Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

P1010206.JPG

Mamma myser med Elliot....

P1010210.JPG

och Moa med Tusse.....

P1010213.JPG

MYS!!!

P1010229.JPG

Regn.......   :-(

 

v 52, december  2012

Året Sista Vecka......

har vi kommit till och i detta Årets sista Veckobrev så gör jag en sedvanlig sammanfattning:

Så här skrev jag inför 2012 och hur blev det då?

"Inför 2012 vad förväntar jag mig då? Här kommer några punkter:

*  Att vi alla får vara friska - 2-benta som 4-benta!

Ja, det blev väl lite sisådär med det,  Bigs gamla skada kom och gick och i skrivande stund är det positivt så jag hoppas hans 2013 blir bättre än 2012.

För egen del så blev det en "helvetes" sommar med mycket värk och en fot som slutade fungera.

I skrivade stund så funkar den fortfarande inte och jag har ingen värk att tala om. Så det "handikapp" jag nu har får jag nog tyvärr leva med - men än är inte undrens tid förbi  kanske kanske den kommer igen!

Att det hela tiden mer el mindre funkat att rida har så klart gjort att jag inte deppat i hop helt.  Envis är man så det "ska bara gå" och det har nog varit tur att man har den "genen" i sig.

Men visst, ärligt kring Gnesta  och Mariefredstävlingarna kring midsommar var det mycket "bita i hop".

Jag är nu glad att det är så bra som det är och hoppas värken håller sig borta!

*  Att Bonsay fortsätter utvecklas som jag har tänkt.  Tävlingssäsongen är tänkt till MsvA och St:George med en viss närhet till att vara upp i Intermediere 1 på senhösten. I varje fall på träning.

Ja, här införlivades alla förväntningar!  Och kanske mer än vad jag trott! Men några få avvikelser (mer beroende på tomtar på loftet än programtekniska missar) så låg han på stadiga procent i både MsvA och St:George och avslutade säsongen med en fint resultat på nästan 67%.  Kvalad och klar för start i Intermed 1!

Säsongen avslutades tidigt pga operation av mitt ben.  Hur som helst glad att vi har kunnat ha denna utveckling trots att jag fått brottas med ett bråkigt ben.....

* Big att han på sitt 19:e levnadsår kan få fortsätta vara den läromästare han är så perfekt för. Och fortsätta med mig "för nöjes skull" emellanåt. Att få rida honom i alla svåra rörelser men nu mera under lek är jätteroligt. Samt att ta mysiga turer i skogen!  Det är vi värda han och jag efter alla år på tävlingsbanorna!

Ja, lite båda och har det varit som jag skriver ovan.  Men visst absolut han har ju inte varit justerad hela året och de pass vi haft har alltid gett mig gläjde.  Dessutom har han glatt kusin Eja som kunnat ta upp sin ridning igen.  Samt att vi får träffas o umgås hon och jag :-)

* Att jag fortsätter ha glöden och ångan uppe för att utveckla mina elever!  Från "ax till limpa" att få följa en elevs utveckling är lönen för det engagemang man lägger ner.

Ja, här känner jag att jag lyckats, får sån fin respons av mina elever vilket glädjer mig!  

Jag har fått en ny kundbas här i Gnesta vilket är jättekul!

Inför 2013 går jag in på mitt 9 år med träningar i Gästrikland vilket känns helt otroligt!  Vad tog tiden vägen?  Elevunderlaget har varierat men några har mer eller mindre varit med hela tiden!   I skrivade stund känns det som jag har en trogen skara "där uppe" som suger åt sig av mina instruktioner och så länge det är så kommer jag fortsätta komma!  Att samtidigt hälsa på Mamma blir pluss i kanten!

En sak till jag måste kommentara det är hur vi hela tiden utvecklar gården - framförallt Anders så klart som gräver och snickrar och fixar och trixar!    Tack Älskling - utan dig vore jag inget!  :-)

Är också glad och stolt över TantKalaset som nu är väl etablerat och som verkligen fyller sin funktion - Att inspirera!!

Att sen Hööks valt att gå in och sponsra oss så rejält är grädde på moset!

Och så klart slutligen - att Tinne avslutade året med slå alla gamla rekord!!!  Jag säger bara  -  Va vad det jag sa!!!

Inför 2013?

Ja vad väntar inför detta år?

*Hälsa -  återigen att vi får vara friska (eller friskare) både 2-benta och 4-benta!

*Bonsay -  målet är att rida Lilla Rundan (George och Intemed 1) under året och ligga på stadiga procent.   Åka på större tävlingar med tuffare konkurrens för att få större utmaningar.

Fortsätta utveckla de svårare rörelserna (piaff o passage) och förhoppningsvis befästa dem.

* Big - att se till att han är en glad pensionär om det så innebär en oriden sådan.  Kvar blir han så länge blicken är full med liv och glädje.

* Även i år ha vilja och glöden att utveckla mina elever!

* Jobba lagomt mycket - kunna säga nej till det som jag inte har tid för (har bl a avsagt mig styrelseuppdrag i Gnesta Ridklubb!).

* Förhoppningsvis kunna utveckla gården ytterligare med uteboxar för att frigöra boxen inne och på så sätt kunna ha en inackordering.  Vi får se vi "leker"  med tanken så vi får se var den landar.

Även i år en lagom mängd med "punkter"!

Vi får se vart de landar!

Hur har sista veckan varit då?

Jo, en lugn och skön vecka med trevliga "juldagar". Bio på juldagen, mycket mys framför tv:n  och promenader i "ur o skur"!

För vilket "av o på" väder - snöstorm ena dagen och sen regn och sydliga vindar dagen efter.............

.......vilket gjort gården till en enda stor isbana!!  Suck!!

I skrivande stund pågår "operation ridbana"   dvs Anders skottar av all snö och is och saltar för fullt!  Det ska vara milt framöver så förhoppningsvis får vi fram gruset så man i varje fall kan rasta dem något.

Skritten funkar tack o lov så minst 1 tim om dagen blir det för Bonsays del.

Till ridhuset har vi tagit oss och även tränat för Pia F.  Som vanligt jättebra hjälp och petigt på detaljerna  - superbra med tränare och domare "i ett"!

Big är mycket bättre, har tom travat och galopperat några varv på ridbanan. Men det ligger "nere" nu så länge som underlaget är kasst.

Så han skrittar på i skrittmaskinen och är  pigg och glad!  Det bådar gott för 2013.

Silver har varit på promenad med oss och han är alltid lika nöjd.

Har nu rätt bra kondis då även han äntligen går bra i skritten. Inte såsar å får grinden i baken hela tiden.......

Nyårsafton i morgon....

och vi passar på att önska Alla Gott Nytt År!Vi hörs,

Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation