Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

Bonsay-Falun-3.jpg

Samlar mig innan start.....

Bonsay-Falun-4.jpg

Tungan rätt i mun.....

Bonsay-Falun-5.jpg

Kolla....alla hovar i luften....!

 

v 30, Juli 2012

Meeting i Falun.....

Jodå vi kom i väg till Falun och det blev en mycket trevlig helg!

Kan varmt rekommendera denna tävlingsplats. De har bra permanent uppstallning och bra miljö för hästarna. Trevliga "dalmasar" som verkligen gör sitt yttersta för att allt ska flyta på.

Det är kortare väg hit än till t ex Vansbro som lockar stora startfält och många bra ekipage så med lite mera reklam, "rätt klasser" så skulle statusten på tävlingen kunna höjas.  Vilket de eftersträvar lät det som när vi pratade med flera på den trevliga "Ryttarmiddag" vi var på.

Det enda som var lite åt kritikhållet var att banornar var lite hårda men när skyfalls regnet kom så var det löst.......

Samt att de måste ligga online på Equipe!

Klasserna i sig var också lite tokigt då man lagt både MsvA och ST:George på samma dag.  Ingen (med vett) rider 2 klasser på denna nivå.  Hade man lagt klasserna på varsin dag så hade det lockat flera ekipage tror jag.

Nåväl, för egen del så skulle vi ju förena "nytta med nöje" och åka upp denna helg å tävla samt att Moa skulle få åka till Mormor samt vara med sina kusiner.

Därför valde jag att rida MsvB:4 på lördagen vilket var rätt skönt med tanke på lite stökiga ritter i Gnesta och Mariefred samt att när det väl begav sig och regnet öste ner så var jag väldigt glad att det inte var så svårt program att ta sig igenom!

Oj så blöta vi blev!  Allt rann och tyglarna gled!  Bonsay vek in näsan om än mer och jag nådde inte "fram" till honom.  Trots en illa känsla fick vi drygt 62% och det räckte till en 5:e plats.

När jag tittar på videon så syns det inte alls så mycket som jag känner, så återigen,  fast det känns "skit" ska man fortsätta rida å ta sig i mål!

Glad som sagt att det var ett lätt program att lotsa honom igenom! Phu!

Söndagen sedan bjöd på strålande sol och nu stod St:George på agendan!    Ritten blev helt OK, jag är fortfarande inte helt nöjd med känslan, han kryper bakom och håller inte i hop hela vägen. 

Men jag vet att det är styrka som saknas och med sina 8-år och bara 2 år i full träning så kan jag inte kräva mera.  Han klarar allt det tekniska och denna gång t o m piruetterna (6 o tom 7!)

Efter avklarad ritt så satt jag av och Anders tog han dom Bonsay. Jag väntade på resultatet och då de använde manuell tavla så kom det ett skrivet resultat på  61 % upp. Jag tog min kritik och gick till stallet lite lätt konfunderad över varför det inte blev mera. Det kändes om en 62-63% ritt och jag är ju inte helt oerfaren......... men tänkte att "ja ja ,det var väl inte bättre...."

Sen var det så att jag hade ridit till fel bokstav i skritten så jag fick -2 av alla för det = 6 poäng.   Så efter att jag skött om Bonsay (knoppat ur och duschat) började jag räkna på vad det blivit om jag inte ridit fel......och fick då resultatet till över 63 %.....!

Det blev till att gå till sekretariatet och reda upp allt och det visade sig att de skrivit fel på den manuella tavlan.....så rätt var dryga 63 % och helt plötsligt var jag 2:a!

Ha-ha man ska nog kolla sina resultat lite bättre i varje fall om det är manuell hantering inblandad!

Så tillslut fick vår vårt 3.e pris då vi blev ned petade på slutet eller som Anders sa,  Bonsay blev 2:a å du 3:a!  För att jag rider till fel bokstav kan ju inte Bonsay rå för ;-)

SummaSummarum: en bra helg för oss alla. Bonsay har inte spelat oss några spratt förutom en vild tur på parkeringen med Anders hängandes i linan..........men lite longering i ridhuset fick ur honom den spänningen (Bonsay alltså :-) ).

Ridkänslan på banan vet jag vad det beror på och jag måste även jobba med mig själv att komma till bra och rätt ridning på banan!

Mitt ben har skött sig - värker inte och funkar skapligt i ridingen.  Att sen foten fortfarande hänger det är som det är - nya undersökningar på gång och troligen blir det operation (nån som vill komma och bo och rida hästar på Ekdal när jag är konvalecent  ;-)  )

Samt trevlig samvaro med andra tävlande och ett bra "lastbilshäng" med kortspel och goda drycker ;-)

Träffade flera elever från Storvik  samt några andra bekanta.

Tack Cornelia Andersson för de fina bilderna på oss!

Kommer flera "egna" bilder men just nu är sladden till kameran på villovägar.....

Och 1000-tack til Eja som bott på Ekdal och tagit hand om alla 4-benta.

Guldstjärna!

Träningar på Ekdal.....

Innan vi åkte så var både Sofie och Darenka och Julia och "Fia" hos oss för att träna!

Med Sofie o Darenka hade vi bra pass där även Sofie kunde titta på mig.  Trevig middag på kvällen så klart och en massa hästsnack!

Julia och "Fia" kom onsdag till torsdag och det är verkligen superkul att se hur detta ekipage utvecklats på ett år!  

Det blev 2 väldigt bra pass och en bra förberedelse för start i Falun som tyvärr blev förstörd av en humla som satte sig bakom sadel o skrämde slag på "Fia" så hon skickade av Julia!!   Allt gick bra men väldigt typiskt (och lite typiskt Fias temprament!.

Övriga träningar....

har lite sommarvila men några är i gång så jag har varit både på Löflunda och Kvägeröd.

Alla ställer inte av sina hästar utan vill fortsätta träna och har tävlingar framför sig.

Gården...

Padeex på plats i vinterhagarna och lite övrigt markarbet gjort.

Stalltvätt står på agendan men vi måste invänta "bromsfritt" i hagarna så att hästarna kan vara ute hela dagen.

Ha det bra.

Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation