Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

Denna vecka presenterar jag ett gäng

nostalgibilder.......

P1010257.JPG

Mitt barndomshem "Sågstugan i Hoo"

P1010243.JPG

Gwen min första häst (minns inte var

jag fick namnet i från....)

P1010244.JPG

Lång man skulle det vara.....

P1010245.JPG

Å köra kunde man göra! 

P1010248.JPG

Stallet vi hyrde..... med utedass ;-)

OBS!  Sparken ett norrlandsfärdmedel......

P1010249.JPG

Spark igen......

P1010250.JPG

Hälsar på Pappa i trucken......

OBS!  Barbacka!!!

P1010251.JPG

Ett 3:e pris...... och Pappa som groom!

Började tävla så smått 1987....

P1010252.JPG

Hmm....hjälmlöst (Fy!) och med lilla systerdottern

Anna framför mig..... kanske 1988.....

OBS: Den lilla stalldörren!  Ingen godkänd takhöjd där inte!  Stallskylten (lilla vita på dörren) har jag nu sitter på vårt Ekdals stall  :-)

P1010253.JPG

Hjälmlöst och barbacka i regnet...... och även

nu med ett syskonbarn framför mig....tror

det är Niklas....

P1010254.JPG

Och självklart en shettis som sällskap.... vår lilla

Lina! Nedan matad av systerdottern Anna....

P1010255.JPG

P1010262.JPG

Stallet i dag.......tomt och lätt förfallet......

 

v 05, januari/februari 2013

Milt och efterföljande isgata....

blev det självklart i veckan!  Men vad är det för fel på "lagom" dvs -5, snö och gärna sol :-)

För våren dröjer ju ändå några veckor till......

Nädå,  milt och regn och sen -10 igen..... Suck!

Ja, ja bara gilla läget och för att muntra upp sig själv så såg jag i kalenderna från förra året att jag red lektion för Pia F  hemma den 10/3!    Så nu är det bara att bita i hop sista veckorna.....!

Bonsays vecka.....

har varit bra och vi är på väg ur vår "svacka" vilket känns väldigt bra.

Har varit till Borgs ridhus flera gånger denna vecka och jag har äntligen börjat åka med honom "fullt påklädd" dvs sadel och kandar, ja rubbet!  Så mycket enklare allt blev!  I bland är man korkad att man inte hörsammar glada tillrop av sina vänner och tränare snabbare......

Men bättre sent än aldrig!

Är alltid trevligt att rida på Borgs och lördagen fick jag dessutom ett uppmanade sms om att komma så vi kunde rida tillsammans. Det var min kompis Anna med sin Heddan som hörde av sig.  Och jag var redan på G dit så vi hann ses och surra en hel del samt att även kunna slänga ett öga på varandra.  Kul :-)

Träning för Pia F på torsdagen och denna gång hos henne på Björkängens Gård.  Fick bonusrida denna gång då jag fick ratta runt på hennes fina GP-häst Efendi!  Superkul att få rida mycket centrerade piruetter och även piaff och passage och dess övergångar!

Väldigt, väldigt nyttigt och som sagt superkul!  Tack Pia!

Efter att ridit Efendi så tog jag med mig bra känsla över till Bonsay och vi fick till ett mycket bra pass och avslutade även med att rida igenom MsvA:1 som flöt helt ok.    Det börjar dra i tävlingstarmen nu så jag ser framemot Strömsholm om 2 veckor.

Kommer att bli en utmaning med svår miljö men vi åker dit redan fredag så jag hoppas komma in på tävlingsbanan några gånger innan start!   Vi får se om Bonsay vuxit på sig nått över vintern och blivit modigare.....

Miljöträning i veckan som kommer.....

blir det  på flera sätt.  Tisdag ska jag till ett nytt ridhus för att programträna för Lotta Finstorp.  Är min TankKalas kompis Anette som fixat och nu hoppas jag att det inte blir för dåligt väglag i den utlovade snö som ska komma just på tisdag.

Torsdag sedan bär det av just till Strömsholm för att vara med på tränarfortbildning för Eva-Karin Oskarsson och denna gång kunde man ta med sig hästen och rida  vilket jag snabbt nappade på!  All chans till miljöträning!  Samt så klart att få ta del av Eva-Karins instruktioner.

Återrapportering kommer nästa vecka!

Big o Silver.....

blir det lite som det blir med nu när det är så isigt igen.  Men "byrundan" och en åker går att ta sig fram på även om det inte blir så mycket mera än skritt. 

Big känns och ser helt fräsch ut nu så det ska bli skönt när vi förhoppningsvis om en månad kan börja rida lite mera seriöst!

STORK......

och deras penningakris kanske ni har sett och läst om.  De står på kunkursensbrant och har sedan medlemsmötet förra helgen nu satt in en mycket högre växel att reda ut den situation de hamnat i!

Man imponeras över deras sammahållning och hur man på alla möjliga sätt samlar in pengar.   Det senaste jag läste så var man uppe i 253 000:-!

Sök  "Hjälp oss Rädda Storvik Ovansjö Ridklubb" på FB om du är nyfiken på hur det går för dem.  

Min månadsträning hos dem är det dax för igen nästa helg så då ska det, förutom att träffa alla glada elever, även höra lite mera om hur de jobbar vidare!

Gården.....

.....ja ett tag sen jag skrev något om våra projekt.  För att vi har saker på gång det är det ingen tvekan om!

Rent praktiskt just nu så röjer Anders sly  och sen har han även kopplat bort de dyra el elementen på kontor och gästhus.  Där har vi nu kulvert från husets uppvärming  (ved/sol/el).  Toppen!

Sen slipar vi på det stora projektet som drar igång i vår: 3 uteboxar för elevhästar och i och med det frigörs boxen inne till en inackordering.

Har flera förfrågningar om att komma t ex mor/dotter el 3 vänninor och med endast en box så blir det ju svårt.  Så nu kommer det att bli möjligt!

Inneboxen kommer därför att husera en inackordering  vilket ska bli jättekul!  Vem det är, det återkommer jag om längre fram ;-) 

Å vem var nu Gwen.....

ja det är väl så dax att presentera min första häst!   Med en växande mankhöjd efter att jag själv växte (pappa spikade på längre ben), en päls av en gammal kappa (tror det var sälpäls!), ett huvud av juteväv och ögon av knappar!  Lång svart man av garn.......

Lyckan var fullkomlig med denna häst och hon fick både föl (en gunghäst som nog var en åsna....) och gick både att rida och köra!

Många gånger blev jag mycket upprörd på Mamma som ropade att maten var klart för "jag är ju långt ut i skogen och kan inte komma nu"!

Ja, det gedigna intresset var stort redan från tidiga år!

Och vad gjorde man när riktiga hästar saknades!  Ridskolor var det si och så med också......

Så när jag 7-år gammal äntligen fick rida på en riktig häst blev det min kusin Lenas 147 cm höga korsnings arab/new Forest som lystrade till namnet Carib och var typ 5-år........!

Men det gick det med, trots hjälm av kaskmodell (gummiband under hakan) och säkehetsväst var inte ens uppfunnet...... samt fötterna i stiglädret ovanför stigbyglen för håltång verkade inte vara uppfunnet då....... äh rent ut det var inte "så noga"....!

Å så fortlöpte det genom åren,  ridning på Carib samt att en klasskompis mamma startade en ridskola med 1 schettis, 2 russ, 1 halvblod samt en vacker lipizzaner.....

Där fick jag gå på ridskola å då jag tydligen var lite duktig så fick jag rida halvblodet 165cm.........  hmmmmm lite för stor den med ......

Sen vid 12-års ålder fick jag min egna häst Banco som ni kan läsa om under egna hästar: Mina hästar

Ett stort ögonblick!  Dessutom en lipizzaner vilket stack ut då det flesta red runt på avlagde travare........Att det blev så kom sig av klasskompisens Mamma som hade sin lipizzaner.

Vi hyrde ett litet stall till Banco som låg i närheten av vårt hus samt i anslutning till det sågverk Pappa och Mamma ägde med pappas 2 bröder.

Banco blev mycket van vid truckar....... 

Ja, det finns mycket att berätta om min barndom och hästlivet då men det får jag fortsätta med en annan vecka........

Till sist......

tipsar jag om Carros på Lövstas icke hästrelaterade blogg:

mixochmax.blogspot.se     I bland behöver man läsa nått annat än häst........


Vi hörs,

Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation