Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

Tja kameran har jag inte lyckats

haft date med så det har inte blivit nått.....

Håll tillgodo med bild från Erisberg för 2

år sen då Big o jag tog en placering i Svår B:1

och på Tussan som ska ha kattungar!

prisutdelning-1.jpg

prisutdelning-2.jpg

CIMG1788.JPG

 

v 32, augusti 2012

”Vardagen” i gång…..

…..och det känns helt OK.  Tågen går och jag tar mig till stan på ett lätt sätt…..att gå från Centralen till Kungsgatan funkar hyfsat……jag har gjort mina undersökningar och nu väntar jag på svar.


Det som inte har funkat är Felia jag menar Telia – efter en åskknall så sa allt upp sig och värst av allt Internet!  Då jag är beroende av att kunna koppla upp mig mot ”stan” så blev det lite lätt kaos……… köpte ett Comviq kontant surf och trot eller ej men så klart var det krångel med det också…….och då insåg vi att det var allmänt dåligt "trafik" på samtliga leverantörer......

Därav sent VeckoBrev!

 

 

Hästeriet då?

Jo här är det är inga problem som tur är!

 

Tisdagen bjöd på LagSM trimning hos Liane Wachtmeister.  Red gjorde Pelle Duvefelt, Pia Fält och Emelie Brolin. Åsså jag och Bonsay J

Blev ett jättebra upplägg där vi ”red fram” inne i ridhuset först under Lianes vakande öga, sen gick man ut på henne utebanan och red igenom programmet (MsvA:1).

 

Vi har nu gemensamt beslutat att i laget rider Christian Brolin (Intermed1) och Pelle och Pia i MsvA1.   Emelie och jag är reserver. 

Jag tänker inte starta individuellt heller då jag vill vara på topp själv för att rida i den miljön och sen känner jag att kanske miljön är för svår i år för Bonsay. 

Ett jättebra beslut om laget och jag kommer att vara där och heja på!!  Ska bli riktigt kul!  Eriksberg är en fantastisk tävlingsbana och arrangemanget är alltid på topp!

Hur gick Bonsay då?

 

Jo, han var jätteduktig och jag fick bra hjälp av Liane, framförallt med piruetterna och galopprytmen.

Inget nytt under solen men ändå en ”puff i baken”.  Fick beröm att jag red igenom programmet väldigt bra och att jag lotsar honom fint. 

Men att jag måste vara snabbare på hjälperna och inte vara för långsam.  Nått som jag är väldigt medveten om men som är så svårt att få från tanke till handling……känner ni  igen er?

 

Sammanfattningen blev att Bonsay är en fin häst som går på 20% av sin kapacitet!  Sagt med glimten i ögat!  Men ändå,  hur ska jag tolka det? 

Att jag som ryttare lyckas få fram 20 %....... Haha!  Där fick man, en liten knuff i ryggen att rida bättre  J   

Skämt å sido, lite allvar är det allt i det, att hur det än är så ju mer man lär sig desto mera inser man hur lite man kan……vilket triggar mig ytterligare att bli en ännu bättre och skickligare ryttare!!

 

Vi resonerade om att han gått snabbt fram (fr LB till St:George på 2 år)  och att det nu är styrka som behövas. Inte heller nått nytt och precis som jag själv känner. 

Han har  talang, snygg sida och väldigt lätt för att lära.  T ex red jag dagen efter 7 byten i vartannat samt 5 byten i varje!  Hur lätt som helst! Men så klart inte i styrka för att visa upp……än……

Helt enkelt en riktigt bra häst!  Som hamnat hos mig…… J

Som det nu är upp till mig att fortsätta utveckla – så han går på 100 %  J!

Gäller att jag inte tappar självförtroendet och börjar tveka på min egen förmåga…….

Sån tur jag har världens bästa tränare i Tinne samt Pia Fälth som komplement! J

För att nå till de mål som jag sätter upp! 

För det är nått som jag tycker är viktigt för min egen del men även för mina elever.  Att man har ett MÅL.  Oavsett vad det är!   Sen kan det revideras flera gånger på vägen men att man ändå har en plan!

 

Min plan med Bonsay är nu att ev starta i Arvika första helgen i september.  Därefter så tänker jag bara fortsätta rida och stärka och inte starta något mera under hösten.

För att förhoppningsvis ha kommit vidare i styrkan till våren och då kunna rida ”Lilla Rundan” dvs St:George och Intermed 1!

Kanske ett för högt mål med Intermed 1 men man måste sikta mot stjärnorna för att nå trädtopparna!  Eller hur!?  Han är ju kvalad och klar för klassen (man måste numer rida på minst 62% i nationell MsvA el högre).

Att jag säger ”eventuellt” för Arvika beror på hur jag mår med mitt ben.  Jag åker bara om jag är i bra skick att rida bra!

Elever i veckan......

 

Fia och Lancelot kom från uppsala och red 2 pass.   Jag satte själv upp och red honom en stund dag 2 för att lättare kunna hjälpa Fia från marken.  Det gav lite aha upplevelse för både mig och sen för Fia hur hon kan jobba vidare.

Stor häst med mycket kropp att hålla reda på och det har gått framåt mycket sen sist vi sågs!

 

En annan det går framåt så det stänker om är Frida och Frigga! 

De har nu kommit till mig med mera kontinuitet och då är det lättare att lägga upp ett system och följa upp det.

Frigga är ju en het lite dam efter Michelino vilket inte alltid varit helt lätt.   Men nu börjar bitarna falla på plats.  Det kommer ta lite mera tid att få till det på tävling men oj så fin hon är på träning! 

Galoppombytena börjar nu falla på plats och det är alltid kul att man lyckats förmedla till ryttaren hur man ska göra.  Vilket man måste känna sig för lite för det är aldrig lika från en häst till en annan……. 

Tur man har lite ”verktyg” i lådan att ta till! Sen ställer det stora krav på ryttaren att känna och tajma rätt för att det ska bli rätt!  Just byten kan vara en ”akilleshäl” för många.  Speciellt om man inte har så stor erfarenhet om man inte haft hästar som bytt tidigare.

 

Löflunda/Jonsberg gänget blev det också träning hos och där rullar det också på.  Speciellt kul med Anna och Charlie som troget kommer varje vecka och kämpar på.

 

Storvik……

Inte så många denna gång (behandlade hästar, folk på semester, vilande beteshästar osv)  men jag skulle ändå åka hem till Mamma denna helg så då passade jag på att samtidigt åka till mina trogna elever.

 

Lena hälsar att det finns ett fåtal platser kvar till träningen i september.  Det är inte fasta platser utan ”först till kvarn” gäller så hör av dig till Lena om du vill träna: 073 -957 32 68

Vi väntar tillökning....!

Tussan nedkommer snart med söta kattungar!   Så är det någon som vill boka en höra av er till mig:  maggan@osmund.se

Tussan är genuin bonnkatt  ;-)  och pappan detsamma.  Bild på Tussan här intill!

 

OS!

 

Så måste jag så klart skriva lite om OS!

Framförallt dressyren!  Vilken spänning att följa ritterna!

Så fina ritter!  Trots små ”fadäser” för dem alla så gjorde de bra ifrån sig tycker jag!

Tinne o Antons Specialprogram gav en gåshud och sen hicka när missen kom!  Hon red dock inte fel utan Anton missförstod henne å trodde det var sluta, känslig som han är så var skadan skedd!  Man surrade först om felridning men så var inte fallet (har säker info från källan själv J ).  Hur som helst så ser man vad små marginalerna är!

Och så även i hoppningen, en bom ner och man är "borta".  Eller ett förargligt balltramp!  Suck!  Så det måste ha känts för Rolf-Göran.......

Läste ett roligt referat i tidningen Metro, skrivet av en icke hästkunning:

"Ett sår på ballen är inte att leka med för en hingst. Casall sparkade sig själv och Rolf-Göran Bengtsson strök sig från hoppfinalen".

HA-HA!   Så tokigt det kan tolkas!!   Men visst,  balle och snopp i häst världen betyder ju nått helt annat........... ;-)

Ha det bra.

Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation