.....

 

v 22 Maj/Juni 2012

TantKalas och Inställt Vansbro....

TantKalas på Lövsta inledde veckan.  Vi hade denna gång en en-dagars och alla slöt upp förutom Sofie som var hemma och tog emot sin nya "sponsorhäst". 

Efter mycket letande och provridande på diverse olika hästar av varierande kvalitée så fanns lösningen hos "grannen.    Det är Ingela von Posts häst Darenka som kommer hem igen efter att varit utlåna och vad passar då bättre än att Sofie rider henne!  En superlösning för alla!  Darenka är 11-år och har startat upp till Intermediere 1 så det blir roligt för Sofe att "sätta tänderna i".

Som sagt alla var där och det var roligt att se hur alla på nått sätt utvecklas sen vi sågs sist!  Roligt att prata och det blir ett riktigt "kackel" på läktaren.  Till detta ett riktigt "Fika-Kalas" då det bullats upp ordenligt med godsaker!

Hööks sponsrade även denna gång och nu fick vi supersnygga ridbyxor!  1000-tack säger vi Alla!

Bonsay gick som en dröm!!  Han var väldigt mjuk och rörlig och med på noterna!  Så det var ett pass med stor kvalitée!  Vi trampade lite på slutet, dvs Tinne går bakom och petar på bakbenen och jag rider "korta skrittsteg"  och polletten faller mer o mer ner hos Bonsay.  Det kommer att ta ett tag innan han kan detta, men med tålamod och rätt metodik så kommer det att gå!

Jag åkte dit redan till första ryttaren och Bonsay fick stå i bussen och vänta.  Han trivs i den och kopplar av fint.  Roligt att hinna se nästa alla och även fylla på min inspirationskälla vilket precis är meningen med dessa träffar.

Nästa gång blir prel  22-23/8 efter Tinnes OS-äventyr.

Inställt Vansbro....

och inte pga halt häst utan det är mitt ben som krånglar. Nämnde ju detta i förra veckobrevet att det inte är OK.

Fick ny medicin som framåt onsdagen började ge mig besvär i form av yrsel och allmänt snurrig.  Tyvärr ingen minskning av smärtan i benet så det enda den  gjorde var att sänka mig mentalt.

Så när fredagsmorgoen anlände och det var dags packa för avfärd så insåg jag att det skulle bli omöjligt att genomföra meetinget.  Så vi ställde in och jag "kraschade" i soffan/sängen.    Ny kontakt med min läkare och nu är medicinen utbytt och jag väntar på ny magnetröntgen för att utröna vad som trycker på nerven. 

Riktigt träligt och ovisst men i skrivande stund så klarar jag av denna medicin bättre och jag har ridit  idag  vilket kändes helt ok.

Visst det gör ont men jag belastar inte benet på samma sätt som när man går.  Och som tur är har jag inga tröga hästar utan de går på lätta hjälper så att vänsterbenet är svagare och långsamare spelar inte så stor roll......

Suck.....jag ska aldrig gnälla över lite huvudvärk nån mera gång....
Fortsättning följer....

Min DuraCell till Man....

fick ju väldigt mycket tid till godo då vi blev hemma, så han färdigställde i rask takt sjukhagen (som vi aldrig vill använda så klart!) och nya fina grindstolparna. Samt grävde dränering vid skrittmaskinen m m, m m!

Förutom att han pysslat om sin krassliga fru och låtit henne få sovmorgon både lördag o söndag och skött stallet helt själv.

Vad gjorde jag utan honom?!  Puss!

Kusin Eja.....

kom och red Big på söndagen och hjälpte till med stallet.  Vi red tillsammans och det var roligt att ha sällskap.

Big njuter verkligen med Eja då hon tar sig tid att gosa väldigt mycket med honom.

Tyvärr lär jag erkänna att man inte alltid hinner det, med tre hästar som ska ha sitt.........

Vanligt familjeliv.....

i form av att vi åkte till ett stort köpcentrum och "shoppade loss". Jag haltade runt och satt på bänkarna med "gubbarna" när jag inte orkade.

Moa fick schysta skor och lite annat till sin skolavslutning som närmar sig.

Så nu har vi gjort årets "shopping"  - det ligger inte för oss att vara i denna miljö allt för ofta......

Finalen av Let´Dance såg vi så klart och helt rätt vann!  Heja Anton Hysén!

Vädret har ju varit kastrof över helgen så det var väldigt skönt att kunna kura i hop sig inne - vi tom sov middag på lördagen och det händer väl typ .....aldrig......   Så inget ont som inte har nått gott med sig....eller!?!

Framåt då?

Ja, jag tar en dag i taget och försöker leva som vanligt.  Fortsätter rida, ha mina träningar och jobba.  Som tur är har jag en förstående arbetsgivare som hjälper mig samt att jag kan förlägga tämligen mycket jobb hemma och då slipper ta mig från "A till B".

Till helgen har jag träning i Storvik och i skrivande stund har jag ingen tanke på att ställa in -  så jag kommer (har fått några oroliga mail)!

Jag hoppas att det ska ge sig och allt kan bli som vanligt igen men just detta "rår" jag inte på så det är bara till att se tiden ann och hoppas!

Vi hörs nästa vecka.....

1000-tack till er alla som hört av er och stöttar mig på alla sätt!  Sanna vänner är guldvärt!

Ha det bra.

Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation