Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

Bonsay-Falun-2-2.jpg

Jag vill rida igen........

P1000961-2.JPG

Nu har även Kit åkt så kvar är bara

Tusse som flyttar i början av december!

 

v 45,  november  2012

Fortbildning och hovböld.........

ja det blev en lite upp o ner vecka........måndagen och tisdagen visade Bonsay sig helt återställd så glad i hågen longerade jag en mycket pigg och vild häst!  Gisses så han kan röra sig och bocka!!  Ville nog visa sin skostorlek för mig.....

.....döm av min förvåning när han sen återigen var halt på onsdagskvällen - rejält halt..... suck....

......så det blev till att åka till Strömsholm (min ordinarie veterinär är på semester) och jag hade väl hovböld i bakhuvudet men var inte helt säker.  Tyckte det var bäst att åka till klinik där både röntgen och hovslagare fanns på plats - dvs jag skulle inte åka hem utan att man hittat nått.....

.... vilket man gjorde - en hovbödl i tån!  Inte mycket och inte stor men tillräckligt för att så klart göra ont och ställa till det för oss.

Så hem åkte vi med en skolös hov som jag sedan har spolat rent varje dag och som sen blivit inpackad i:

-bomull - Pampers Up&Go fr 3 år - wetrapplinda och silvertejp!  Vola!

Blöjor kan ha flera användningsområden :-)

Håller tom för att gå i skritten!   För det har han kunnat göra fr söndag och är nu i skrivand stund helt ohalt och jag försöker nu få date med hovis för att slå på skon och checka av.

Sen har Bonsay vilat klart tycker jag!  Är grymt ridsugen och även tävlingssugen men det får vänta till våren.....!

RGB  - Fortbildningen....

var på onsdagen på Strömsholm och ni har säkert läst en hel del på div nätsidor om hur det var.

Det var givade och intressant att titta in i en annan disiplin och det jag slogs av var att det brister en del i grundridningen vilket RGB så fint påpekade...... och det han sa var inte nytt under solen på något sätt utan utbildningsskalan med rakriktning, takt, kontakt osv osv.

Och att göra allt så enkelt som möjligt.  Samt vitsen av en god sits med rätt inverkan!

Jag tror på allvar  att även hoppfolket skulle ha nytta av att träna för bra dressytränare, likaväl som vi dressyrnördad gott kan skutta lite studs osv!   Även när jag gick B-tränarutbildningen så kom detta upp av just hoppfolket att det är klent med markarbetet.

För mig börjar dressyr när man börjar göra seriebyten, piruetter och mer specifika skolor.  Allt annat är väl vanligt markarbete?  För vi vill väl alla ha lydiga, lösgjorde och genomarbetade hästar?  Sen måste vi hålla oss till TR och det som krävs för respektive klass att visa upp för att få några poäng.

Nu vet jag att många självklart gör det (tar hjälp till bra markarbete) men jag tror fortfarande att det finns massor att hämta.

Själva hoppövningarna kan jag inte utttala mig om för det är inte mitt område mer än att jag blev mycket imponerad av hur Jens Fredriksson på ett mjukt och klokt sätt tog runt en av skolhästarna i en 150 bana (tror jag). Hästen hade tidigare gått 120.  Och efteråt berömde RGB och sa "Jaha då har den hästen gått sin första felfria GP-runda"  :-)

Efter lunch var det frågestund och det var vitt o brett på frågorna och intressant att höra hans svar. 

Efte det var det en norska som gjort en studie om "Den goda sitsen" och det blev en givande eftermiddag med lite lära om kroppens uppbyggnad och vårt nervsystem.    Mycket tänkvärt att ta med sig ut i ridhusen till sina elever som alla på nått sätt måste tänka/rätt sin sits!

Ridsugen.....

blir jag så klart när jag plötsligen kommer "ur träning" så här men jag hoppas snart vara i gång igen.

Självklart rids Big men han är ju som sagt pensionär och det blir inte så tuff ridning där.

Helgen....

innehöll en massa regn  :-(  så på så sätt kanske det var skönt att inte rida......

Däremot så blev det till att umgås med min syster Birgitta med familj där vi på lördagen var på Thomas Ledin konsert på Cirkus i Sthlm.

Klart sevärt!

Benet....

några har frågat om mitt ben - och jodå det är bättre så tillvida att jag inte behöver äta så mycket medicin längre.  Men foten hänger och har inte gett en tillstymmelse till att fundera på att fungera igen.....  :-(

Återbesök läkare i början av december får vi se av div undersökningar visar.....

Jag haltar på.....


Vi hörs,

Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation