Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

P1000941.JPG

Min lille Pensionär.....

P1000950.JPG

Alla löv snart på backen.....(vem ska kratta?)

P1000949.JPG

Frostigt......P1000954.JPG

Mina bästa :-)

P1000960.JPG

Elliott matchar höstlöven.....

P1000961.JPG

3 tröttmössor.......

 

v 43,  oktober  2012

Full rulle vecka........

känns det som det varit!  Ibland så bara rasslar det på från måndag till söndag utan att man riktigt har hunnit med.......visst kan det kännas så?  Både på gott och ont.....

Regnet gav upp i slutet av veckan och kyla kom i stället och med den 2 helt underbara helgdagar!  All härlig färg som hösten bjuder på och sen en klar och frisk luft! Härligt!

Till det mitt favvo program "Så mycket bättre" kunde det inte bli bättre ,-)

Bonsays vecka.....

har varit intensiv träningsmässigt! 

I tisdags var vi till Tinne och det var dax för henne att rida honom! Spännande kände jag och "va fan!" tänkte nog Bonsay för han struntade fullständigt i att han hade en av världens bästa ryttare på ryggen och klev in i sig själv och blev både okänslig och klämmig! 

Jag satt och "skämdes" och tyckte han var för gräslig........fy så dåligt riden tänkte jag - men sen kommer Tinne med små ord när hon red förbi som "han blir spänd" och "han stänger av för att han inte förstår mig " och då förstod jag - lilla prinsen som bara rids av mig blev helt förvirrad att få någon annan på ryggen!!  Som den ändå känsliga individ han på nått sätt är så "försvarade" han sig med att stänga av.......

När jag sen satt upp och red igen så hade jag förvisso mycket mera häst under rumpan men också en häst som slog om och blev lugn och tillffreds med rätt matte i sadeln - som Tinne sa "nu gör han inte alls så med dig - va bra".

En tankeställare hur de fungerar, att det inte alltid är lätt att byta pilot! Sen skulle han självklart acceptera Tinne och utvecklas om hon hade honom nån månad men då skulle säkert jag ha svårt att rida honom efter henne!  Hmmm......inte lätt det där......

Hur som så i allt "stök" som jag upplevde det så snappade jag ändå upp saker hon gjorde för att korrigera honom som stärkte mig i hur jag kan känna att jag vill göra när jag  kommer in i återvändsgränder där han mest känns förvirrad!

Passen efter senare i veckan så var han fortfarande bitvis virrig men i lördags bjöds på ett jättefint pass där  det kändes som att bitarna fallit på plats.  Visst är det häftigt att få vara med dessa stora djur!  Att försöka förstå dem och på ett klurigt sätt få dem att göra det där man vill.......

Söndagen var vi och tränade för Pia F och då var han med mig hela tiden och väldigt fin att rida! 

En intressant träningsvecka!

Klippning....

var det dax för även med Bonsay så han fick en ny "look" på lördagseftermiddagen!  Alltid lika skönt när det är klart.

Han står tämligen stilla så det tar inte sån tid.

Inte som med Big som inte gillar att bli klippt - men sist så lyckades jag "droga" honom med Domosedan gel som man lägger under tungan.  Denna gång tog det som det skulle och det var en väldigt sömning Big som blev friserad!

Big - läromästaren!

På lördagen om Anette Holm med sin kompis Marie som fått i födelsedagspresent att rida en lektion på Big!  Marie rider normalt på ridskola och har bara ridit ridskolehästar så gissa om hon sken som en sol när hon både fick göra seriebyten och piaffe och passage!

Hon tycker Big var en RollsRoys ;-) (hur stavas det?? äh ni vet den där bilen...)

Big jobbade på jättefin och trivdes fint med Marie. Jag hade förvärmt honom så det var bara för henne att sitta upp och "surfa på vågen".

Duktiga Big!

I övrigt i veckan har han varit i skogen med Gun och sen trimmat med Eja onsdag och söndag.  Toppen upplägg!

Frusen bana....?

Nej inte än!  Vi sladdar varje kväll och har koll på SMHI som man hoppas håller vad de "lovar".  Kanske dax för salt snart?

Fast det ska bli varmare i slutet av veckan......

Träningar.....

Jonsberg/Löflunda håller i och nästa vecka blir det full styrka med bl a Annglica och hennes nya Tindra efter Figare R. Ska bli spännande att se henne "live"!

Höstlov....

väntar nästa vecka och jag ska försöka vara ledig någon dag med Moa.

Vi behöver införskaffa lite höst/vinterkläder......

Blir även en tur upp till Torsåker och ljuständning för Pappa.  Hela släkten samlas i Sågstugan i Hoo så det ska bli trevligt.


Vi hörs,

Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation