Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

P1000896.JPG

P1000894.JPG

P1000897.JPG

 

v 36-37, september  2012

Vaccination, operation och vila…..

ja, ungefär i den ordningen!

Blev inget veckobrev förra veckan då jag inte komma till datorn och fick tid till det. Snodde runt och försökte hinna med allt som behövdes göras innan jag skulle operera mig!

Veckan efter Arvika var det  ingen Tinne- träning för min del då jag lät Bonsay det lugnt efter Arvika helgen!  Tack Alla för de "Grattis" jag fått :-)

Det var dock dax att vaccinera Big så jag tog och gjorde det på en gång med alla 3. . Min superduper veterinär Andreas Sandin kom förbi och fixade detta. Toppen att jag har fått denna kontakt och har närhet till en veterinär jag har en bra kommunication med.


Bl a pratade vi om Big och hans "ålderskrämpor" som vi nog kan kalla det när han nu snart går in på sitt 20:e år  (borde inte vara det egentligen men efter den vårdlösa ryttarturen med honom i träsket för 2 år sen så har han sina permanenta skador)
Är, med all rätt, lite stel och "knackig" första stegen på morgonen när vi
ska gå ut i hagen. Detta försvinner sen ju närmare hagen vi kommer så det är ingen stor grej men kan man hjälpa honom så är det ju bra.

I ridningen  känns det ingenting, självklart är min kravnivå på en nivå för honom i dag och inte som när han var på topp. Tvärtom är han mycket positiv till jobb. Jag har tentaklarna ute och är verkligen lyhörd för hans väl o ve och den dag han inte vill jobba mera så får jag ta ställning till det då.  Big är och förblir en arbetsmyra  :-)
Djävulsklo var förslaget så nu ska vi prova det ett tag framöver.

Träning i Storvik....

hann jag med i slutet av vecka 36 och det var duktiga och ambitiösa elever som vanligt.  Några nya ansikten och några jag saknade men som var på tävling eller tyvärr hade halt häst.........

Håller kontakten med flera av dem via klipp på Youtube - tank vad bra det är med tekniken :-)

Är man tränare på distans så är man.....

V 37.......

åkte jag till Tinne och hade ett "sista" pass med Bonsay innan vår vila.

Han gick väldigt bra och det kändes som att några av de svåra sakerna är på väg att landa.  Kvar att jobba på med både piruetterna (bättre samling o bärighet) och med byten (större o mera gest) så klart men som sagt på rätt väg......

Bollade lite tankar kring nästa år och Tinne tycker absolut att jag kan ha som arbetshyoptes att komma ut i Intermed 1.  För om han förbättrar sig så mycket som han gjort sista månaden vad det gäller bärighet och samling så ska det inte vara ogjort att gå ut i de klasserna senare i vår.

Kul att vi har samma tänka och bra för mig att ha nått att jobba mot!

Mina Gnesta elever.....

hann jag också med och det är en trogen skara som nu börjar komma i gång efter sommaren.  Härligt med arbetsivriga ekipage!

Operation......

blev det så på onsdagen den 12/9.  I skrivande stund så har allt gått som det ska. Kan inte säga än om det har hjälpt för det visar sig först när jag börjar belasta benet normalt och dit har jag inte kommit än.

Tack!!!!

Till Mamma som kommit och servat mig på sängkanten.......

Sandra och Anngelica som kommit och tagit in hästarna.....

Gun och Eja som kommer och rider Big.....

.......och självklart min Kära Man som sköter om stallet.......

OCH till Alla Er som på nått sätt kommit med glada tillrop!  :-)

Ni som känner mig vet att jag inte är mycket för att ligga på latsidan och det är inte helt lätt för mig att "checka" ut och göra ingenting......men det är kanske bra att träna på det med.......

Gården.....

Tog några fina höstbilder som ni kan se här intill...........som ni säkert förstått så stortrivs vi på vårt Ekdal!

Kattungarna....

har jag i min stillhet kunnat betrakta väldigt mycket - och OJ så fort de växer och SÅ himla söta och roliga att studera!!!

Några trådar har vi ute om nya hem.......håll tummarna för att det lyckats så vi slipper annonsera!

Vi hörs,

Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation