Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

P1010279.JPG

Bonsay i "fin" boxen  :-) ......

P1010286.JPG

.......och i solariet!  Vi vill också ha.....

P1010274.JPG

Vackra vinterbilder blir det!

DSC00241.JPG

Big och Moa 2007.....en gentleman redan då...

många nummer för stor för Moa :-) .......

DSC00025.JPG

......den här storleken var bättre (då!) 

P1010287.JPG

Moas morgonmys med några av de 4-benta....

 

v 04, januari 2013

Fortsatt kallt...

har det varit hela veckan och över allt läser man om  köldrapporter..........Brrrr säger alla och även jag MEN jag föredrar ändå kyla framför slask och blask och isgata.....!  För hur det än är, i januari lär det ändå inte bli vår......

Så jag "står ut" med kylan även om det frestar på, man blir trött i hela kroppen och sömnen är om möjligt ännu viktigare!

Ladda med inspiration......

är det jättebra att göra för att ta sig igenom denna period och för hästlivet innebar denna vecka ett  2-dagars besök på Lövsta med övernattning hos Carro!   Som jag nämnde om i förra veckobrevet.

Blev en bra sejour med bra hjälp av  bästa Carro där vi framförallt la focus på piruettarbetet och jag kunde även se henne praktisera det på bl a Pardon Magi (som hon debuterad i GP i Helsingborg i november).

Bonsay är inne i en period där det känns lite överpiggt och ganska "förvirrat". Nämnde det i förra veckan och det har hållt i sig även denna vecka.  Känns som vi på ett trappsteg på väg upp på nästa.....

och just sånna perioder är jobbiga att ta sig igenom men som man dessvärre alltid hamnar i...... man måste bara hålla sin linje och fortsätta lotsa honom igenom det vi försöker lära honom.

Inte alltid så lätt.......... tålamod, tålamod och tålamod.....

Hann som sagt se lite av vardagsjobbet på Lövsta och det var inspirerande.   Vilket fantastiskt ställe det är!  De fick också höra lite om hur vi har det på Ekdal med våra tekniska lösningar som höautomater m m.  Och spånpelletts som vi tycker är super bara man sköter det rätt (vatttna rikligt!)

Bonsay fick lyxa med att bo i "Antons" box och man kan ju hoppas att något av hans "spirit" sitter i väggarna och etsade fast lite på Bonsay......

Låna solariet hann vi också, perfekt att torka innan resan gick hem till Ekdal igen.

Och faktiskt, trots allt som finns på Lövsta så kändes det ändå "borta bra men hemma bäst" när vi kom hem till vårt eget stall! Det om nått är väl ett tecken på att man trivs!

Rörande att se hur Big o Bonsay "gosar" genom gallret med varandra när de ses igen.  Är alltid så när vi sovit borta......

Ubbe-Piaff......

var det sen dags för igen på söndagen och det var en mera taggad Bonsay som Ubbe fick jobba med.  Lydigare än förra gången men också mera "på" som gjorde att det blev väldigt mycket "av och på".

Precis som jag känner på ryggen just nu så det var nyttigt att se hur Ubbe jobbade med det från backen.  

Imponerad över hans skicklighet att få till rätt hjälp i rätt sekund och hans sätt att kommunicera.  Bonsay var  jätteduktig och vi fick nu lite läxa till nästa gång som är i mitten av februari.  Så ett bra pass trots

att det just nu är lite "virrigt".....

Fortsättning följer hur vi kommer ur denna "svacka".......

Big......

kommer igång mer  och mer vilket är jättekul.  Tar det väldigt lugnt  för att förhoppningsvis lyckas hålla honom "hel" denna gång.

Jobbar även mycket med massage och allmänt friskvård som jag hoppas ska hjälpa till.

Eja kommer och rider på helgen och då får han extra mycket omvårdnadstid av henne - samt så klart massa morötter.

Moa red en stund efter mig på lördagen och det rörande att se vilken gentleman han är.  Så klart några nummer för stor för Moa men hon manövrerar honom både i trav och galopp och det råkade till o med bli lite passage när hjälpgivningen blev lite åt det hållet!  :-)

Hoppas verkligen att han håller så hon har chans att lära sig på honom! Otroligt braläromästare.

Silver.....

vår andra gentleman är i full gång han med.  Dels har han numera MVG i att gå i skritten.  Så han går där varje dag med de andra.

Sen är han otroligt söt med Moa när de kör "löslongering".  Moa står då på ridbanan och Silver springer lös på volten runt henne och går på kommandona!  Går tom att byta varv :-)

I ridningen så rider Moa Silver när jag joggar Big och sen kan vi byta på slutet.  På så sätt får Moa träna på lite av "båda världarna".

Väldigt trevligt att ha sin dotter med sig i stallet.  Det är inte under "tvång" på nått sätt utan det ska vara kul samt att hon även ska hinna med annat. Som att hänga med kompisar t ex.  Tycker vi är viktigt!

Som extra plus har sen Silver kusinbarnet Malin som kommer varje lördag  vilket är roligt för honom då det blir mera avancerade övningar då Malin ridit mera än Moa.

Morgonmys......

blir det lätt på helgerna, med extra förlängd frukost när Anders och jag gjort klart stallet.  Gärna med goda äggmackor som för Anders och Moas del gärna svävar ut till riktiga räkmackor! 

Moa drar sig gärna lite extra i sängen och då får hon gärna sällskap........   se bilden här intill.....

Filmnördar.....

har vi blivit så här i vinterkylan!   På fredagen såg vi filmen "Berättelsen om Pi"  som jag varmt kan rekommendera!

Sist men inte minst......Tinnes seger i WDM!!

har väl inte missats av någon! Och inte heller svenska framgångarna totalt!  Kul med dubbelsvenskt!  

Självklart gläds vi extra mycket till Tinnes seger i küren på fantasktiska procent!   Heja!

Oj då.....

inget om Gwen denna vecka heller........!  Men nästa vecka så ska det nog få plats då kommande veckan nog inte kommer att vara så innehållsrik......


Vi hörs,

Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation