Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

Bonsay-i-hagen-2012.jpg

Bonsay slappar i hagen - och är inte alls

intresserad att följa med å träna för Pia F......

 

v 23, Juni 2012

Sommaravslutning i Storvik och en haltande vecka....

och vi börjar med en snabb info om mitt haltande: Det har inte blivit bättre utan nu har även foten "lagt av" så tillvida att den hänger rakt ner sk "droppfot".   Så nu är det "hjälpmedel" som gäller, skena och en annan mojäng som man fäster runt vristen. Ser ut som en fotboja, så nu kan vi skoja om det också.........

Jag har tid för magnetröntgen av ländrygg och vänsterben.  Neurologen håller fast vid att det sitter lokalt i knävecket vänster ben, vilket jag nog också tror."Nått" trycker på nerven som gör att den påverkar funktionen i  benet/foten.

Detta är samma historia som upprepar sig från 2007, så det jag i varje fall vet är att det tar ca 6 månader innan ev rörlighet är tillbaka.  Medicinerar rätt tungt men dennna gör mig inte tung i huvudet utan tar bort smärtan (jo lite trött blir man).

Envis som jag är så rider jag och tänker så göra till nån säger nått annat.  Kan inte tänka mig att det försämrar det hela.  Jag mår bra av det  mentalt och då orkar man lite bättre. Men visst "handen på hjärtat"  visst tycker jag det är tungt som f...n  :-(

Jag vill ju skutta omkring som vanligt.....

Fortsättning följer.....

Sommaravslutning i Storvik......

har det varit och nu kommer jag åter först i augusti.

Datum för hösten är dessa:

11-12/8
8-9/9
20-21/10
17-18/11
15-16/12

Anmäl till Lena Sundvik som vanligt:  lena.sundvik@edu.hofors.se  

Kändes lite som säsongsavslutning och det är roligt att se hur alla på något sätt har utvecklats under denna säsong!

Framför allt mina "stammisar" som kommer troget varje gång är det lätt att följa och ge uppgifter till nästa gång.  De tränar på bra  och vi har en bra kommunikation. 

Självklart har flera av dem andra tränare under tiden.  Jag kommer bara en gång i månaden och det är för sällan för att bara ha träning för mig (undantaget är Julia som klarar sig fint själv, hästen är känslig o vi har kommit på en bra linje så där vill vi inte blanda in någon annan).

Jag anser att man absolut kan blanda två tränare (kanske inte flera) bara man har en kommunikation kring det och att man berättar vad man gjort sen vi sågs sist och att man kan återge vad den andra tränare gett för instruktioner.  Och att man själv som ryttare kan sortera två olika tränares instruktioner!

Åter till mina "stammisar"........som jag i detta veckobrev tänker nämna några av er lite extra:

* Julia -  inte trodde vi väl detta för ett år sen?  Nu går ni stadigt i LA och har fått vinster och placeringar!  Toppen!  Nu satsar vi vidare mot vårt mål!

*Anneli -  Oj sån utveckling! Klara kval till MsvB! Med mera styrka och rutin så blir det superbra!  Önskar ni kunde prova era vingar i tuffare konkurrens - är övertygad om att ni skulle stå er bra!   Och lyckan är ju fullkomlig när vi på sista passet fick till flera rena byten på hjälpen!  Det  är inte långt borta från att de är befästa!  När sen formen blir starkare blir ni farliga i MsvB!  Å nu jobbar vi vidare mot vårat uppsatta mål!

* Marianne och Elsa:  Mor o dotter som alltid kommer med ett leende på läpparna!  Och vilken utveckling för er båda!  Och tänka sig vinst för Marianne i LB och LA!  Härligt!

* Tuula -  vilken rätt häst för dig! Och så bra ni utvecklas! En utmaning att tävla - men lugn det landar det med!  Tror mycket på denna häst  - den är ung och har tiden framför sig.

* Lotta - tänk, bitarna börjar falla på plats - din stora häst behöver lite mera tid på sig att mogna och hantera sin kropp - nu så börjar det bära frukt!

*Anna H -  ett stort sammanfattande av en tid som kanske går mot sitt slut, börjar ju bli dax att pensionera Kanster (20år) - tänk att du nådde målet att få rida i hatt! Inte helt lätt har vägen varit, men vi nådde dit!  Du gör nu en säsong för att samla rutin - och din start i Södertälje(där jag var med och såg)  är jag mycket stolt över - så bra du red!!

*Vilma W - jobbar på med markarbetete och framgångarna i hoppning har visat sig!  En hopphäst måste också var lydig.

Så en stor eloge till er ALLA (även till er som jag inte nämnt ovan) till bra träningstillfällen - det är alltid roligt att komma till er och därför värt att köra de  många milen!  

Kul att några av er väljer att komma ner och träna i sommar!  Det blir trevligt att ses då! 

Till er andra säger jag - vi ses i Höst!

Köpa ponny.....

samtidigt denna helg så fick jag vara bollplank till en elev och hennes familj som ska köpa ny D-ponny .  De kunde få försäljningsponnyn att komma till ridhuset och dottern red ett pass för mig.  Perfekt attt kunna se ponny live och kunna testa diverse olika saker. Hur den reagerade för sidförande skänkel, tog den "gas o broms" osv.

Tyvärr så föll den inte mig i smaken, jag tyckte den var för ung för dem (7år) och dessutom lite för svår i sina gångarter (tveksam galoppkvalité).  Familjen lyssnade och tog mina råd och letar nu vidare.  Jag har fått nys om en läromästare här i närheten som de kommer ner och tittar på.

Jag håller fast vid  tesen:   Rutinerad häst till orutinerad ryttare  och orutinerad häst till rutinerad ryttare.......

Tänk så mycket man kan lära sig på en rutinerad häst!!  Marknaden är köparens och det finns många bra hästar till vettiga priser ute - bara man tar sig TID och ORK att leta!! Köpa häst gör man inte på en helg - tycker jag. OM nu inte det passar direkt - vilket är ytterst ovanligt.......

Mina hästar då?

Ja, som sagt jag rider på.  Tinne har ju varit i Lingen o tävlat (gått superbra som ni säkert läst) och jag har därför så klart inte varit till Lövsta.

Pia Fälth kom dock hem till mig så det blev ett bra pass hemma hos oss på fredagen.

Min plan är nu att tävla Finspång om inget mera tillstöter.  Som sagt jag tror jag mår bäst mentalt att göra det jag tycker är allra roligast - nämligen rida o tävla!

Big fick jag ett superbra pass med på fredagen där han i stort kändes som han är i gång igen!  Så roligt!

I övrigt agerar han "sjukgymnasthäst" till Eja.

Övrigt i veckan.....

har varit veckoträning på Jonsberg och Nådhammar, duktiga elever!

Lite besök från Linköping  som kom dan före 6.e juni och sov över.  Blev en trevlig middag och en solig eftermiddag på verandan dan därpå.

Och så klart, en härlig eftermiddag hos Mamma efter träningen i Storvik.  Åkte upp fredageftermiddag så fredagmyset blev i kvälls solen på bron!  Härligt!    Lördagen blev det en "bilvända"  samt besök på kyrkogården och Pappa med en nyplockad bukett liljekonvaljer.  Det kändes fint!

Ha det bra.

Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation