Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

P1010161.JPG

Sponsorpåsar från Hööks!

P1010169.JPG

Med snygg jacka och mössa!

P1010170.JPG

Med loggor!

P1010164.JPG

Mirakel och Vibeke gör sig redo i Lövstas

fina ridhus.

P1010159.JPG

Kvällsjobb hemma i lampans sken.......

P1010145.JPG

Vår "kompis"  ;-)

P1010151.JPG

Mat å vatten - allt jag behöver sa Silver....

P1010153.JPG

Jag med sa Bonsay.....

P1010147.JPG

Big i sin "husarrest"......

P1010158.JPG

Japp - det här är en ridbanan det med.....

 

v 50  december  2012

TantKalas, träningar och vinter......

Så hade vi då äntligen vårt efterlängtade TantKalas!  Var meningen att vi skulle ha 2 dagars i november men av olika anledningar så fick vi inte ihop det utan det blev till slut bara en eftermiddag på Lövsta.

Till våren får vi ta nya tag med två omgångar med 2 dagars!

Hur som så blev det som vanligt lyckat med ambitiösa ryttare och hästar!  Kul att se hur alla utvecklas.   Och speciellt kul denna gång då Sofia kom med sin jättefina nya 3-åring (snart 4 år....). Jäklar (ursäkta uttrycket!) vilken häst!!  Oj så vacker och vilken mekanik och ridbarhet! 
Otroligt roligt för Sofia att hon lyckats köpa denna häst (å inte för nån fantasisumma) då hon haft höjden av otur ett tag med sina hästar.

Otur har även Malin haft med sitt 4-åriga sto "Fiffi" som i veckan lyckades slita sig och sen kasta sig rakt ut bland traktorredskap och slog en frivolt över en skopa!!  Står nu på klinik men väldigt fula skärsår...... suck!

Håller nu tummarna för att hon blir återställd!

Bonsay då? Jo han var väldigt duktig. Vi fick lägga en hel del focus på galoppkvaliten och rytmen. Han får lätt lite långsamma ben och då gäller det att kvicka upp honom utan att rida fortare......

Baksidan av att rida på snön blir ju lite att man håller igen i fall underlaget inte bär och det "straffar" sig lite märkte jag när jag kom på ridhusbotten. 

Han var duktig med kortsidan där det var "kafferep" bland "Tanterna" så det prasslade och snackades. Bra miljöträning!

Blev också en del piaff och passage träning där Tinne gick med och "drev" vilket gick bra och vi fick till flera sekvenser som var bra.

Nåväl, hela passet blev filmat så nu kan jag titta på den när jag behöver fräscha upp minnet.  För nu åker de till Florida - 21/12  och är åter i mars!  Tomt blir det men samtidigt är jag inte strandad då jag har Pia Fälth och förhoppningsvis går tiden fort.....

Våra sponsorer från Hööks var på plats och vi fick ett jättefin "vinterpaket" bestående av jacka, mössa och strumpor!  Jackan med "TantKalas" loggan och även "Hööks".

Toppen!   De vill verkligen sats på oss vilket känns otroligt roligt!

Big....

jo han är tack o lov mycket gladare och ser fräsch ut!  Skrittar nu uppsuttet och det var på håret jag åkte av när han blev rädd för en traktorgrävare vi fick skynda oss undan för.  Hoppsan vad han kunde skjuta!!

Stod även och bockade i hagboxen så det känns positivt :-) !!

Tömkör också en del för att variera.  Allt ska ju vara rakt fram..........

Återbesök snart får vi se vad veterinären säger.

Hur som så tänker jag skynda långsamt och låta det ta tid!

Det här med vinter.....

ja för sån fick vi ju så det står härliga till!  Å nu när den ändå är här så tycker jag den kan stanna!  Jag vill INTE ha plussgrader och isgata!

Men tyvärr så brydde ju inte vädrets makter sig om det så söndagen blev det plussgrader......  :-(

Hur går det då utan ridhus?  Ja, man får vara kreativ  och lägga en hel del jobb på underlag och snöpreparering av ridbanan.  Tycker Anders gör detta superbra och det går nästan att rida som vanligt.  För det är klart att det inte blir som vanliga pass men man kan vara variationsrik för det.  Många övergångar blir det.......

Nu har jag bara 7 min bilfärd till ett bra ridhus där man alltid kommer in men jag försöker klara mig hemma så mycket det går i varje fall.

Lite pga tidsbrist......  men med plussgrader så måste jag åka så tur det är nära!

Kallt då?  Jo visst fryser man , men med fårskinns stövlar, bra underställ, fodrade ridbyxor, huva under hjälmen och så varma handskar som man kan hitta som funkar att rida i  - så går det!

Just händerna är värst! 

Så ser perioden framöver som något man ska ta sig igenom och rida med lagom press på sig själv.  Inga tävlingar förens i slutet av februari så man kan hålla sig på en lagom nivå.

För att "slarva" med ridningen för att det är dåligt väder det finns inte i min värld, jag har svårt för att "hatta" med ridningen utan tycker det är viktigt att det är i träning (hög el låg intensiv) hela tiden om man inte väljer att vila dem helt så klart.

Skrittmaskin tjatar jag om men den är vår bästa vän och värd varenda krona!  Visst utan tak, men än så länge så har det gått vägen.  Ja, den måste skottas men det går det med.....

Hagarna har vatten i och med uppvärma vattenkoppar och Anders plogar sen gångar så att de slipper gå i djupsnö hela dagarna.

Lunchgrindar för hö gör att de får tillgång till hö.

Så allt går - med vilja och teknik!  Snart är det vår  ;-)  (man måste tänka positivt!)


Träningar....

både på Jonsberg men också dax för månadsträning i Storvik.

I Storvik fick jag denna gång träffa 3 elever med nya hästar.

Dels Jenny som kom med sin unghäst som vi fick börja med grundarbete på.

Sen Wilma som fått låna en läromästarponny - kan det bil bättre!  Kul att se en fräsch gentleman som Wilma kommer lära sig massor på.

Och slutligen Tuula och hennes nyinförskaffade läromästarsto - Pastell 14 år!  En toppen häst till Tuula och det ska bli väldigt roligt att följa dem och deras utveckling tillsammans! 

Roligt också att se både Lotta och Annelies hästasr som utvecklas så fint. Lottas som jag nämnde i tidigare veckobrev som nu börjar komma in i en "ketchupeffekt" på all träning som är nedlagd.  Bitarna börjar ramla på plats och poletten ramlar ner som man brukar säga. Väldigt snygg häst!

Och Annelies som vi börjat med byte på tidigare i år och som vi nu kunde få till rena och på hjälpen!  Härligt!  Så skönt när en hjälp och tanke kring övningen når fram till eleven :-)

Middag och Så mycket Bättre.....

veckan avslutades med middag hos Tinne och Janne - så nu har vi ordentligt önskat dem trevlig vistelse i Florida!

Lördagen var jag ensam hemma i Sågstugan då mamma var på "galej" så jag fick hålla tillgodo med Tusse!  Så otroligt söt!

Vi tittade på sista avsnittet av Så mycket Bättre - mitt favoritprogram!  Och visst var det bra!?!?  :-)

Nu laddar jag på för sista veckan att åka till Stockholm innan julledighet!

Å på fredag är det Moas Födelsedag......!!Vi hörs,

Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation