Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

CIMG3456.JPG

Bonsay på Lövstas vackra ridbana

CIMG3462.JPG

Bonsays "gym"....

CIMG3464.JPG

Eja o Malin (vill inte vara med på bild....)

CIMG3465.JPG

Grönt å fint blir det av allt regn.....

 

v 27, Juni 2012

Halvårsbokslut.....

och inte bara på jobbet på BankID utan även i Bonsays utveckling :-)

I bland behöver man stanna upp och göra en reflektion över hur det går och hur man ska gå vidare.......

Men först lite vad som hänt i veckan:

Till Tinne....

 åtkte vi på tisdagen för att rida det sista passet innan hon ger sig i väg. Falsterbo och sen OS står ju på agendan!

Nu ses vi inte förens i mitten av augusti men då har vi även  ett TantKalas (se www.tantkalaset.se).  

Passet var på utebanan i värmen och det blev ett svettigt och tufft pass som gav lite svar på hur mycket Bonsay orkar. Mycket av det tekniska går bra men som vanligt så ska han bli starkare för att "hålla" ihop för St:George.  Men som Tinne säger, han är på mycket god väg!

Med oss var Lena och Anna (fr Hofors) som fick se vackra Lövsta samt se hur vi tränar.   Vi gick även runt i stallarna så nu har fått se denna nästan ofattbara miljö "live".  :-)

Min kompis Eva kom med en påse med hårprodukter från "Schajuan" som hennes man äger.  Som tack för att jag hjälpt henne hitta köpare till deras  Luxor.  Trevlig gest :-)

Pia hjälp....

.....fick jag sen på onsdagen av Pia F som så snällt kom förbi och hjälpte mig.  Blev ett bra pass på en lugn och harmonisk Bonsay.

Perfekt att få all denna hjälp inför start i Mariefred!

Mariefred....

har årligen tävlingar denna helg och jag har varit där i flera år i rad känns det som. Förra året gjorde Bonsay fina resultat i MsvB (2011 v27),

I år var tanken att han skulle gå MsvA på fredagen och St:George på lördagen MEN då jag har stora problem med mitt ben och redan i veckan visste att jag inte skulle mäkta med att rida båda dagarna så hade jag en plan på att bara rida MsvA på fredagen och sen stryka mig om han "skötte sig".  Ville inte ha sprattliga Gnesta helgen som "sista" tävlingen innan semestern.  Envis som jag är..........

Så jag bet i hop och tog oss igen MsvA och det blev en OK runda där piloten inte alltid fick sin kropp i fas med hästen...... nåväl 62,4 % och 14 av 30. Ett OK resultat i det startfältet.

Siffor hittar ni här: (klick på mitt resultat så ses varje poäng).

Inte helt jämna domar siffror dels pga halvpoängen (tror jag) samt att jag tror att de lägre siffrorna mer är "fälla än fria".  Man hänger upp sig på att han inte helt "hänger i hop" i allt.  Nåväl, så är det i denna bedömningssport och något man får acceptera (även om det stör en lite att de inte tycker lika).  Jag är nöjd med att återigen ta oss över kvalgränsen och att det var en OK runda.

Så vad händer nu.....

jo först och främst ska Bonsay vila och bara gå i skritten i drygt en vecka när vi har semester.

Därefter ska jag försöka rida på som vanligt och se hur det går med mitt ben. Får känna efter och bestämma utefter det hur tävlandet blir.

Känner att  vi hållt vår plan och tagit oss runt i MsvA o ST:George efter hur jag tänkt  mig (i stort). Vi har legat på stadiga procent (om inget yttre har hänt) och kvalat m m.  Tom placeringar som jag verkligen inte räknat med.  Och under maj o framåt dessutom med "trasigt ben" på ryttaren.....

Årets tävlingsresultat hittar ni här .

Nu vill jag träna på och stärka honom (bl a caveletti jobb)  för att komma  upp i procenten.  Så vi får se hur tävlingsterminen ser ut framåt - just nu har jag ingen riktigt plan mer än att vi är anmälda till Falun och beroende på hur jag mår så får vi se hur det blir med start.  Läkarkontakt måndag 9/7.

Återkommer!

Vad händer mer då?

Som sagt Anna och Lena är här och har semester samt att Anna tränar och även tävlat i Mariefred  på fredagen i MsvA.

Det blev en ritt med många förtjänster men även missar som kostar mycket i poäng.  Men som vi sagt så många gånger förut - erfarenhetskontot får sin poäng och det kan ingen ta ifrån en!

Nu stannar de ett tag till och Anna får rida Big och träna tekniska detaljer på honom.

Lena sköter marktjänsten till oss all och det är verkligen lyx att ha en groom!!! Hade man det så här jämnt skulle jag lätt kunna rida 3-4 hästar till per dag!  Oj så mycket tid allt runt omkring tar egentligen!

Big....

förutom Anna och jag som rider honom så får han även agera läromästare till båda Moa och Eja.

Moa har morskat upp sig rejäl och kan nu både trava och galoppera honom helt själv.   Hon har växt rejält på längden och nu är han inte allt för många nummer för stor till henne......

Eja kom på lördagen och hade med sig sin systerdotter Malin som red Silver.  De hade en härlig ridtur tillsammans :-)

Träningarna....

tar lite semester nu känns det som men jag har haft några stycken i veckan.

Bl a Klara och Fidde som vi i veckan tog till ridhus för att se hur han gick det.  Det blev ett bra pass där vi kom till bra ridning. Är mycket att ta tag i men en gänglig unghäst......och en hel del "ny" ridning för Klara. Men det tar sig och med tid och tålamod så faller nog bitarna på plats.

Fidde är stor och gänglig o behöver tid att stärka sig han med.

Sommaren.....

kan man kalla det för sommar?!?! Det bara regnar och regnar.......

Svensk sommar......

Nåväl, nog är det lite sol emellanåt allt och då får man vara glad för det.

Nu checkar vi ut en stund och nytt veckobrev kommer efter v 29!

Ha det bra.

Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation