Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

Lyckades ta liet bilder på den enda dagen

i veckan som hade sol!!!!

P1000973.JPG

P1000975.JPG

P1000970.JPG

och hittade en söt bild på Tusse och

Kit (som flyttat och har det toppen)

 

v 47  november  2012

Bonsay åter igång, behandlad Big och 50-årsfest.....


Ja en vecka med lite av varje.  Vi börjar med Big:

Fredagkväll åkte vi till vår veterinär Andreas som nu var åter från semester.  Jag redogjorde för läget och vad vi gjort hittills. Inga avvikande resultat på blodproven så då återstod att böja igenom honom och föga förvånade så är det återigen höger fram kotled och hovled som spökar mest.  Det ben som var värst åtgånget  från träskäventyret.  Så helt sonika så håller det helt enkelt inte.

Vi valde att behandla om och nu hålla strikt rehab för att ge den en sista chans.  Blir det inte bättre och han fortsätter att ha så ont så måste jag tyvärr ta det där jobbiga beslutet som man har ansvar för som hästägare......... 

Så nu lever vi å hoppet att han ska svara bra för att åtminstone bli så pass bra att ha inte forsätter ha ont och kan få vara kvar som promenadhäst i varje fall.

Tuffa tankar efter drygt 16 år tillsammans...... jag orkar inte tänka tanken egentligen men samtidigt så har vi haft så otroligt bra och skadefria år tillsammans så att det tillslut inte funkar längre det är bra till att acceptera.......  Men vi är inte där än!!
Hålle en tumme!

Bonsay då....

lite roligare att berätta om då han är i full gång igen.  Var  till Tinne i tisdags även om han bara varit i gång 6 dagar.  Vill passa på att få hjälp då nedräkningen för avresa till Florida har börjat och vi inte har så många gånger kvar.

Blev ett pass i grundridning som kändes bra.  Nu tränar vi på en vecka för att vara mer igång till nästa vecka.

Söndag var vi sen mera i gång och då kom Pia Fälth hem till mig och vi fick till ett mycket bra pass där passage i vänstervarv blev riktigt, riktigt bra!  Superkul att det lossnar och att han börjar förstå!  Ett embryo men allt måste börja med det.....

Tränade också på Intermediere 1 saxen som är lite trixig att rida men som vi klarar rätt så bra.  Gäller att få övergången mellan slutorna att bli bra så att bytet är väl förberett.

Känns jättebra att ha Pias hjälp nu när Tinne åker i väg. Går utmärkt att kombinera dem och på detta sätt står jag inte "tränarlös".

Att dessutom Pia är GP-domaraspirant och även tittar med domarögat är en bonus :-)

Samt att vi har väldigt roligt tillsammans.

Silver och Moa.....

har nu kommit mer och mer  att förstå varandra. Moa longerar och rider några dagar i veckan och det är väldigt kul att se hur bra de har det tillsammans!   Jättekul att hon vill detta sen får vi se om det håller i sig - känsla för ridning, det har hon så det räcker och blir över....... :-)

Vi får se om det håller i sig - jag tvingar inte..... ;-)

Gården.....

SMHI bevakas och det ska bli kallare så vi försöker att hålla banan nysladdad och skrittmaskinens botten "tillplattad".  Mockat hagarna och i möjligaste mån ha allt så förberett som möjligt i fall det fryser......

Är med blandade känsla det här med vinter,  grått o trist just nu.....ja visst men ridbanan är kanonfin..... och hagarna funkar med paddexen så får min del kan det vara barmark ett tag till....

Träningar....

 Som vanligt ambitiöst gäng på Jonsberg  och  även Nådhammar.  Kul med Therese Primanova som börjar utvecklas riktigt bra! 

Sen kom Fia och Lancelot från Uppsala ner för att trimma 2 pass hos oss.

Har inte sett dem sen augusti och det hade hänt massor!  Lancelot är stor och det tar lite längre tid med en sån häst men nu känns det som att det faller på plats i rasande fart.

Superkul och vi hoppas snart få till en ny träning!

Bra jobbat Fia :-)

50-årsfest....

var vi bjudna till på lördagskvällen. Det var bästa kompisen Anette Holm som nått den aktningsvärda åldern......vilket är svårt att tro!

Anders och jag tog hästbussen och fick på så sätt ett bra "hotell" utan för festlokalen :-)

Perfekt att slippa köra hem på natten och skönt att kunna koppla av lite.

Ryttargalan och Wien....

mer koppla av blir det i och med RyttarGalan på onsdagkväll och sen vidare till Wien för en weekend där. Anders fyller "jämnt" så han ska firas av Moa och mig samt Mamma, Stina och Hasse.

Spanska Ridskolan ska besökas!  Så att jag missar Globen i år - det gör inget!

Veckobrevet kan bli något försenat........men det kommer....


Vi hörs,

Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation