Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

22289_10151307258911337_722260815_n.jpg

Se sån stil de har :-)

 

v 44,  oktober  2012

Höstlov, sjukstuga och Alla Helgonahelg........

ja ytterligare en vecka till ända!  Och en sådan som började bra och blev lite bekymmersam på slutet...... i flera aspekter.....

Höstlov stod på schemat och tisdagen åkte jag och Moa till Nyköping och shoppade. Både välbehövliga saker men en del onödigt också.

Lunch o fika hann vi med också.  En trevlig dag :-)

Torsdagen åkte hon med mig till Stockholm och tillbringade dagen med mig på kontoret.  Jag hade revision så det var fullt upp så Moa roade sig med att läsa :-)  Fast en trevlig suchi lunch fick vi till och turligt nog var det "fredagsfika" på torsdagen då vi hade ledig dag på fredagen.

"Sjukstuga"  innefattade denna gång bl a Bonsay som drog på sig ett balltramp "a la RGB´s Casall" och var på fredagen halt av detta.

Ett riktigt litet "skitsår" men ack så ont sa Bonsay........som blev rejält halt!  Man hinner tänka både det ena och andra när de blir så halta men sen får man ta ett djupt andetag och tänka logiskt.

Så klart det gör ont, tänk bara hur ont det gör på en själv att ha sår vid nagelbandet.

I skrivande stund är han i stort ohalt men nu gäller det att hålla såret rent och fritt från grus osv.

Men innan balltrampet....

så hade vi en väldigt bra vecka med bra pass där torsdagen bjöd på ett pass där många bitar föll på plats.  Baske mig tar det inte sig med passagen - i varje fall i vänster varv!  Så nöjd!    Självklart långt i från slutprodukt men jag blir varm ihjärtat hur ambitiös han är!

Sen ordnade han en liten viloperiod alldeles själv...........så kan det bli i bland och jag kommer så klart inte att åka till Tinne i veckan som kommer. Hoppas däremot vara i gång till 13/11 då även eleven Lotta kommer dit med sin häst som är uppfödd på Lövsta.

Jag vill stämma av med Tinne hur vi ska fortsätta jobba honom och därför ordnade jag en tid.  Ska bli intressant och roligt!

Big inte helt nöjd han heller.....

vilket förvånar mig efter helgen som var där han ju gick kanon på sin "läromästarlektion".  Men jag misstänkter att det kan vara så att lädersulan som  oturligt nog gått sönder spökar. Att det kommer in smuts innunder som trycker. 

Fredrik-Hovis kommer förbi på tisdag och ska lägga om skon så då hoppas jag att det blir bättre.

Känner Big så väl så att jag känner och ser direkt när det inte är om det ska.  Hoppas det beror på detta så det inte är åldern som tar ut sin rätt.....

Som det inte var nog....

med sjukstuga så tog vår katt Gullan och blev dålig. Hon har njurproblem sen tidigare men har varit symptomfri i 2 år men nu var det dax igen.  Så just nu går hon på pencillin......

.....och sen blev vår Moster AnnBritt dålig i helgen och är just nu på sjukhus.  83 år och tidigare stroke så vi får ser hur det avlöper denna gång......

Ljuständning för Pappa....

i och med Alla Helgonhelgen och vi åkte till Torsåker på lördagen.

Tanken var att vi skulle vara kvar till söndag och Sandra skulle ta hand om stallet.  Men med de sjuka djuren valde vi att åka hem på natten.

Hur som så var det en väldigt fin gudtjänst och det blev känslosamt så klart. Vi saknar alla Pappa och i dessa stunder blir det mera påtagligt.

Efteråt samlades vi alla i Sågstugen (25 st) och vi åt en väldigt god middag och det blev många minnen och skratt!

Lite roligare sak....

är att  Moa är på gång och rider igen.  Samt även longerar Silver själv. Ett bra sätt att kommunicera med sin häst.  Hon har en väldigt bra känsla som hon inte är medveten om själv (och det säger jag inte bara för att jag är Mamma!) så om bara osäkerheten försvinner så kommer det nog att släppa.

Hur som så är det fantastiskt kul att vara tillsammans i stallet!

Silver....

trivs som fisken i vattnet nu när han får jobba lite mera.  Upplägget med de tjejer jag har knutit kontakt med känns toppen.  Både härliga skogsturer och dressyrpass står på agendan.

Träningar....

för mig rullar på med stor intensitet och engagemang. 

Är verkligen roligt med ambitiösa elever som jag sagt tidigare!  Härligt när man får feedback och jag känner att mitt engagemeng får respons.

Fick ett jättefint meddelande på FB av en ny elev som var överlycklig att mina tips gav så bra respons på hennes ponny.  Då blir man glad och känner att det är världens bästa jobb!

För hur det än är så är det inte alltid lätt att lägga sig på en lagom nivå så att man håller en bra kommunikativ kanal!  Vi har alla häst på olika sätt och har även olika behov.   

Här får man leka "detektiv" och fråga, fråga och fråga sin elev om både  foder, hur ridningen i veckan varit, vad man har för framtidsplan osv osv.  Allt för att bygga upp en bra träningsstund tillsammans!

De flesta är lätta att kommunicera med kring detta med andra ställs lite mot "väggen" för de inte har det tänket.   

Men här kommer min erfarenhet och de mentorer jag har fram som en trygg grundplåt. 

Fast visst är det svårt att nå fram till alla när man känner att man vill "frälsa" alla till god hästhållning och ridning!

Fortbildning....

är vi alla licenserade tränare ålagda att gå på varje år!  Och i nästa vecka ska jag som jag berättat tidigare gå över "gränen" och åka på en fortbildning för Rolf-Göran Bengtsson. Ska bli väldigt inressant att se hur han jobbar hästarna! Återkommer i ärendet!

Kattungarna.....

ja Pingis har nu lämnat "boet" och flyttat hem till sin nya matte och husse: Karin Palmgren och Andreas Malmqvist!

Nästa vecka åker Kitty - förlåt Kitt till sitt nya hem.  För efter mycket "om och men" så visade det sig att hon är en han (eller en hen)!  Så nu blev det "Kit" som Kit Walker - ni vet Fantomen!


Vi hörs,

Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation